Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 19:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Premiere CS3 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 16 września 2007, 14:28
Posty: 12
Post Premiere CS3
Pytania dotyczą Adobe Premiere CS3

Po pierwsze jestem ciekaw czy wprowadzili w końcu możliwość stopniowego wprowadzania efektów, np. czy da się zrobić tak, aby klip zwalniał stopniowo z prędkości 100% do 50%

Drugie pytanie to coś z czym spotkałem się przy jakimś cs3 (nie wiem, mogła to być beta) - mianowicie niemożność importu pliku .mp3 - tak dla pewności - to się nie zdarza, prawda? :)

Dzięki i pozdrawiam.


poniedziałek, 17 września 2007, 16:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Da się stopniowo wprowadzać efekty np zmiany kolorów czy kadrowania itp,
ale w CS2 (nie wiem jak cs3) nie dawało się stopniowo zwalniać - tzn trzeba było ręcznie ciąć na małe kawałki i trochę czasu to zajmowało, więc można uznać że się nie dawało ;)
Co do mp3 to CS2 sobie z tym radzi, APE 3.0 które jest na Premiere Pro 3.0 też sobie z tym radzi więc nie powinno być problemów.

_________________
ETC Grupa Filmowa


poniedziałek, 17 września 2007, 22:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 16 września 2007, 14:28
Posty: 12
Post 
Z tym mp3 to mniejsza, gdzieś widziałem, prawdopodobnie na becie, jak gość klikał na import -> i wybierał jakiś plik .mp3, klikał ok i... nic się nie działo.
Ale ponawiam nadal moje najważniejsze pytanie - co z wprowadzaniem stopniowym zwalniania prędkości klipu - pytam o to tak namolnie bo tego najczęściej w video editorze ulead'a używałem


wtorek, 18 września 2007, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
freqfreq napisał(a):
czy da się zrobić tak, aby klip zwalniał stopniowo z prędkości 100% do 50%

Tak, a wygląda to mniej wiecej tak.


wtorek, 18 września 2007, 14:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 16 września 2007, 14:28
Posty: 12
Post 
Właśnie o to chodziło - Time remapping
Dzięki i pozdrawiam!


wtorek, 18 września 2007, 15:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:21
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
Post 
A jako ze nie moge zalozyc nowego postu bo sa problemy z forum to zapytam sie tutaj:

Czy ktos sie spotkal z takim problem, ze gdy chce uzyc efektu pojawiania się tekstu to owy tekst na przedostatniej klatce przed 100% opacity jest jasniejszy od tej ostatniej juz 100%. Inaczej mówiąc na klatce z np 95% opacity jest tekst jest jasniejszy niz na nastepnej, ostatniej klatce ze 100% opacity?

Jak temu zaradzic?
PS. chodzi oczywiscie o cs3


sobota, 29 września 2007, 08:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 7 września 2007, 22:09
Posty: 9
Lokalizacja: Głogów
Post 
Dokładnie sprawdź klatki (max zoom)... możliwe, że przez przypadek dodałeś jedną z większym opacity za tą z 95% opacity... A jeśli klatki są OK to zastosuj na początku oraz końcu Video Transition>Cross dissolve.


Pozdrawiam, JungleBeats.


poniedziałek, 1 października 2007, 13:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:21
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Hm... co do tego mojego problemu to po prostu jest bug w adobe. wystarczylo przesunac obiekt o 1px w ktora kolwiek strone w Motion i juz nie ma problemu.


poniedziałek, 8 października 2007, 16:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 października 2007, 09:08
Posty: 4
Lokalizacja: Mielec
Post 
Witam wszystkich. Pracuję na adobe premiere od kilku lat (AP6, pro 1.0 , pro 2.0, a obecnie na CS3) Poszukuję osób do wymiany informacji na temat obecnej wersji CS3,
ponieważ zawiera ona obecnie sporo błędów. Być może wspólnie będzie można rozwiązać problemy związane z tym oprogramowaniem. Proszę kontaktować się przez e-mail: mariuszmuniak@wp.pl
Potwierdzam błędy np:
-problem z importem MP3
-po zaimportowaniu plików video, montażu, po zapisaniu projektu i ponownym otwarciu
projektu klipy na timeline stają się OFFLINE !!! a w okienku "BIN project" są normalnie widoczne.

_________________
XEON 2*3GHzHT, płyta TYAN7625,RAM 3GB ECC-R,HDD Ultra320 SCII 4*74GB, grafika QUADRO FX1300,NLE VEGAS 8PRO, HDR-Z1E, 2*LCD 17" SAMSUNG


wtorek, 16 października 2007, 09:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post 
moze masz jakis problem z kodekami (mp3) albo z dyskiem bo u mnie na 3 roznych konfigach cos takiego sie nie pojawia


wtorek, 16 października 2007, 10:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 października 2007, 09:08
Posty: 4
Lokalizacja: Mielec
Post 
po zainstalowaniu wersji Premiere 2.0 do wcześniej zainstalowanej wersji CS3 problemy z importem MP3 znikneły! jak również problem który wcześniej opisałem dotyczący klipów na timelinie (klipy OFFLINE na timelinie)

_________________
XEON 2*3GHzHT, płyta TYAN7625,RAM 3GB ECC-R,HDD Ultra320 SCII 4*74GB, grafika QUADRO FX1300,NLE VEGAS 8PRO, HDR-Z1E, 2*LCD 17" SAMSUNG


czwartek, 18 października 2007, 23:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL