Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 12:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 HDV capture - jakie ustawienia ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 kwietnia 2008, 18:57
Posty: 41
Lokalizacja: Wrocław
Post HDV capture - jakie ustawienia ?
Witam !

Szukałem odpowiedzi na moje pytanie na forum ale nie ma nic konkretnie związanego z moją sytuacją.

Mam kasetę nagraną kamerą sony w formacie hdv1080i

Zawsze zgrywałem materiał ustawiając opcję przy "capturingu" DV CAPTURE (czy to dobrze?). Teraz kamera przy takim ustawieniu nie została wykryta więc przestawiłem na HDV DEVICE i niby się wszystko zgrywa tylko po zgraniu nie wiem czemu obraz czasami troche się wiesza a czasami jest ok.

Czy dobrze zrobiłem dając na HDV DEVICE ? Czy to właśnie oznacza że zgrywam obraz w HDV ?

Sory ale nie jestem jeszcze na tyle doświadczony i to spory problem dla mnie ;]

Proszę o pomoc!

_________________
_________________
Produkcja Teledysków i Filmów Reklamowych
www.delaflow.com


piątek, 23 maja 2008, 16:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 22:01
Posty: 40
Lokalizacja: Leszno
Post Re: HDV capture - jakie ustawienia ?
wyjaśnij co masz na myśli - "...obraz czasami troche się wiesza a czasami jest ok."?

czy są to błędy - chwilowe przestawienie się pixeli i dźwięku?
jak często Ci się to pojawia...?

przy odtwarzaniu na kamerze również sie to pojawia?

_________________
"Adobe Premiere Pro nadaje się najlepiej dla profesjonalistów...
... im dłużej będziesz w nim pracował tym więcej dostrzeżesz zalet..."

Pracuję na Adobe:
Elements 3.0,
Premiere Pro 2.0 / CS3,
Encore CS3,
Soudbooth CS3,
Photoshop CS3,
i inne...


poniedziałek, 26 maja 2008, 11:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5097
Lokalizacja: Tczew
Post Re: HDV capture - jakie ustawienia ?
Nic nie piszesz o komputerze, a czasem to potrafi miec znaczenie, jak chcemy mieć jakość HD: LINK.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 26 maja 2008, 13:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 kwietnia 2008, 18:57
Posty: 41
Lokalizacja: Wrocław
Post Re: HDV capture - jakie ustawienia ?
Zalezy w jakim projekcie otworzę zgrane materiały w mpeg. Pracuję w Adobe HDV i jest nawet ok ale jak wyexportuję to lipa jak dv.

Komputer 1,5 gb ram
pentium 4 3,00

Karta graficzna radeon 9200 pro

Tak myślę ze to moze byc za słaby sprzęt tak jak mowisz. Jesli tak to trzeba na nowo zgrać kasety dając w kamerze od razu konwert na DV czy mozna to jakoś na kompie wykombinowac?

_________________
_________________
Produkcja Teledysków i Filmów Reklamowych
www.delaflow.com


poniedziałek, 26 maja 2008, 15:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL