Teraz jest piątek, 27 listopada 2020, 13:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 pinacle i adobe na jednym dysku 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post pinacle i adobe na jednym dysku
czy miał ktoś zainstalowane na jednym kompie te dwa programy.
korzystam z pinacle już od wersji 8 teraz mam 11, ciągle są problemy z tymi programami.
chciałbym narazie zainstalować sobie 30 dniową wersje adobe premiere cs2 troszke się na niej podszkolić , ale nie wiem czy to nie będzie się kolidowało z pinacle którego używam prawie na codzień.
nie wiem czy poradze sobie z premiere ale myślę że korzystając z doświadczeń forumowiczów ta przesiadka nie powinna byc tak trudna,chcę poznawać coś nowego.wiem z opisów że premiere to program o wiele większych możliwościach.


piątek, 3 sierpnia 2007, 16:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5168
Lokalizacja: Tczew
Post 
Próbowałem połączenia Pinnacle Studio 8,12,7 i 10,6, (blokują sobie menu, muzykę), oraz to ostatnie i Canopus Let'sEDIT2.
Wnioski: Przede wszystkim lepiej na innych partycjach.
Po drugie - Pinnacle dosyć mocno ingeruje w pliki na C:, nawet jak jest zainstalowane na innej partycji, więc drugi program,należy instalować - jako drugi właśnie.
Jest ryzyko duże że jakaś funkcja przestanie działać. Dotyczy to głównie nagrywania płytek DVD i kodeków typu divx. 30 dni można z tym przeżyć, (zakładając że Adobe zachowa się podobnie jak Canopus). Nagrywanie można wtedy robić dwuetapowo - na dysk i resztę Neronem (który też nieźle potrafi namieszać), lub bardziej obojętnym - DeepBurner. rzecz jasna powinieneś skończyć na daną chwilę i zapisać, wszystkie rozpoczęte projekty w Studio.
Trzymam kciuki :wink: .
PS Chwilowo wygrał u mnie Let'sEDIT i do czasu kupna kamery HDTV, a może i trochę dłużej - nic mu nie grozi :D .

_________________
最诚挚的问候


piątek, 3 sierpnia 2007, 16:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
czy myślisz że warto się przesiąśc z pinacle na premiere , bo może od razu sformatuje kompa i bedę korzystał z adobe . martwi mnie abym na samym początku sie nie załamał , słyszałem również o tym że to jest program dla profesionalistów . myślę że przycięcie klipów , wstawienie przejśc , dodanie muzyki w tle i dodanie do tego menu a następnie zapisanie do pliku vob w tym jednym programie jest możliwe .
co do innych efektów lub wtyczek to w miarę poznawania programu stopniowo będę się uczył jak z nich korzystać


piątek, 3 sierpnia 2007, 17:16
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
Hmm, mam Pinnacle 10 i Premiere 2 na jednym kompie, na jednej patrycji i nic się nie dzieje. Fakt, że Pinnacle używam tylko do szybkiej prezentacji foto. A co do przeinstalowania - odradzam. Najpierw poeksperymentuj na Premiere, bo to totalnie coś innego niż Pinnacle.

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


piątek, 3 sierpnia 2007, 18:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
jeszcze jedno - którą wersje zainstalowac ,czy AP 6.5 a AP 2.0 to to samo bo interfejs na pierwszy rzut oka podobny . do 6.5 dostępne jest spolszczenie.


piątek, 3 sierpnia 2007, 18:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
Moim zdaniem wielkiej róznicy nie ma, używałem i tej i tej.

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


piątek, 3 sierpnia 2007, 18:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5168
Lokalizacja: Tczew
Post 
Nie znam AP, ale słyszałem opinię że wersja 6,5 jest przeraźliwie wolna - szczególnie w renderingu do mpeg2. (Jeżeli się mylę to nie krzyczcie, ale chyba nie). W tym wypadku podpowiem program którego używam, czyli Procoder Express. Według opisu działa z AP 6,5 jak z moim Let'sEDITem, czyli można projekt bezpośrednio z timeline kazać przeliczyć Procoderowi do mpeg2, bez cudowania z funkcją eksport do DV, czy frameserwerem. Dla mnie szybkość, a przede wszystkim jakość obrazu z Expressa jest bardzo satysfakcjonująca, a to "tylko" 260 zł. Naprawdę myślę że warto!
Authoring jak widać robię potem już bez przeliczania mpeg2 (!) w Uleadzie, ale można w czymkolwiek, co nie musi powtórnie przeliczać.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 3 sierpnia 2007, 19:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 491
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Nigdy nie zgrywalem z timeline AP6.5 do pliku mpeg2. Robię to przez frameserver i procoder 2.0. Czas porównywalny z sumą czasu tworzenia pliku AVI i kodowania z AVI do m2p w procoderze.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


sobota, 4 sierpnia 2007, 00:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL