Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 22:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 After Effects, a nimacja 3D 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 6 marca 2008, 18:06
Posty: 17
Post After Effects, a nimacja 3D
Witam! Mam taki problem, a mianowicie zrobiłem sobie w Adobe After Effects CS3 animacje 5 sekundową. W programie dodałem "nową kamerę" pozaznaczałem co trzeba, aby była trójwymiarowa i działa - w programie ręcznie mogę ją "okręcać", ale jak chce zapisać np. do .mov czy .avi to nie wiem jak zrobić, aby była trójwymiarowa. Chodzi mi o to, aby przez całe te 5 sekund się obracała (lub kamera) tak, aby zrobiła w poziomie pół obrotu wokół siebie w taki sposób, że na początku animacji jest tyłem do kamery, przez cała animację się obraca i kończy przodem do kamery (Jeśli ktoś nie wie o co chodzi to może inaczej: przykładowo tą animacją jestem ja i na początku mam plecy w stronę kamery. Przez cały czas trwania animacji chce się obracać np w prawo czy w lewo(obojętnie), tak aby zakończyć tą animację z twarzą w stronę kamery).

Jeśli nadal nikt nie wie o co mi chodzi, to chce zrobić, aby moja animacja poruszała się jak na początku tego tutorialu (jak jest pokazana gotowa):
http://www.videocopilot.net/tutorial.html?id=95


Z góry dziękuje za pomoc!


piątek, 14 marca 2008, 18:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post Re: After Effects, a nimacja 3D
Jeżeli dobrze zrozumiałem to nie utworzyłeś klatek kluczowych czyli nie podałeś programowi skąd dokąd ma się odbywać animacja.
Ustaw suwak czasu w puncie 0:00 czyli początek animacji, ustaw kamerę w pozycji początkowej i kliknij symbol stopera przy position. Suwak czasu na koniec, zmień pozycję kamery i znowu symbol stopera. W ten sposób podajesz programowi zakres ruchu.

Pozdrawiam

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


piątek, 14 marca 2008, 19:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 6 marca 2008, 18:06
Posty: 17
Post Re: After Effects, a nimacja 3D
Dobrze zrozumiałeś i wielkie dzięki! O to mi właśnie chodziło.... . Teraz jeszcze muszę popracować nad dokładnością "poruszania" się mojego dzieła i będzie git 8)


PS: Zauważyłem, że jak zrobię ten "kwadracik" od stopera i kliknę na nim F9, to zmienia się w taką jakby klepsydrę. Czym to się różni od zwykłego znacznika? Bo ja jakoś różnicy nie zauważyłem.... .


piątek, 14 marca 2008, 23:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post Re: After Effects, a nimacja 3D
Klepsydra to oznaka że zmieniłeś właściwości klatki kluczowej (funkcja "easy ease")
Ta funkcja powoduje jakby płynne rozpędzanie czy hamowanie ruchu, bez niej obiekt rusza jednostajnie.
Mam nadzieję że rozumiesz o co chodzi.

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


piątek, 14 marca 2008, 23:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 12 lutego 2009, 19:24
Posty: 1
Post Re: After Effects, a nimacja 3D
Witam mam pewien problem z Trapcode Particular,instalacja nastąpiła bez problemów lecz gdy już chciałem korzystać z efektu to wyskakuje coś takiego :( . Co mam zrobić aby działało ??


Załączniki:
bez tytułu.jpg
bez tytułu.jpg [ 32.06 | Przeglądane 1382 razy ]
czwartek, 12 lutego 2009, 19:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL