Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 18:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z APpro2 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 21 grudnia 2007, 20:31
Posty: 3
Lokalizacja: Biłgoraj
Post Problem z APpro2
Witam i prosze o pomoc jestem posiadaczem ap pro 2 + rtx2. Mam 2 problemy przy zgrywaniu na vhs po jakieś godzinie zanika mi głos a jesli nie zaniknie rozynchnizowuje sie wzgledem obrazu (naprawde szukałem wszedzie i niewiem co to jest) wiec prosze o pomoc
- przy tworzeniu dvd jezeli dam animowane menu czasami dopiero za 2 lub 3 razem startuje mi tworzenie dvd (robi on cos takiego renderuje kazdą podstrone ruchomą w menu a dzieki rtx2 widze to na tv i prawie zawsze staje mi na np.59.9%) wiec bardzo prosze o wskazówki i pomoc i z góry dziekuje i pozdrawiam.





_______________________
Intel core2 duo 6750 2G Ramu(800),płyta Asus P5WDG2 WS Pro,grafika Gecube Ati radeon x1950pro, dyski wideo 1 tera i system 250giga


piątek, 21 grudnia 2007, 20:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post 
Jeśli chodzi o problem z dźwiękiem to może spróbuj tak:
W AP pro 2.0 wejdź do zakładki:
Projekt/Projekt Settings/General/Playback Settings
i tam w zakł. General przy pozycji A/V Sync Adjustment suwak przesuń na wartość "2".Zamknij premiere.
Teraz uruchom test "Audio Drift Detection" (Matrox Mx.Tools).
Może to pomoże, ale bardzo ważnym czynnikiem jest to jaką posiadasz
kartę dźwiękową i płytę główną.Sprawdź na stronie Matroxa czy te podzespoły są kompatybilne z kartą rtx2.Pamiętaj że po każdej zmianie pozycji suwaka w A/V Sync Adjustment nalezy wykonać test Audio.
Jeśli chodzi o tworzenie dvd to matroxa używam tylko do exportu do mpeg2, a authoring wykonuje w innym programie.


sobota, 22 grudnia 2007, 00:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Jak podajesz sygnał na VHS, czy jest to magnetowid podłączony do wyjścia karty graficznej i dźwiękowej, czy jednak przez FireWire podajesz na kamerę, która dalej jest konwerterem na sygnał analogowy i ten wpięty do VHS?
Druga sprawa to ważne, by transmisja do zapisu nie była dokonywana z timeline, lecz za pomocą funkcji Print to video (F7) wtedy żadne procesy systemowe nie są w stanie zakłócić płynności tej transmisji.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


sobota, 22 grudnia 2007, 01:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post 
Montażysta Darek A. napisał(a):
Jak podajesz sygnał na VHS, czy jest to magnetowid podłączony do wyjścia karty graficznej i dźwiękowej, czy jednak przez FireWire podajesz na kamerę, która dalej jest konwerterem na sygnał analogowy i ten wpięty do VHS?
Druga sprawa to ważne, by transmisja do zapisu nie była dokonywana z timeline, lecz za pomocą funkcji Print to video (F7) wtedy żadne procesy systemowe nie są w stanie zakłócić płynności tej transmisji.
Pozdrawiam gorąco

Założyciel tematu pisze że posiada kartę video RTX2 i AP Pro 2.0, także wydaje mi się że do zgrywania na VHS używa wyjść analogowych tej karty.Wesołych Świąt. :lol:


sobota, 22 grudnia 2007, 07:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 21 grudnia 2007, 20:31
Posty: 3
Lokalizacja: Biłgoraj
Post 
Pan Waldek ma rację używam wyjść analogowych karty rtx 2 co do robienia dvd nie jest to bardzo upierdliwe ale bardzo wygodne poniewaz nie musze bawić sie w exsporty tylko bezpośrednio z taimlanu robie dvd, za wszystkie podpowiedzi dziekuje i życze spokojnych i wesołych Świąt


sobota, 22 grudnia 2007, 13:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL