Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 22:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Cinemaframe a Adobe Premiere 2.0 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post Cinemaframe a Adobe Premiere 2.0
Wcale niełatwo znaleźć o tym coś w necie. Czy ktoś już ten temat przeżuł? Z fx1/Z1? Jak się za to ustrojstwo prawidłowo zabrać?
Czy faktycznie Cinemaframe łączy się z obróbką wyłącznie HDV?

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


poniedziałek, 24 marca 2008, 23:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Cinemaframe a Adobe Premiere 2.0
Hej,

Możesz też sd, przy wyborze projektu zaznaczasz 25P.

Pozdrawiam


wtorek, 25 marca 2008, 13:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post Re: Cinemaframe a Adobe Premiere 2.0
A eksportując np. do DVD Adobe sam sobie zrobi przeplot i będzie ok?

Acha... i uwzględniając fakt, że takowego presetu jak 25p nie mam, to wystarczy przełączyć na "progressive" w "custom settings"?

I czy ktoś mógłby podsumować... w jakich sytuacjach w sumie ta opcja przydaje się najbardziej.

Acha i co, jezli część projektu była nagrywana z przeplotem, a część z włączonym CinemaFrame?

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


wtorek, 25 marca 2008, 14:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Cinemaframe a Adobe Premiere 2.0
tak,

chodzi o progressive, w authoringu dvd robisz normalną płytę z przeplotem do dvd... czy będziesz mógł edytować materiał z przeplotem i bez w jednym projekcie niestety nie wiem, nie pracuję już w premiere...

pozdrawiam
Muchomor


środa, 26 marca 2008, 14:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post Re: Cinemaframe a Adobe Premiere 2.0
Dzięki Stary... bo juz traciłem nadzieję na to, że mi ktoś sensownie odpowie co i jak...
Dużo robisz/ robiłeś w Cinemaframe?Mamy kapelkę i chciałbym skręcić teledysk, ale żeby nie wyglądał jak wideo z imienin- mam zamiar skorzystać i z Cinemaframe i Cinegamma.
Da radę? Trudno o tym cos znaleźć sensownego w sieci.

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


środa, 26 marca 2008, 14:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL