Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 19:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 masowe dodawanie przejsc w APP 2.0 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 9 grudnia 2006, 19:18
Posty: 2
Post masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
Witam!
Czy w APP 2.0 jest opcja by dodac jednoczesnie miedzy wszystkimi scenami jeden efekt przejscia?

--
Pozdrawiam


poniedziałek, 24 grudnia 2007, 05:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Jest.
Dokonuje się to jednocześnie ze wstawianiem klipów na time line, wstawiane są wszystkie filmiki, lub fotki o zdefiniowanej długości założone na siebie o określony czas przejścia, w każde to wkładany jest zdefiniowany wcześniej jako domyślny transition, oraz automatycznie może być wyciszony i rozgłośniony dźwięk w czasie transition.
Wszystko to umożliwia funkcja "Storyboard".
File/New/Storyboard (Ctrl+Alt+Shift+N).
Jest to niedoceniana bardzo dobra funkcja Premiere pozwalająca zmontować trzygodzinny materiał w ciągu niecałej minuty (bez błędów), wystarczy zaimportować do tego projekt czołówki, tyłówki itp - film mamy gotowy :)
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 24 grudnia 2007, 09:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 1 czerwca 2006, 11:43
Posty: 51
Post 
A nie wie ktoś czasem czy nie ma podobnej funkcjonalności w Premiere Elements 4? Kombinuję, ale za cholerkę nie wiem jak to zrobić w tym prpgramie (znaczy wstawić wiele klipów z domyślnym przejściem).


środa, 2 stycznia 2008, 00:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 grudnia 2007, 11:22
Posty: 31
Post 
offtopic sorry


środa, 2 stycznia 2008, 18:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
A jak masowo dodac przejscia w Premiere CS6? Nie widze tam opcji Storyboard. Prosze o pomoc.


sobota, 3 stycznia 2015, 11:06
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 20 stycznia 2012, 13:11
Posty: 97
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
zakładka sequence/ Apply the Default Transition to selection


sobota, 3 stycznia 2015, 12:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
Dziekuje bardzo.
Mam jeszce jedno, podobne pytanie. Nie chce zakladac nowego tematu.
Jak w podobny sposob (masowo) przyspieszyc wiele clipow oraz jak pozbyc sie masowo przestrzeni miedzy nimi, tzn. ripple delate dla wielu przestrzeni?


sobota, 3 stycznia 2015, 13:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1261
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
prawy myszy - speed duration
zmiana procentowa i zaznacz ripple edt


niedziela, 4 stycznia 2015, 02:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 31 marca 2015, 00:41
Posty: 10
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
A jak to wygląda w najnowszym Premiere CC, jak można do wszystkich klipów umieszczonych na osi czasu jednocześnie dodać jakiś efekt?
I moje drugie pytanie. Dodając klip który mam w zakładce projekt na oś czasu, na jego końcach dodawane są "białe trójkąciki" po obu stronach klipu. Dodając kolejne klipy i ustawiając je obok siebie bez przerw nie mogę dodać efektu np przejścia. Efekt dodawany jest tylko w jednym klipie. Jeżeli usunę "białe trójkąciki" poprzez ucięcie klipów można dodać efekt przejść między dwoma fragmentami. I pytanie: W jaki sposób usunąć "białe trójkąciki" z klipów bez cięcia ich? A może jest inny sposób na dodawanie przejść jeżeli one są?


wtorek, 31 marca 2015, 00:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
Witam
Aby dodać jakiś efekt do wszystkich klipów na timeline zaznaczasz wpierw klip z wybranymi efektami klikasz na nim prawym przyciskiem myszy zaznaczasz copy potem zaznaczasz wszystkie pozostałe klipy z timeline, wciskasz prawy przycisk i zaznaczasz paste atribute. :wink:
Co do drugiego pytania to nie możesz dodać przejść bo te trójkąciki oznaczają koniec klipów a przejście musi zajść na drugi klip by mogło technicznie być wykonane. Więc musisz je minimalnie skrócić by program miał z czego zrobić zakładkę . :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


wtorek, 31 marca 2015, 16:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 31 marca 2015, 00:41
Posty: 10
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
kazikmaly napisał(a):
Witam
Aby dodać jakiś efekt do wszystkich klipów na timeline zaznaczasz wpierw klip z wybranymi efektami klikasz na nim prawym przyciskiem myszy zaznaczasz copy potem zaznaczasz wszystkie pozostałe klipy z timeline, wciskasz prawy przycisk i zaznaczasz paste atribute. :wink:
Co do drugiego pytania to nie możesz dodać przejść bo te trójkąciki oznaczają koniec klipów a przejście musi zajść na drugi klip by mogło technicznie być wykonane. Więc musisz je minimalnie skrócić by program miał z czego zrobić zakładkę . :wink:

Dziękuję za odpowiedź.


wtorek, 31 marca 2015, 16:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 20 stycznia 2012, 13:11
Posty: 97
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
niekoniecznie trzeba je przycinać spróbuj np. przejście dip o black lub white przejściówka ułoży się na jednym klipe ale dziala na obydwu plikach. Nie działa to na wszystkich przejściach (transition) np. pluginach zewnętrznych trzeba sprawdzać.


wtorek, 31 marca 2015, 16:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 31 marca 2015, 00:41
Posty: 10
Post Re: masowe dodawanie przejsc w APP 2.0
Najbardziej zależy mi na przejściu Constant Gain i Power a na tych nie działa i potrzeba przycinać klip


wtorek, 31 marca 2015, 16:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL