Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 05:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z przejściami w PRO 2.0 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 10:16
Posty: 47
Post Problem z przejściami w PRO 2.0
Witam !

Przesiadłem się z Pinnacla Studio 9 na AP Pro 2.0. Nie żałuję tej zmiany ,lecz mam jedno pytanie. Przy korzystaniu z przejść w Studio 9 uzyskiwałem płynne przejście z A do B. Przejścia Pro 2.0 niestety nie mają tej "płynności". Drugi obraz ma lekkie przytrzymanie. Trwa to ułamek sekundy,ale i tak psuje efekt przejścia...


Mam nadzieje ,ze ktoś mnie zrozumiał. Proszę o pomoc.


Z góry dziękuję i pozdrawiam ! :)


sobota, 29 grudnia 2007, 12:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
PeeJay napisał(a):
Drugi obraz ma lekkie przytrzymanie. Trwa to ułamek sekundy,ale i tak psuje efekt przejścia...

A może obserwujesz to na "żywca" tzn. w RT. Wcisnij ENTER i przerenderuj ten fragment to powinno pójść płynnie. Chyba ze chodzi Ci o jeszcze coś innego.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


sobota, 29 grudnia 2007, 13:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 10:16
Posty: 47
Post 
mmstudio napisał(a):
PeeJay napisał(a):
Drugi obraz ma lekkie przytrzymanie. Trwa to ułamek sekundy,ale i tak psuje efekt przejścia...

A może obserwujesz to na "żywca" tzn. w RT. Wcisnij ENTER i przerenderuj ten fragment to powinno pójść płynnie. Chyba ze chodzi Ci o jeszcze coś innego.


Dziękuję Ci za szybko odpowiedź , ale Twoja rada na nic mi się nie zdała :( Problem leży w ustawieniu przejścia nazwanej "Alignment". Niestety nie tam opcji, kótra by mnie sadysfakcjonowała :(


sobota, 29 grudnia 2007, 14:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post 
Spróbuj przyciąć oba klipy trochę... inaczej APP wstawia stojące klatki tam, gdzie nie może podłożyć ruchomych obrazów (bo ich niema). Jednym słowem- ciachnij klipy z brzegów.

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


sobota, 29 grudnia 2007, 14:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL