Teraz jest piątek, 27 listopada 2020, 11:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Sceny 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 09:20
Posty: 84
Post Sceny
Bardzo prosze o pomoc jestem poczatkujacym uzytkownikiem AP. 2.0 wiec prosze o wyrozumialosc.
Co zrobic aby w wyeksportowanym projekcie do plyty dvd mozna bylo film przewijac scenami bez koniecznosci tworzenia menu


wtorek, 14 sierpnia 2007, 14:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 21 kwietnia 2004, 08:47
Posty: 11
Post 
Witam! Ustawiasz znacznik na inii czasu w miejscu, w ktorym chcesz robic chapter, najezdzasz myszka na niebieska kulke na gorze linii i klikasz prawym przyciskiem. Nastepnie wybierasz SET ENCORE CHAPTER MARKER. funkcja bedzie dzialac oczywiscie tylko w Encore. Opisana procedura dotyczy CS3 ale w poprzedniej chyba jest identycznie. Jezeli jednak nie bedziesz korzystac z Encore wyeksportuj plik finalny do m2v a nastepnie podziel go w programie do authoringu. W Workshop 2 to bajecznie proste :D


wtorek, 14 sierpnia 2007, 22:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 09:20
Posty: 84
Post 
co oznacza ze bedzie dzialac "tylko w Encore"?


środa, 15 sierpnia 2007, 16:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post 
rsosnik napisał(a):
co oznacza ze bedzie dzialac "tylko w Encore"?

Oznacza że program Adobe Encore będzie widział znaczniki Chapter (rozdziałów). "Adobe Encore" to program do authoringu.


niedziela, 26 sierpnia 2007, 12:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 22:01
Posty: 40
Lokalizacja: Leszno
Post 
nono co niektorzy to chyba nie wiedza co potrafi APP 2.0... jest lepsza i prostrza i szybsza opcja... nie trzeba posiadac dodatkowego programu Encore by zrobic chaptery bez menu. jak wiesz jak wogole tworzyc menu to i wiesz jak tworzyc chaptery. a jak nie to tlumacze... tez kiedys nie wedzialem...

oczywiscie aby to maialo dzialac to trzeba stworzyc na "Timeline" znaczniki "Set DVD Maker" albo prawym guzikiem myszki na lini czasu albo ikonka znajdujaca sie pod zegarem czasu na Timeline... w zakladce Window znajduje sie opcja DVD layout, jest to opcja do twozenia prostego menu. aby stworzyc menu nacisnac trzeba CHANGE TEMPLATE (ale to nas nie interesuje) wiec pomijamy to, aby to sprawdzic czy dziala to w okienku DVD Layout wcisnij PREVIEW DVD a jak wypalic to DVD BURN i to wszystko...

Pozdrawiam...

[ Dodano: Wto Sie 28, 2007 12:45 am ]
w Adobe Premiere Pro SC3 niestety juz nie ma takiej opcji i niestety menu trzeba tworzyc w Adobe Encore CS3. jak to opisal wyzej kolega michalek

_________________
"Adobe Premiere Pro nadaje się najlepiej dla profesjonalistów...
... im dłużej będziesz w nim pracował tym więcej dostrzeżesz zalet..."

Pracuję na Adobe:
Elements 3.0,
Premiere Pro 2.0 / CS3,
Encore CS3,
Soudbooth CS3,
Photoshop CS3,
i inne...


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 23:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL