Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 11:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Zakrywanie oczu w adobe premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 3 listopada 2007, 20:54
Posty: 5
Post Zakrywanie oczu w adobe premiere
chcialem zakryc oczy w adobe premiere 6.5. chcialem zrobic to przez nakrycie malym czarnym prostokacikiem kawalku ekranu na ktorym aktualnie znajduja sie oczy. Problem jednak pojawia sie gdy dodaje ten prostokacik na timeline to wtedy automatycznie program go znieksztalca do rozmiarow filmu. Czy jest gdzies w opcjach by tego nie robil?? Jest moze jakis inny sposob na zakrycie oczu?? Przez motion moze i sie da,ale trzeba zrobic idealnie taki sam prostokat w start i end co nie jest zbyt wygodne. Zreszta nie widac filmu ktory znajduje sie pod prostokacikiem wiec trudno dobrze wycelowac. Z gory dziekuje


niedziela, 4 listopada 2007, 13:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Sam nie wiem po raz który już wklejam ten adres tylko dlatego, że nie chce się komuś szukać:
http://www.wrigleyvideo.com/videotutori ... urface.htm
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 4 listopada 2007, 14:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 sierpnia 2006, 20:53
Posty: 2
Lokalizacja: Radom
Post 
a powiedzcie mi jak zrobic to w adobe premiere pro 2.0 bo nie mam takiego filtra i jeszcze czy jast mozliwosc zakrywania nie klatka po kladka po kladce


wtorek, 27 listopada 2007, 15:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 października 2007, 11:22
Posty: 78
Lokalizacja: Elbląg
Post 
Patrz post powyżej od Darka A.
W AP2.0 też to działa.


wtorek, 27 listopada 2007, 16:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
A od czego masz title? Utwórz prostokat zanimuj i juz


wtorek, 27 listopada 2007, 18:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
[quote="Montażysta Darek A."]Sam nie wiem po raz który już wklejam ten adres tylko dlatego, że nie chce się komuś szukać:
http://www.wrigleyvideo.com/videotutori ... urface.htm
P.G.[/quote]

podziwiam cię za wytrwałość :)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 27 listopada 2007, 21:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Ktoś powinien utworzyć fajną witrynę kolejno rozpisując etapy pracy z filmem począwszy od capturingu, skończywszy na zapisaniu krążka DVD, etap po etapie, sposoby postępowania w różnych programach, metody połączenia kabli, benchmarki i konfiguracja komputera do pracy z video itp.
Zamiast produkować się po raz enty z odpowiedziami odsyłało by się pytającego "o przeplot" do takiej właśnie witryny, pod konkretny temat z linka, gdzie była by wyczerpująca informacja na temat "tego przeplotu" - wytłumaczone w prosty i zrozumiały sposób.
Może ktoś by się podjął stworzenia takiego serwisu, do budowy którego przecież przyłożyli by się wszyscy, którzy mogli by raz odpowiedzieć na powtarzające się pytanie, o opis ten byłby skopiowany na taki właśnie "doradczy" serwis.
Jak wiadomo wyszukiwarka nie działa, nawet aby znaleźć swój własny stary post, celem uniknięcia powtarzania się, trzeba nieźle się namęczyć, o ile w ogóle się to uda.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 28 listopada 2007, 01:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam adobe premier 7 i nigdzie nie moge znalezc "transparency". gdzie to mozna znalezc??


sobota, 8 grudnia 2007, 21:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post 
a nie opacity?

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


sobota, 8 grudnia 2007, 22:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Hirosz napisał(a):
nie moge znalezc "transparency"

Może poszukaj pod "Opacity"

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


sobota, 8 grudnia 2007, 22:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
znalazlem track matte key, opacity ustawilem na 0 ale mam jeszcze jeden problem: gdy chce to "zanimować" przesuwa mi sie tylko koleczko a mozaika zostaje w tym samym miejscu

[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 1:01 pm ]
zainstalowalem cs3 i problem zniknal. wszystko juz jest ok :D


niedziela, 9 grudnia 2007, 00:20
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL