Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 07:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 spowolnienie dla znawców 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post spowolnienie dla znawców
WitaM!
spowalniam material do 50% zapisuje go do MPEG2 DVD z bitratem 8000. ogladajac to na TV mam (nie wiem jak to okreslic) cos jakby przeplot, cos jakby slaba jakosc przedewszystkim widac to na konturach filmowanych obiektow. jak uzyskac zwolniony klip do 50% zeby byl wyswietlany normalnie? jakosc orginalu jest brzytwa rejestrowane bylo kamera VX2100 i montowane oczywiscie na AP CS3 gdzie tkwi problem??

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


poniedziałek, 7 lipca 2008, 01:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: spowolnienie dla znawców
witam !
A jak w samym programie jeżeli jest płynnie to spróbuj to zapisać do dv avi
a następnie do dvd np programem procoder ja przynajmniej tak robię
a spowolnienie ustawiam nawet na 37 procent wychodzi idealnie


poniedziałek, 7 lipca 2008, 07:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: spowolnienie dla znawców
shogo23 napisał(a):
WitaM!
spowalniam material do 50% zapisuje go do MPEG2 DVD z bitratem 8000. ogladajac to na TV mam (nie wiem jak to okreslic) cos jakby przeplot, cos jakby slaba jakosc przedewszystkim widac to na konturach filmowanych obiektow. jak uzyskac zwolniony klip do 50% zeby byl wyswietlany normalnie? jakosc orginalu jest brzytwa rejestrowane bylo kamera VX2100 i montowane oczywiscie na AP CS3 gdzie tkwi problem??

Wypal z tego płytę DVD a będzie ok

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 7 lipca 2008, 18:01
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: spowolnienie dla znawców
nie rozumiem kazikmaly wlasnie po wypaleniu plyty na TV widze spowolniony nieszczesny obraz ;(

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


poniedziałek, 7 lipca 2008, 22:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: spowolnienie dla znawców
Zrozumiałem że stworzyłeś plik mpg a nie płytę dvd. A propo jakim programem wypalałeś płytę dvd?

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 7 lipca 2008, 23:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: spowolnienie dla znawców
zaznacz "flicker removal". obraz będzie mniej płynny ale lepszy.

Cytuj:
cos jakby przeplot, cos jakby slaba jakosc

kluczem do uzyskania szybkiej i skutecznej odpowiedzi jest zrozumiałe przedstawienie problemu, a nie jak powyżej...

pozdrawiam

_________________
Obrazek


wtorek, 8 lipca 2008, 09:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: spowolnienie dla znawców
wypalalem to na adobe encore, chyba AP CS3 posiada wlaczona juz opcje "flicker removal" nawet nie wiem gdzie jej szukac poniewaz w opcji speed/duration jej nie ma ;(

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


wtorek, 8 lipca 2008, 11:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: spowolnienie dla znawców
poszukaj w helpie

_________________
Obrazek


wtorek, 8 lipca 2008, 11:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 lipca 2008, 12:21
Posty: 3
Post Re: spowolnienie dla znawców
Jestem tu nowy, ale przypadkiem przeczytałem temat rozmowy i moge wtrącić iż aby uzyskać płynne spowolnienie klatkarzu prz użyciu speed duraction należy juz wcześniej dodać klatkarz w kamerze tak do 250 kl/s nie więcej bo zwiększając klatkarz zwiększamy przesłone przyciemniając obraz...potem jedynie należy spowolnić w adobie i slow motion gotowe.


czwartek, 24 lipca 2008, 00:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: spowolnienie dla znawców
A która kamera (mowa o typowych kamerach, o których się tu dyskutuje) ma taką możliwość (zapis szybki 250 frame/s) ? Możesz to wyjaśnić ?
Zdaje się, ze kolega pomylił ilość frame'ów z szybkością migawki :idea:

Płynne zwolnienie uzyskuje się (jak w części nadmienił kolega wyżej) przez zarejestrowanie materiału szybkimi kamerami np 6000 klatek/s. Nie każdy posiada dostęp do takiego sprzętu. Naogół wykonuje się to przez zastosowanie odpowiednich kodeków. Moja praktyka dowodzi, że najlepiej taki efekt uzyskuje się przez zapis projektu do AVI/DV a potem jego kompresja do MPEG2, ale wykonana dwuprzebiegowo (2-pass) przy zmiennym bitreate. Należy wtedy zdefiniować 3 zakresy bitreate.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


czwartek, 24 lipca 2008, 01:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL