Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 21:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 problem z adobe 6,5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2008, 22:45
Posty: 16
Post problem z adobe 6,5
Witam wszystkich poraz pierwszy i proszę o pomoc.
1. Pracuję na adobe 6,5, po zrobnieniu menu w Unlead dvd i wypaleniu płytki powstała kaszana tzn. postacie podczas ruchu są jagby poszczępione coś w rodzju kresek, nigdy tego nie zauważyłem wcześniej.
2. Po przeróbce na dvd mam również pogorszoną jakość obrazu, trochę rozmazany tak mam już od początku ale to chyba wina grafiki - geforce fx5200. Sszokowany jestem jednak pierwszym problemem bo obrobiłem studniówkę i nie wiem czy można to naprawić bez ponownego montażu, a wiele się napracowałem.
3. Adobe przerabia teraz 1.5 godzinny film ok.5godz. a przedtem 2 godz.
Proszę o pomoc.Z góry wielkie dzięki.


Ostatnio edytowano środa, 20 lutego 2008, 01:05 przez HARY, łącznie edytowano 2 razy

środa, 20 lutego 2008, 00:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problem z adobe 6,5
Wszystko jest dobrze i nic nie trzeba przerabiać.
Ten grzebieniowaty kontur poruszających się pionowych krawędzi to przeplot, który widzisz tylko na ekranie monitora komputerowego.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 20 lutego 2008, 00:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2008, 22:45
Posty: 16
Post Re: problem z adobe 6,5
Widzę to również na telewizorze.


środa, 20 lutego 2008, 00:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 października 2007, 11:22
Posty: 78
Lokalizacja: Elbląg
Post Re: problem z adobe 6,5
Obraz poszarpany i jeszcze dziwnie skacze przy ruchu?
Zmień przeplot na przeciwny niz masz teraz ustawiony.
Jak był upper to ustal lower
a jak lower to ustaw upper.
Nota bene temat wałkowany wieeeeeeeeele razy na tym forum.
Zapodaj szukanie. Napewno działa :!: :mrgreen:


środa, 20 lutego 2008, 10:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2008, 22:45
Posty: 16
Post Re: problem z adobe 6,5
Tommasz500 napisał(a):
Obraz poszarpany i jeszcze dziwnie skacze przy ruchu?
Zmień przeplot na przeciwny niz masz teraz ustawiony.
Jak był upper to ustal lower
a jak lower to ustaw upper.
Nota bene temat wałkowany wieeeeeeeeele razy na tym forum.
Zapodaj szukanie. Napewno działa :!: :mrgreen:



SORY ale gdzie to się robi?


środa, 20 lutego 2008, 23:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: problem z adobe 6,5
"szukaj" na dole i na górze :mrgreen:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 21 lutego 2008, 01:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problem z adobe 6,5
Ludzie nie bardzo wiedzą jak odpowiedzieć, gdyż nie zbyt dokładnie określiłeś programy na jakich pracujesz. Unlead jak go nazwałeś to Ulead, a DVD nic nie mówi, gdyż właśnie firma Ulead ma kilka programów do tworzenia DVD np. Workshop, czy też Movie Factory i nie wiem czy jeszcze nie jakieś. W każdym z nich kolejność półobrazów zmienia się inaczej, oczywiście można też tego dokonać w samym Premiere i teraz właśnie zaczyna się dochodzenie, w którym to momencie i w jakim programie mogło dojść do zamiany ich kolejności.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 21 lutego 2008, 06:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2008, 22:45
Posty: 16
Post Re: problem z adobe 6,5
Mój Ulead to Workshop 2, robię nim menu i wypalam dvd, czy to w nim mam zmienić przelot? jak tak togdzie to się robi, nie rozumię kolegi " na dole lub na górze".
Jeszcze jedno pytanie, w AP6,5 projekt kompresować do DV i Uleadem do DVD, bo jarobię tak; w AP 6,5 kompresuję do DVD i Uleadem też do DVD, słyszałem że to pogarsza jakość filmu, czy to prawda?


czwartek, 21 lutego 2008, 09:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 października 2007, 11:22
Posty: 78
Lokalizacja: Elbląg
Post Re: problem z adobe 6,5
HARY napisał(a):
Mój Ulead to Workshop 2, robię nim menu i wypalam dvd, czy to w nim mam zmienić przelot? jak tak togdzie to się robi, nie rozumię kolegi " na dole lub na górze".
Jeszcze jedno pytanie, w AP6,5 projekt kompresować do DV i Uleadem do DVD, bo jarobię tak; w AP 6,5 kompresuję do DVD i Uleadem też do DVD, słyszałem że to pogarsza jakość filmu, czy to prawda?


Rozumiem że w AP robisz kompresje do mpeg2 (DVD) a Ulead słuzy tylko do authoringu, tak? Jak nie ma zmian w strumienu mpeg2 to kompresor nie zmienia strumienia (tylko kopiuje). Spróbuj poszukac opcji "lower" "upper" podczas kompresji w AP. Napewno są.


czwartek, 21 lutego 2008, 09:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2008, 22:45
Posty: 16
Post Re: problem z adobe 6,5
Znalazłem ustawienia przelotu, ale po zmianach jest dalej jak było- koszmar.


czwartek, 21 lutego 2008, 22:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL