Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 08:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 brak dźwięku AP 1.5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 12 października 2007, 10:52
Posty: 24
Post brak dźwięku AP 1.5
Mam pytanie. Po otwarciu pliku filmowego w AP 1.5 mimo że jest nagrana ścieżka dźwiękowa nie mam w czasie podglądu głosu. Czy mam źle skonfigurowany program? Proszę o pomoc.

[ Dodano: Nie Paź 28, 2007 3:53 pm ]
już wszystko działa


niedziela, 28 października 2007, 13:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
co sie stało? bo mam ten sam problem.... Tyle że w cs3... :?
Pomocy...

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


poniedziałek, 29 października 2007, 14:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post 
moze w settings/preview macie ustawione play audio on dv hardware
wtedy dzwiek leci tylko na kamere po firewire, w obu premierach tak samo dziala

trzeba ustawic dsktop albo i desktop i dv hardware


poniedziałek, 29 października 2007, 15:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
Wyeksportowany film (np do avi) ma dzwięk , nie mogę go niestety słyszeć podczas edycji.
Jakieś inne sugestie, próbowałem w edit/preferences zmieniac ustawienia audio , nie przyniosły one żadnych skutków.

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


poniedziałek, 29 października 2007, 18:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 12 października 2007, 10:52
Posty: 24
Post 
Ja akurat zgrywałem filmik iuvcr i miałem źle ustawioną ścieżkę Audio. Zmieniłem wejście audio i było wszystko ok.


poniedziałek, 29 października 2007, 21:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 listopada 2005, 23:24
Posty: 29
Lokalizacja: Szwecja, Malmo
Post Witam
Witam
Ja równierz dziele ten sam problem. Odkąd zainstalowałem cs3 to zarówno w cs2 jak i cs3 nie moge edytować dźwięku w programie. Wygląda to tak jakby nie było ścieżki dźwiękowej w poliku ktory edytuej. Chyb tylko raz udało mi się otworzyć jakiś film w formacie avi. Wydaje mi się że oże to być wina błędnych kodeków.

Pozdrawiam i prosze o pomoc


niedziela, 11 listopada 2007, 18:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
No właśnie... Nie można edytować , ale w rzeczywistości sie edytuje. Wyeksportowany plik posiada dżwięk taki jaki sobie poskładałem w ciemno/głucho....
Może jakieś sugestie?
Mam premiere cs3 :?
Edit
Wyczaiłem coś.
Kompa mam podłączonego pod TV-HD - działa jako drugi monitor.
Mam też podłączone pod niego kino domowe i właśnie jak edytuje film, dzwięk jest puszczany na kino... Mimo iż jako domyślne urządzanie odtwarzające w windowsie mam ustawione głośniki 2.0 (analog output).
Normalnie gdy chcę oglądać np film z dysku i cieszyć się przestrzennym dzwiękem muszę przestawić to na "digital output"...
Wygląda że premiere podaje dzwięk właśnie tam...
Gdzie można to w programie przestawić? Może premiere samo dobrało takie ustawienie podczas instalacji gdy wykryło coś pod digital output....

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


piątek, 16 listopada 2007, 00:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL