Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 02:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!! 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
Witam!
zmontowalem czolowke na AP CS3 wszystko ok polaczylem z filmem i mialem zapisywac do MPEG2 kiedy zobaczylem a monitorze podgladu obraz taki jak AP pokazuje wtedy jak nie moze znalesc okreslonego pliku zrodlowego :cry: mam tak przez cala czolowke kiedy podmieniam blok dajac nowy ten sam w to samo miejsce w dalszym ciagu widac to samo :cry: co to moglo sie stac??
zapisalem projekt i takie jaja sie podzialy, dodam ze na monitorze podgladu pisze media off-line. Mam cos wylaczone czy jak, nic nie ruszalem :? spotaklem sie z takiem obrazem jak usuwalem plik zrodlowy, a tu wszystko mam, prosze pomocy :!:


Załączniki:
problem.jpg
problem.jpg [ 84.42 | Przeglądane 234 razy ]

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.
czwartek, 12 czerwca 2008, 23:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
Próbowałeś otwierać jakiegoś autosave-a :?:

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


piątek, 13 czerwca 2008, 08:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
otworzylem ostatniego auto save-a i tam jest ok ale w tym przypadku musze zrobic reszte poniewaz nie jest to caly projekt :( co moze byc tego przyczyna, pierwszy raz jak uzywam premierea (a nie uzywam go od wczoraj) mam taki problem, gdzie pliki sa i na HDD i zaimportowane do okna "project" z okna project moge podejzec je w oknie "source monitor" a gdy sa odczytywane na lini czasu to wlasnie widac tak jak naobrazku powyzej.

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


piątek, 13 czerwca 2008, 09:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
a gdzies po drodze nie zmieniles nazwy katalogu albo nie skopiowales tych plikow w inne miejsce ? dysk zewnetrzny wylaczony ? generalnie premiere sie pyta jak nie moze znalezc plikow przy otwarciu projektu zeby sciezke podac


piątek, 13 czerwca 2008, 10:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
shogo23 napisał(a):
otworzylem ostatniego auto save-a i tam jest ok ale w tym przypadku musze zrobic reszte poniewaz nie jest to caly projekt :( co moze byc tego przyczyna, pierwszy raz jak uzywam premierea (a nie uzywam go od wczoraj) mam taki problem, gdzie pliki sa i na HDD i zaimportowane do okna "project" z okna project moge podejzec je w oknie "source monitor" a gdy sa odczytywane na lini czasu to wlasnie widac tak jak naobrazku powyzej.


Gdzie jest problem to nie wiem, ale niestety premier potrafi robić takie jaja.
Ja miałem dwa przypadki, w których ratowałem się autosavami i od tego czasu dodatkowo robie kopie całego projektu, którą też co jakiś czas savuje.

Pozdrawiam

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


piątek, 13 czerwca 2008, 10:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
dokladnie masz racje Degenerado ze premiere o takie rzeczy pyta przy otwarciu projektu, a tutaj po prostu otwiera project jak gdyby nigdy nic, kazdy plik sprawdzalem w oknie project prawym przyciskiem na plik i properties jest tam napisana sciezka dostepu i wszystko jest jak trzeba, zadnego katalogu w tym czasie nie zmienialem nic nie przenosilem, nie zmianialem zadnej nazwy pliku, ale jak pisalem wczesiej pliki ktore znajduja sie w oknie project moge bezproblemowo podejrzec w oknie "source monitor" wiec krotko mowiac nie ma bata zeby nie istnialy, miejsca docelowe tez przegladalem i jest tam wszystko jak ma byc.
Naprawde dziwny przypadek. Czesc rzeczy, nie duzo ale zawsze cos odzyskalem z autosave-ów i teraz koncze reszte recznie :(

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


piątek, 13 czerwca 2008, 10:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
Adobe chyba wyświetla też okno z taką informacją jak nie może wyświetlić klipu, który jednak jest. Przyczyną może być niezgodność formatów. Czy po zapisaniu całego projektu do pliku też brakuje tych fragmentów?


piątek, 13 czerwca 2008, 11:59
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
nie ma mowy o niezgodności, wszystko wczesniej przygotowuje, obrazy stale w rozdz 720x576, gdy cos animuje w AE zapisuje video for windows bez kompresji RGB+Alpha (czasami do DV) nie zapisuje do zadnych innych formatow, pozniej caly projekt miele do MPEG2. poki co wszystko do tej pory smigalo i tu taka nieprzyjemna niespodzianka :(

"po zapisaniu projektu do pliku tez brakuje tych fragmentow"

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


piątek, 13 czerwca 2008, 12:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
a nie możesz wypuścić do mpeg2 oddzielnie czołówki i reszty filmu?
albo zaimportować projekt czołówki do kopii projektu filmu?
albo wyeksportować do innego formatu? (w celach choćby eksperymentalnych)

_________________
Obrazek


piątek, 13 czerwca 2008, 12:54
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
czolowka i z filmem to jeden projekt. Czolowke wcielo a film jest, zapisze czolowke do mpeg2 i potem laczac ja z filmem powtornie przejdzie kompresje przy zapisie do MPEG2, wtedy moze stracic na jakosci a na tym punkcie jestem wyczulony :o , szczerze powiedziawszy nie robilem nigdy projektu w kilku ze tak powiem "podprojektach" czyli osobno film osobno czolowka osobno cos tam jeszcze, nie zachodzila poprostu potrzeba w tej chwili koncze montaz tego cos odzyskalem z autosave sprobuje wyeksportowac i dam znac.

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


piątek, 13 czerwca 2008, 13:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
Cytuj:
zapisze czolowke do mpeg2 i potem laczac ja z filmem powtornie przejdzie kompresje przy zapisie do MPEG2

możesz przecież połączyć bezstratnie!
Cytuj:
szczerze powiedziawszy nie robilem nigdy projektu w kilku ze tak powiem "podprojektach"

czas zacząć
Cytuj:
koncze montaz tego cos odzyskalem z autosave

nie dało rady zapisać czołówki drugi raz do innego pliku i zaimportować tego innego pliku do projektu?

_________________
Obrazek


piątek, 13 czerwca 2008, 13:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
nie rozumiem jak moge polaczyc to bezstratnie poniewaz zapisujac czolowke do MPEG2 i wrzucajac do projektu z filmem jako klip, eksportuje material do MPEG2 wiec i chyba ten klip ulega ponownej kompersji z idaca za tym strata jakosci (inaczej nigdy nierobilem) czolowki nie moglem juz zapiac bo sie "wysypala" w tej chwili eksporyuje prjekt do MPEG2 tak samo jak robilem wczesniej i teraz wszystko idzie ok na podgladzie czolowki mam obraz, a wczesniej wlasnie tylko tlo media "off-line" naprawde bardzo dziwne.

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


piątek, 13 czerwca 2008, 13:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
To czołówkę eksportuj jako avi i ponownie do projektu .


piątek, 13 czerwca 2008, 13:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
Cytuj:
nie rozumiem jak moge polaczyc to bezstratnie poniewaz zapisujac czolowke do MPEG2...

no właśnie możesz to zrobić bez rekompresji np. narzędziem Merge&Cut z MPEGTools w TMPGEnc. postaraj nauczyć się korzystania z różnych rozwiązań, bo czasem coś, co jest trudne lub wręcz niemożliwe w jednym programie jest banalnie proste w innym.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


piątek, 13 czerwca 2008, 13:59
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS3 POMOCY BLAGAM !!!!
Grass masz racje co do prostoty i trudnosci roznych programow. Ja poprostu srednio sie zapatruje na inne programy niz tez z rodziny Adobe, pozatym nigdy z exportem matrialu do MPEG2 nie mialem problemu do dzis, niemilo zaskoczyl mnie ten widok i opoznil mnie o kilka godz :(
na chwile obecna w dalszym ciagu podgladam material i wszystko idzie ok.

apropo exportu samej czolowki gdzies na forum wyczytalem ze za kazdym razem jak cos exportujesz material traci na jakosci to sam wkoncu nie wiem jak z tym jest. Staram sie unikac tego za wszelka cene i calosc exportowac naraz. Czyli inaczej mowiac zrzucam plik z kamery ktory jest juz skompresowany do DV edytuje go i gdy zapisze to spowrotem do DV nie straci nic na jakosci ??

W kazdym razie :!: dziekuje wszystkim za odpowiedzi :!:
Gdyby ktos mial podobny problem i uporal sie z nim a nie konczyl to co zostalo w autosave :) dobrze by bylo gdyby to tu umiescil ;) .
Pozdrawiam!

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


piątek, 13 czerwca 2008, 14:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL