Teraz jest piątek, 27 listopada 2020, 11:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 podkręcanie premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 kwietnia 2008, 21:16
Posty: 5
Post podkręcanie premiere
Co robicie, żeby premiere szybciej śmigał - tylko nie radźcie żeby zmienić sprzęt :)
Jeden kolega poradził, żeby przypisać mu większy priorytet w procesie systemu, ale to za dużo nie dało. Druga opcja to przydzielenie jak najwięcej pamięci systemowej, tylko nie wiem za bardzo jak to zrobić...

Szukałem w preferencjach premierki, ale nie znalazłem - dajcie namiar jak to zrobić...

I napiszcie jakie macie jeszcze propozycje odnośnie przyspieszenia premierki - ale zastrzegam że bez zmiany sprzętu :)


czwartek, 17 kwietnia 2008, 19:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post Re: podkręcanie premiere
Witam. Propozycji brak. Jedyną możliwą opcją przyspieszenia Premierki jest przejście na "Ediusa" . Możesz zgryść całego siebie, obecnym programem do montażu pozostaje tylko Edius 4.61 . Amen . Premierka ma bardzo stary silnik, Edius dysponuje bardzo wydajnym silnikiem do RT , mniej więcej to porównanie fiata do mercedesa.


czwartek, 17 kwietnia 2008, 23:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: podkręcanie premiere
vision napisał(a):
mniej więcej to porównanie fiata do mercedesa.


Racja to porównanie fiata do mercedesa...tylko że w moim przekonaniu fiatem jest Edius, gdyż nigdy na nim nie zrobię tego, co mogę zrobić za pośrednictwem premiera...a prędkość...czasami jest nie ważna, jadąc wolniej więcej zobaczysz :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 18 kwietnia 2008, 09:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 10:15
Posty: 51
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: podkręcanie premiere
pracowałem na premierce 6 lat ,największy ból to zmiana przyzwyczajeń ,ale do premierki mi jakoś nie tęskno.Nie ma softu idealnego choć korci mnie posmakowac fcp .Czy dużo osób na tym forum miało do czynienia z fcp i czy warto smakować ???


piątek, 18 kwietnia 2008, 10:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: podkręcanie premiere
vision napisał(a):
mniej więcej to porównanie fiata do mercedesa.


gdybyś w takim układzie porównywał Pinnacle Studio z Edkiem to bym się zgodził, ale porównywanie AP jako zFiat z Edkiem jako Merol to gruba przesada. Domniema, że nie znasz do końca możliwości AP :mrgreen:

Pozdrawiam


piątek, 18 kwietnia 2008, 10:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 23 lutego 2008, 10:12
Posty: 46
Post Re: podkręcanie premiere
Dodam jeszcze, że Premiere w wersji Pro zostało napisane całkowicie od nowa, więc ten "stary" silnik ma jakieś 4-5 lat

_________________
Theta Studio - zestawy animacji, projekty dla After Effects


piątek, 18 kwietnia 2008, 12:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: podkręcanie premiere
Można podmienić silnik rendreujący instalując AspectHD lub ProspectHD firmy CineForm. Wtedy nawet moztaż w HD idzie w czasie rzeczywistym. Wadą tego rozwiązania jest to, że trzeba korzystać z przejść i innych fikołków CineForm, które nie są za ciekawe a i cena tej wtyczki dorównuje cenie samego Adobe.
Przesiadka na Ediusa jest najlepszym rozwiązaniem.
Pozdrawiam


piątek, 18 kwietnia 2008, 17:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 kwietnia 2008, 21:16
Posty: 5
Post Re: podkręcanie premiere
Wszystko fajnie, ale nikt z Was nie trafił z odpowiedzią na mój problem...
Też ciężko jest mi się przesiąść na inny program, a nie chcę tego robić. Znam możliwości premierki (oraz wady), dlatego narazie się nie przesiądę i szukam rozwiązań, aby jakoś tę pracę usprawnić.

Czy naprawdę nikt nie wie jak przydzielić więcej RAM dla premier ?!?


piątek, 18 kwietnia 2008, 18:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL