Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 22:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Problem z pluginami 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lutego 2008, 15:47
Posty: 3
Post Problem z pluginami
Witam, korzystam z programy adobe prem pro2 od 3 tygodni w związku z tym mam pytanie jak ładuje sie pluginy do premierka pro, ponieważ jak wkleiłem do katalogu adobe/plugins/ue.... to niektóre są widzialne a reszta nie chce działać. Czy pluginy z wersji prem6 działają normalnie. Jak sprawdzić czy plug jest kompatybilny z moja wersja. proszę o pomoc i jakieś wskazówki.

AAA i jak możecie podajcie jakiegoś linka gdzie można znaleźć jakieś darmowe pluginy i inne dodatki do adobe na początek.


czwartek, 21 lutego 2008, 16:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z pluginami
Myślę że kierowca, który dopiero zaczyna jeździć nie powinien rozpoczynać od tuningowania samochodu. Naprawdę przez trzy tygodnie poznałeś Premiere do tego stopnia, że brakuje Ci zawartych w nim możliwości? Gwarantuję, że nawet trzy miesiące to jest nic by poznać tę aplikację, a po trzech latach Będziesz być może umiał coś sprytnego wyczarować sam.
Najciekawsze jest to, że starasz się grzebać w programie, czyli jakieś pojęcie masz, a nie umiesz posługiwać się wyszukiwarkami, które bez problemu wskażą Ci całe setki stron z pluginami i innymi nakładkami na Premiere 8O
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 21 lutego 2008, 17:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lutego 2008, 15:47
Posty: 3
Post Re: Problem z pluginami
Może troche łagodniej kolego !? :roll:

Nie już kiedyś robiłem co nieco w tym programie i przesiadłem sie na ediusa ale teraz powrót, i nie mogę sobie poradzić z tymi pluginami. Poza tym jakoś opanowanie w podstawie programu poszło mi dość szybko z tego co pamiętam :) a może sie mi wydaje.

A jeśli chodzi o wyszukiwanie w google tych stron to same bzdety znajduje albo płatne pluginy na których jak narazie mi nie zależy.


czwartek, 21 lutego 2008, 21:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Problem z pluginami
Raczej darmowych do premiere nie znajdziesz tylko triale :roll:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 21 lutego 2008, 21:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post Re: Problem z pluginami
Montażysta Darek A. napisał(a):
Myślę że kierowca, który dopiero zaczyna jeździć nie powinien rozpoczynać od tuningowania samochodu. Naprawdę przez trzy tygodnie poznałeś Premiere do tego stopnia, że brakuje Ci zawartych w nim możliwości? Gwarantuję, że nawet trzy miesiące to jest nic by poznać tę aplikację, a po trzech latach Będziesz być może umiał coś sprytnego wyczarować sam.
Najciekawsze jest to, że starasz się grzebać w programie, czyli jakieś pojęcie masz, a nie umiesz posługiwać się wyszukiwarkami, które bez problemu wskażą Ci całe setki stron z pluginami i innymi nakładkami na Premiere 8O
Pozdrawiam gorąco


Długo Ci to zajęło... 3 lata na coś sprytnego? Jak to się mówi "nie mierz innych swoją miarką". Może kolega jest Małyszem montażu, cudownym dzieckiem AP i co? Wstyd Ci będzie :D jak dostanie Oskara :mrgreen:
Ja siedzę w AP rok i już udało mi się wybić ponad wielu lokalnych "zasłużonych inaczej" kręciołów. Po prostu ma się dryg do tego albo nie, bez poczucia rytmu teledysku nie skręcisz- coś w ten deseń.
Pozdrawiam.

Poza tym z tekstu nie wynika, że się Kuba na montażu nie zna- może zmienił platformę tylko...

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


piątek, 22 lutego 2008, 09:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lutego 2008, 15:47
Posty: 3
Post Re: Problem z pluginami
Dzieki za zrozumienie Fall'n photo, bo kolega moderator cos mało uprzejmy sie okazał. No na montarzu chyba sie znam skoro pracuje w TV :) tylko problem jest z obsługa programu.

No właśnie widzę ze mało jest darmówek, to nie jak w PhotoShopie, do którego jest pełno dodatków. A mogę prosić o jakieś linki do tych triali, chciałbym zobaczyć ich możliwości i jak to wygląda.

A i jeszcze to czy działaja pluginy z wer.6 w wer.pro itd.?


piątek, 22 lutego 2008, 12:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Problem z pluginami
Zajrzyj tu http://www.borisfx.com/downloads/ natomiast tu jest cała gama musisz tylko znaleźć strony tych producentów
http://toolfarm.stores.yahoo.net/prpl.html i jeszcze tu http://www.prodad.de/gb/index.html :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 22 lutego 2008, 12:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z pluginami
kuba qba napisał(a):
...bo kolega moderator cos mało uprzejmy sie okazał. No na montarzu chyba sie znam skoro pracuje w TV :) ...

Ech się żalisz :wink: . Pewnie że można podejrzewać ze się na montażu znasz - teraz. Przedtem to takie pewne nie było:
kuba qba napisał(a):
Witam, korzystam z programy adobe prem pro2 od 3 tygodni... i jak możecie podajcie jakiegoś linka gdzie można znaleźć jakieś darmowe pluginy i inne dodatki do adobe na początek.

Więc odpowiedź udzielona początkującemu była mądra, nie nieuprzejma - to chyba przyznasz. No a że się okazało potem że masz doświadczenie to dobrze. Trzeba było od razu napisać.
PS Z resztą to taka moda teraz - zapytać sie jednym zdaniem, a w odpowiedzi chcieć książkę :mrgreen: (Nie do Ciebie kuba qba).

_________________
最诚挚的问候


piątek, 22 lutego 2008, 12:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z pluginami
kuba qba napisał(a):
...kolega moderator cos mało uprzejmy sie okazał. No na montarzu chyba sie znam skoro pracuje w TV :) ...

To nie tak!
wcale nie miałem zamiaru być nieuprzejmy, lecz zdziwiło mnie, że nie znając jeszcze naprawdę potężnych możliwości Premiere na dzień dobry szukasz do niego dopalaczy.
I nie można się zaraz obrażać - o rany!

p.s. nasza sprzątaczka też pracuje w TV :mrgreen: (bez urazy).
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


sobota, 23 lutego 2008, 08:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL