Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 13:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Ustawienia Premiere, rozmiar a płyta 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Ustawienia Premiere, rozmiar a płyta
Witam,

mam gotowy film. Trwa coś koło 2h 45 minut. Chcę go wypalić na dwuwarstwowej płycie z możliwie najlepszą jakością. Daję export to encore, wcześniej ustawiam odpowiednio suwakami bitrate, tak aby się zmieścić do 8200km (premiere w zależności od ustawień suwaków pokazuje rozmiar pliku). Niby wszystko ustawiłem, plik pokazało coś koło 8,2gb i dałem do renderowania. Pomijam fakt, że poleciało mi to na próbie ściągniętym MediaConceptem i teraz mam jakieś logo ich na filmie, ale to płyta testowa, więc nie ma zmartwień. Problem jest w tym, że premiere pokazało 8,2 a już w samym Encore lookam, a tam pokazuje jeszcze na płycie ponad 1gb wolnego, a sam plik finalny coś koło 7gb. Co zepsułem? 3h renderingu i lipka. Metoda prób i błędów w tym przypadku odpada :)

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 3 lipca 2008, 13:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Ustawienia Premiere, rozmiar a płyta
enkoderowi MPEG-2 sie w takim razie zle skompresowało skoro Ci zanizyl bitrate... chyba że róznica wynika z odmiennych układów jednostek jaie stosuja te programy (IEC i SI)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 3 lipca 2008, 18:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Ustawienia Premiere, rozmiar a płyta
Croolick napisał(a):
chyba że róznica wynika z odmiennych układów jednostek jaie stosuja te programy (IEC i SI)


cokolwiek to oznacza :)

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 3 lipca 2008, 19:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Ustawienia Premiere, rozmiar a płyta
no bo Encore pokazuje w tych samych jednostkach co "nadruk" na płycie DVD-R: 4.7GB to jest 4700000000B
a windows niestetyużywa innego przelicznika (2^10 zamiast 10^3) wiec dla niego (windowsa) pojemnosc takiej płyty wynosic bedzie ok 4.38GB a powinno wyswieltlac 4.38GiB

ale czy to jest przyczyna Twojego problemu z wykorzystaniem miejsca na płycie to nie wiem :|

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 3 lipca 2008, 23:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 lipca 2008, 14:44
Posty: 11
Post Re: Ustawienia Premiere, rozmiar a płyta
ja bym zrobił to tak

najpierw rendering w premierce jako sekfencję a potem export to encor


sobota, 5 lipca 2008, 01:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL