Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 04:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem z dźwiękiem - pomocy !!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 8 marca 2008, 21:47
Posty: 15
Post Problem z dźwiękiem - pomocy !!!
Witam.
Mam taki problem a mianowicie: mam zgrany kawałem filmu wraz z dzwiękiem ze starej kasety. Dźwięk jest nagrany w mono. I potem jak sie ogląda to dźwięk słychać w jednym głośniku. Jak zrobić w Premiere aby obydwa kanały miały dźwięk - aby w obu głośnikach było słychać dźiwięk. Dzięki za podpowiedzi.


czwartek, 3 kwietnia 2008, 20:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 października 2007, 11:22
Posty: 78
Lokalizacja: Elbląg
Post Re: Problem z dźwiękiem - pomocy !!!
Masz źle nagrany dźwięk w pliku. Dwie metody:
1. Przerzuc jeszcze raz film do pliku ale tym razem podłącz 2 kanały (oba takie same (mono). :mrgreen:
2. W AAP kliknij na plik, otwórz "Audio settings" (chyba tak się to nazywa) i zmień na mono, wybierz kanał z dźwiękiem i po kłopocie


piątek, 4 kwietnia 2008, 07:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 8 marca 2008, 21:47
Posty: 15
Post Re: Problem z dźwiękiem - pomocy !!!
Wielkie dzięki kolego !!!


czwartek, 10 kwietnia 2008, 22:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 8 marca 2008, 21:47
Posty: 15
Post Re: Problem z dźwiękiem - pomocy !!!
Wszystko ok kolego ale nie moge znaleść takiej opcji jak Audio setting. Jakbyś mógł to pomurz. Bede wdzięczny. Pozdrawiam gorąco


czwartek, 10 kwietnia 2008, 22:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 października 2007, 11:22
Posty: 78
Lokalizacja: Elbląg
Post Re: Problem z dźwiękiem - pomocy !!!
Problem w tym że APP mam w domu a pisze z roboty.
W menu Clip gdzieś na dole masz dwie linie: jedna to Video cos tam, druga pod spodem to Audio coś tam. Kliknij w to Audio (oczywiście jak masz zaznaczony plik managerze obok (nie na timeline). Otworzy sie male okienko i tam wybierz mono. Dostaniesz wtedy dwa kanały mono w 1 pliku. Wrzuc do source monitor i na dole pod monitorem wybierz odpowiednia ścieżkę (1 lub 2) i po kłopocie.


piątek, 11 kwietnia 2008, 08:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 8 marca 2008, 21:47
Posty: 15
Post Re: Problem z dźwiękiem - pomocy !!!
Wiesz co kolego. Dzięki wielkie za odp. ale nic nie zrobiłem. niewiem gdzie jest to okienko co ty nazywasz Clip, nie mam tych dwóch linii. Prosze jeśli możesz napisz mi to jeszcze raz najlepiej na meila może. mariusz_lis@autograf.pl . Dzięki z góry


niedziela, 13 kwietnia 2008, 22:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 października 2007, 11:22
Posty: 78
Lokalizacja: Elbląg
Post Re: Problem z dźwiękiem - pomocy !!!
Problem pewnie polega na tym że masz inną niz ja wersje APP.
Ja pracuję na Pro 2.0, w 1.5 bodajże było tak samo. W innych nie mam bladego pojęcia :roll:. A po prostu w helpie nic na ten temat nie ma??
Także sorki, ale Ci chyba nie pomogę w tym przypadku.


poniedziałek, 14 kwietnia 2008, 08:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL