Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 17:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Czy można wyłączyć dźwięk podczas przechwytywania. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Czy można wyłączyć dźwięk podczas przechwytywania.
Pytanie jak w temacie, czy można wyłączyć dźwięk (ten słyszany w głośnikach - nie ten zapisywany na HDD:)) podczas przechwytywania z kamery MiniDV przez FireWire w Adobe Premiere. Można to zrobić jakoś we właściwośach audio Windowsa?

_________________
Powoli do celu...


sobota, 26 stycznia 2008, 00:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam

Nie mogę tego sprawdzić z kamerką (zięć pożyczył), ale we właściwościach Głośności (prawy klik), jest /Ustaw właściwości audio/, a tam jest :głośnośc urządzenia i można wybrać /wycisz/. Może przy przechwycie będzie tak jak chcesz.

_________________
Core2Duo E4400/2GBRam Dual Geil/480GBHDD/geforce7600GS
JVC GR-D73/SoonyHC96E/ AP1.5


sobota, 26 stycznia 2008, 21:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 19:51
Posty: 45
Post 
Oczywiście, że można! Najlepiej tym pokrętłem w głośniku. :wink:


niedziela, 27 stycznia 2008, 15:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zack napisał(a):
Oczywiście, że można! Najlepiej tym pokrętłem w głośniku. :wink:

To było złośliwe, bo z pewnością nie o to chodzi by wyciszyć wszystko, ale sam sygnał przechwytywania...
P.G.


niedziela, 27 stycznia 2008, 18:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 22:01
Posty: 40
Lokalizacja: Leszno
Post 
witam.

nigdy nie pracowalem na APP 1.5 lecz na elements 3.0, premiere pro 2.0 i CS3 gdzie nie ma problemu by wyciszyc dzwiek... w opcji Capture w zakladce settings/capture settings wcisnac edit (powinno sie wyswietlic okienko Project settings/capture i bedzie widoczna opcja settings jesli kamera jest podlaczona i cisniemy na to settings i pojawia sie 4 mozliwosci - wyl. obraz, dzwiek podczas odtwarzania i wyl. obraz, dzwiek podczas nagrywania. wiec zapewne chodzi Ci o wyl. dzwieku podczas nagrywania... wtenczas mozesz sobie sluchac czego tylko zechcesz na kompie, a dzwiek oczywiscie sie zgra...

_________________
"Adobe Premiere Pro nadaje się najlepiej dla profesjonalistów...
... im dłużej będziesz w nim pracował tym więcej dostrzeżesz zalet..."

Pracuję na Adobe:
Elements 3.0,
Premiere Pro 2.0 / CS3,
Encore CS3,
Soudbooth CS3,
Photoshop CS3,
i inne...


czwartek, 7 lutego 2008, 15:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: Czy można wyłączyć dźwięk podczas przechwytywania.
Dzięki o to mi chodziło :D

_________________
Powoli do celu...


sobota, 9 lutego 2008, 14:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL