Teraz jest sobota, 11 lipca 2020, 09:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 wymagania adobe premiere cs3 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 lutego 2008, 20:37
Posty: 5
Post wymagania adobe premiere cs3
cześć mam w komputerze 512 MB ram precesor celeron D 2,66 GHhz
i karta graficzna zintegrowana 64 MB
czy adobe będzie u mnie dobrze działało (czy w ogóle bede mógł go uruchomic)


niedziela, 17 lutego 2008, 20:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: wymagania adobe premiere cs3
Z pewnością nie :(
Dwukrotnie większa nawet pamięć RAM będzie jeszcze zbyt mała, gdyż w znacznej mierze praca nowych programów do edycji video opiera się już na standardzie HD, który z racji dużego transferu informacji podczas emisji ma dość wysokie wymogi chyba, że zamierzasz pracować jedynie w formatach mniejszych (SD).

poniżej wymogi Premiere CS2:

Intel? Pentium? 4 1.4GHz processor for DV (Pentium 4 3.4GHz processor for HDV; dual Intel Xeon 2.8GHz processors for HD; SSE2-enabled processor required for AMD? systems)
Microsoft? Windows? XP Professional or Home Edition with Service Pack 2
512MB RAM for DV; 2GB RAM for HDV and HD
4GB available hard-disk space for installation
Dedicated 7,200 RPM hard drive for DV and HDV; striped disk array (RAID 0) for HD
Microsoft DirectX-compatible sound card (multichannel ASIO-compatible card for surround sound)
DVD-ROM drive for installation
DVD+-R burner for DVD creation
1,280x1,024 video display with 32-bit color adapter
OHCI-compatible IEEE 1394 video interface card for DV and HDV
QuickTime 6.5 or higher
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 17 lutego 2008, 21:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 lutego 2008, 20:37
Posty: 5
Post Re: wymagania adobe premiere cs3
nie zamierzam pracować z hd ściągam wersje trial bo muszę coś zrobic a materiał bedzie z małej kamery analogowej :)
czy w takim razie bedzie działac


niedziela, 17 lutego 2008, 21:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: wymagania adobe premiere cs3
Pociągnie bez problemu, choć chciałoby się więcej pamięci....
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 17 lutego 2008, 21:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post Re: wymagania adobe premiere cs3
Mam takie zapytanie: czy CS3 chodzi dobrze na systemie 64 bit?
Mam Vistę Ultimate 32bit i wiadomo co to oznacza - 3,0 do 3,2 Gb ramu max.
Mam też 4 Gb szybkiego ramu i się marnuje , mógłbym też dokupić 2x2gb ale żeby to miało sens, musi być OS 64 bit....

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


niedziela, 20 lipca 2008, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: wymagania adobe premiere cs3
Premiere CS3 doskonale działa w systemie XP64 bit. Ale vista to osobny temat, to nie system, to...... koszmar.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


poniedziałek, 28 lipca 2008, 22:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: wymagania adobe premiere cs3
cs3 dziala i na vista 64 i na win xp x64, na xp jednak szybciej


poniedziałek, 28 lipca 2008, 22:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL