Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 22:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Auto cięcie w CS3 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 21:41
Posty: 21
Post Auto cięcie w CS3
Witam
Tak sobie zastanawiam się czy CS3 dalby rade lub jakis dodatek do tego żeby podzielić mi film zgrany "na raz" na poszczególne ujęcia? Nie chcę tworzyć setek plików z filmu wiec zgrałem na raz i tnę ręcznie cały materiał. Trochę czasu zajmuje, a chciałbym to zrobić przed rozpoczęciem jakiegoś tam sobie montażu. Czy ktoś zna lekarstwo na moje "lenistwo"?

Pozdrawiam


sobota, 12 stycznia 2008, 22:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 22:09
Posty: 10
Post 
Z tego co wiem to nie. Można to zrobić jeżeli masz odpowiedni materiał DV z kodem czasowym w programie Scenalizer który nie jest wtyczką do Adobe. Ale musisz pociąć w nim a następnie importować do AP.


niedziela, 13 stycznia 2008, 00:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 21:41
Posty: 21
Post 
Hmmm, no to moze nastepnym razem bo juz mam czesc obrobionego materialu i zostalo mi jeszcze ok polowa do pociecia, wiec jak potne to w zewnetrznym sofcie to bym musial na nowo robic. THX
A tak wogole to powinno cos takiego byc w standardzie :)


niedziela, 13 stycznia 2008, 11:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post 
Cris napisał(a):
Nie chcę tworzyć setek plików z filmu wiec zgrałem na raz i tnę ręcznie cały materiał.
?????????
Detekcja scen. Czym tu się przejmować że jest więcej plików. 8O


niedziela, 13 stycznia 2008, 15:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 22:01
Posty: 40
Lokalizacja: Leszno
Post Re:
Cris napisał(a):
?????????
Detekcja scen. Czym tu się przejmować że jest więcej plików. 8O


a no tym ze jak se narobi kupa plikow avi to moze puzniej pare ladnych dziesiat minut ladowac po otwarciu projektu. tak jest napewno w adobe premiere elements 3.0 - nie jestem pewien jak to jest w APPcs3 bo nie uzywam tej funkcji w cs3. wole sobie sam pociac na klipy jest to pewniejsze i przynajmniej wiem co jest montowane co do klatki...

pozdrawiam

_________________
"Adobe Premiere Pro nadaje się najlepiej dla profesjonalistów...
... im dłużej będziesz w nim pracował tym więcej dostrzeżesz zalet..."

Pracuję na Adobe:
Elements 3.0,
Premiere Pro 2.0 / CS3,
Encore CS3,
Soudbooth CS3,
Photoshop CS3,
i inne...


wtorek, 12 lutego 2008, 15:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Re:
Pierwsze słyszę...uruchamiasz detekcje scen przez zrzucaniem materiału DV, potem Rec i tyle...wszystko masz w projekcie przygotowane, podzielone, klipy podpisane wg kolejności od 01 -xxx nie trzeba nic wrzucać.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 12 lutego 2008, 15:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL