Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 08:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Łączenie projektów w AP 2.0 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Łączenie projektów w AP 2.0
W AP 6.5 do projektu mogłem dołączyć inny projekt tak jakbym go dokleił na końcu pierwszego projektu. Testuje AP Pro 2.0 i nie umiem dołączyć drugiego projektu bo po importowaniu projektu w oknie programu jest to katalog z avikami itd. Po wrzuceniu projektu na linię edycji, po prostu wskakują nieedytowane aviki. Jeśli natomiast z drugiego projektu wrzucam na linię "sequence" to mam cały film wyedytowany, ale nie ma dostępu do zastosowanych efektów czy przejść aby je zmienić czy poprawić. Proszę o podpowiedź czy i jak można dołączyć drugi projekt do aktualnie edytowanego tak aby był dostęp do wszystkich efektów i korekcji


czwartek, 25 października 2007, 14:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Nie wiem na ile Ci sie przyda to bo mam cs3:
mam jeden projekt, importuje do niego drugi i wtedy do pierwszego projektu importują sie pliki wideo oraz sekwencje z appro, sekwencje te moge dokładać gdzie chce, moge je edytować i jest ok. Nie pamiętam niestety czy w appro 2.0 było tak samo ale coś mi mówi że TAK.

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 25 października 2007, 14:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post 
Croolick. Dzięki za odpowiedź, ale nie precyzujesz szczegółów więc zapytam-czy po dodaniu sequence masz na lini edycyjnej pocięty jak w dołączonym projekcie avik (aviki) i między nimi przejścia np. disolve czy inne, które możesz dalej edytować tzn. wejść w ustawienia przejścia i go zmienić lub np. skrócić kawałek avika lub np. edytować nałożony na avik filtr korekcyjny czy efekt. W AP Pro 2.0 po wstawieniu na linie sequence pojawia się 1 ścieżka video i 1 ścieżka audio-są w niej zawarte użyte efekty i filtry ale działa to jak ciągły np. wyeksportowany avik. Odpowiedz koniecznie!!!


czwartek, 25 października 2007, 19:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 348
Post 
Importujesz całą sekwencję. Po dwukrotnym kliknięciu otwiera Ci się ta sekwencja i możesz ją dalej edytować.


piątek, 26 października 2007, 10:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post 
ctrl+c w jednym projekcie i ctrl+v w drugim


piątek, 26 października 2007, 10:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
to tez jest dobre wyjście... szkoda tylko że nie da sie drugiego appro uruchomić... było by szybciej kopiować

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 26 października 2007, 12:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post 
Sposób na łączenie projektów i ich edycję po podwójnym kliknięciu na sekwencję odkryłem w międzyczasie ale dziękuje Slavid za podpowiedź, natomiast po zaznaczeniu na linii edycyjnej projektu narzędziem mowie lub zaznacz wszystko i skopiowanie i wklejenie przenosi układ avików ale znikają przejścia i filtry. Tak czy owak korzystając z rad i nowego doświadczenia mogę już sobie z łączeniem projektów poradzić. Dziękuję wszystkim.


piątek, 26 października 2007, 14:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL