Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 00:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
Witam wszystkich. Mam pewien problem z dzwiękiem. Podejrzewam że coś źle robie ale do rzeczy. Gdy zmieniam coś z dzwiekiem zazwyczaj głośność to po zapisaniu projektu i powtórnym jego odpaleniu dzwięk w całym projekcie sie wycisza (level -00dB). Co zrobić zeby dzwięk pozostawał taki jaki ustawiłem po załadowaniu projektu. Z góry zaznaczam ze pracuje na legalnym AP. THX za pomoc.

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


wtorek, 26 lutego 2008, 17:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
To bardzo dziwne zachowanie programu. Na wersji 1.5 pracowałem bardzo długi czas i takie rzeczy sie nie działy. Jeśli masz faktycznie oryginalną wersję nie crackowaną (tam czasem bywały rózne problemy) to spróbuj odinstalowac i na nowo zainstalować AP. Jesli to nie pomoze to może masz jakis konflikt w systemie z karta dźwiękową albo z jakimis kodekami. W ostatecznosci pozostaje Ci pomoc techniczna tam gdzie kupowałeś program.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 26 lutego 2008, 17:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
A czy jest możliwośc ustawienia dla całego projektu (ewentualnie scieżki audio - całej) poziomu głosu ???? Zeby podnieść do góry Volume ???

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


wtorek, 26 lutego 2008, 18:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
cycuac napisał(a):
A czy jest możliwośc ustawienia dla całego projektu (ewentualnie scieżki audio - całej) poziomu głosu ???? Zeby podnieść do góry Volume ???

Tak. Możesz zrobić to w Audio Mixer na kanale Master dla całości lub osobno dla każdej ze ścieżek. Druga opcja to utworzyc nową sekwencję, wciągnąć Twój projekt z poprzedniej sekwencji i prawy przycisk myszki i wybierasz Audio Gain i zwiększasz poziom.
Jednak w Twoim przypadku raczej starałbym sie wyeliminować ten problem i poszukac rozwiązania gdyż wersja AP 1.5 jest naprawde bardzo stabilną i pozbawioną błędów.

Pzdr.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 26 lutego 2008, 18:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
a mam jeszcze takie pytanie. Czy normalną rzeczą jest że po wczytaniu projektu cały film na timeline AP każe mi przeliczyć ???? Dopuki nie zamkne projektu sceny które włożyłem na timeline nie muszę przeliczac. Natomiast po wczytaniu u góry jest czerwona krecha no i po przeliczeniu wskakuje zielona.. Może cos w ustawieniach programu poprzestawiałem że ten głos mi znika do zera ???

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


wtorek, 26 lutego 2008, 19:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
cycuac napisał(a):
Czy normalną rzeczą jest że po wczytaniu projektu cały film na timeline AP każe mi przeliczyć ???? Dopuki nie zamkne projektu sceny które włożyłem na timeline nie muszę przeliczac. Natomiast po wczytaniu u góry jest czerwona krecha no i po przeliczeniu wskakuje zielona..

Nie jest to normalna rzecz. Jesli cos było przeliczone w programie i zapiszesz to, to po otwarciu projektu powinno byc zielone, tak jak miałeś przed zamknieciem. Cos masz nie tak. Czy Ty aby masz faktycznie oryginalną wersję? :wink:
Znajomy kiedyś testował scrackowaną wersję AP 2.0 to tez najróżniejsze cuda mu sie działy. Stad wiem, że z piratami to różnie wychodzi.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 26 lutego 2008, 20:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
Wersję mam na bank orginalną (mogę zrobić foto :):). Nie wiem czy sie rozumiemy. Wydaje mi sie że program powinien przeliczać tylko efekty, chyba że sie mylę. U mnie wrzucam scene na timeline i wszystko jest ok, głos wporządku. Gdy zapiszę projekt i wczytam go głos zostaje wyciszony (w zakładce Volume zostaje zdjęty do zera, żeby było smieszniej jak nacisnę przycisk Reset Volume głos wraca na 0db i gra dobrze). Jeżeli chodzi o przeliczanie po wczytaniu projektu na górze pojawia sie czerwona krecha. Na początku myślałem że program przelicza scene bo został zmodyfikowany głos ale gdy wrzuciłem na timline tylko sam obraz to po wczytaniu projektu program także każe mi przeliczyć wszystko (strasznie mnie to dziwi). Spróbuje zainstalować AP na innym kompie bo obecnie mam zainstalowanego na Laptopie HP, karta dzwiękowa to Realtek (niby sterowniki są ok) Oczywiście pracuje na XP nie na Viscie. Może to wina kodeków, napisał byś jakie mam zainstalować.

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


wtorek, 26 lutego 2008, 22:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
Dopiszę jeszcze że to co było przeliczone to po wczytaniu projektu jest zielone (OK), ale np dodaję zwykłą scene bez głosu, efektów sam obraz, zapisuje projekt i po wczytaniu on każe mi tę scenę przeliczyć i to mnie dziwi.

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


wtorek, 26 lutego 2008, 22:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
nie jest to normalne zachowanie sie programu.myślę że powinieneś zainstalować na innym kompie ale podejrzewam że tam będzie wszystko ok. Miałem raz taki przypadek z audio i niestety uratowała mnie tylko reinstalka...tak to już bywa...złośliwość rzeczy martwych :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 26 lutego 2008, 23:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
cycuac napisał(a):
...Czy normalną rzeczą jest że po wczytaniu projektu cały film na timeline AP każe mi przeliczyć..., ...u góry jest czerwona krecha no i po przeliczeniu wskakuje zielona...

Typowe przy niewłaściwie wybranym fomacie pracy całego programu.
Premiere należy uruchamiać dokładnie w takim standardzie video, w jakim są klipy zgrane z kamery, bądź sekwencje których mamy najwięcej, przeliczanie (rendering) odbywało się będzie jedynie w miejscach dużej ingerencjach w materiał. Być może i tu właśnie tkwi problem z dźwiękiem.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 27 lutego 2008, 00:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 lutego 2008, 09:31
Posty: 6
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
Miałem ten sam problem ponowna insalka załatwiła sprawę i wszystko działa poprawnie AP 2.0


środa, 27 lutego 2008, 10:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
Tak jak Panowie proponowaliście odinstalowałem i jeszcze raz zainstalowałem AP ponadto wywaliłem wszystkie kodeki i wgrałem tylko najnowsze FFDShow no i wszystko jak narazie działa. Co sie tyczy przeliczania całości problem też zniknoł. Po raz kolejny to forum okazało sie kopalnią wiedzy :):) Jeszcze raz wielkie dzięki.

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


czwartek, 28 lutego 2008, 20:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
cycuac
nasunąłeś mi pewną myśl...teraz mnie oświeciło dlaczego tak sie u mnie stało, że dźwięk oszalał w niemal każdym projekcie... :lol:
Kodeki to jest to! Zainstalowałem wtedy paczkę z klmcodec345 i Adobe oszalał :lol: Wtedy pomogła reinstalka

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 28 lutego 2008, 22:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z dzwiekiem w AP1.5 - sam sie wycisza.
Może komuś wydać się to zbędne, korzysta z innych, ale moją informacją jest fakt, że instaluję w systemie tylko i wyłącznie K-Lite Mega Pack w wersji full i od lat nie wiem co to są jakieś dziwne problemy z kodekami, kłopoty z dźwiękiem itp. Naprawdę szczerze polecam.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 28 lutego 2008, 23:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL