Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 18:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 title w Premiere Pro CS3 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 22:01
Posty: 40
Lokalizacja: Leszno
Post title w Premiere Pro CS3
witam
nie znalazlem postu na podobny temat wiec zlozylem nowy.
a mianowicie mam taki problem z polskimi znakami ąęśćłóźż...

od poczatku roku 2008 pracuje na Adobe CS3 Production Premium i od samego poczatku mam taki problem z przyciskiem prawy (alt) a mianowicie dziala jak "ctrl+alt" (co powoduje inne funkcje niz zamierzony) i w dodatku dziala tak tylko w Premiere Pro CS3... w pozostalych programach tego pakietu jest normalnie...

kombinowalem na wszystkie mi znane sposoby, zmiany ustawien i zero rezultatow...

jesli ktos mial podobny problem i go rozwiazal to prosze o pomoc...

z gory dziekuje i pzdrawiam!


piątek, 1 lutego 2008, 15:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
W notatniku Windowsa piszesz po polsku, potem kopiujesz do schowka i w title AP wklejasz (Ctrl+V). Działa. Ale pamiętaj, że musisz wybrać czcionkę obsługującą polskie litery.

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


piątek, 1 lutego 2008, 16:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post 
dnap napisał(a):
W notatniku Windowsa piszesz po polsku, potem kopiujesz do schowka i w title AP wklejasz (Ctrl+V). Działa. Ale pamiętaj, że musisz wybrać czcionkę obsługującą polskie litery.


aczkolwiek nie pracuję na adobe cs3 ale na adobe 1,5 i dobre rezultaty daje użycie photoshopa z maskami


piątek, 1 lutego 2008, 16:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 22:01
Posty: 40
Lokalizacja: Leszno
Post 
dnap napisał(a):
W notatniku Windowsa piszesz po polsku, potem kopiujesz do schowka i w title AP wklejasz (Ctrl+V). Działa. Ale pamiętaj, że musisz wybrać czcionkę obsługującą polskie litery.


no i tak wlasnie jestem zmuszony robic... troche to malo wygodne... W Premiere Pro CS2 nie bylo tego, tak wiec jest to dla mnie duze zaskoczenie.

a czy ktos jest mi w stanie wytlumaczyc dlaczego tak sie dzieje??
czy ADOBE zmienilo sobie konfiguracje klawiszy? nie zwazajac na uzytkowmikow Unii Europejskiej??? polowa UE uzywa prawy Alt+... o ile nawet nie wiekszosc...


piątek, 1 lutego 2008, 18:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
tunes napisał(a):
aczkolwiek nie pracuję na adobe cs3 ale na adobe 1,5 i dobre rezultaty daje użycie photoshopa z maskami


Koledzy proszę nie komplikujcie rzeczy, które sa względnie proste. :wink:
Poniższy link odnosi się do Workshopa, ale w APPro CS3 jest dokładnie tak samo.
http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=16256&sid=


piątek, 1 lutego 2008, 19:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 22:01
Posty: 40
Lokalizacja: Leszno
Post 
zet120 napisał(a):
tunes napisał(a):
aczkolwiek nie pracuję na adobe cs3 ale na adobe 1,5 i dobre rezultaty daje użycie photoshopa z maskami


Koledzy proszę nie komplikujcie rzeczy, które sa względnie proste. :wink:
Poniższy link odnosi się do Workshopa, ale w APPro CS3 jest dokładnie tak samo.
http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=16256&sid=


no dziala ale zeby pisac tak malymi literami to nalezy wcisnac Caps Lock , puzniej Shift+tylda+a.... i zeby dalej pisac malymi literami to znow Caps Lock. Dla nauczonego uzywania prawego Alt to troche mozna sie pogubic... czasami jeszcze tylda wyskoczy jak nie zdazy wcisnac literki...

rozwiazanie dzialajace ale troche takie no niezbyt praktyczne...
jakies inne rozwiazania?? :/


piątek, 1 lutego 2008, 20:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
didexit napisał(a):
jakies inne rozwiazania?? :/


Ale przecież "metoda" dotyczy tylko "polskich ogonków", a dotyczy Titlera AP PRO CS3, a nie Worda, no chyba, że w tym Titlerze pisesz jakiś elaborat.
Poza tym można się szybko przyzwyczaić i problem zniknie.


piątek, 1 lutego 2008, 21:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 22:01
Posty: 40
Lokalizacja: Leszno
Post 
szkoda ze w APP CS3 zmienili dzialanie Alt i w dodatku nie mozna tego zmienic... bede musial sie przyzwyczaic do Shift+tylda czy uzywanie notatnika... jak to sie mowi "pierwsza czesc zawsze jest najleprza" i cos w tym chyba jest prawdy...

bardzo dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam...

_________________
"Adobe Premiere Pro nadaje się najlepiej dla profesjonalistów...
... im dłużej będziesz w nim pracował tym więcej dostrzeżesz zalet..."

Pracuję na Adobe:
Elements 3.0,
Premiere Pro 2.0 / CS3,
Encore CS3,
Soudbooth CS3,
Photoshop CS3,
i inne...


poniedziałek, 4 lutego 2008, 10:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL