Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 18:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 sierpnia 2008, 07:49
Posty: 8
Post problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
korzystam z dwoch odrebnych projektow po przekopiowaniu fragmentu filmu z projektu a do projektu b wszystko jest cacy ale jak kopiuje jescze cos z projektu a do projektu b to ostatni skopiowany fragment traci sciezke dzwiekowa....poprostu zostaje tylko pasek i wyciszenie...
i tak zawsze w ktorastrone nie zrobie

probowalem czytac instrukcje i nic
probowalem zablokowac audio i nic
probowalem w rozne kierunki i ciagle to samo

POMOCYYY!!!


wtorek, 5 sierpnia 2008, 07:53
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
Chętnie to przetrenuję, nie zrozumiałem jednak czy te dwa projekty wczytujesz razem jednocześnie do uruchomionego premiere, czy jak gdyby uruchamiasz program oddzielnie dla każdego z nich. Na czym polega kopiowanie pliku z projektu do projektu bo tego też jakoś nie mogę zrozumieć?
Sprawdź czy masz "spięte" ze sobą ścieżkę video ze ścieżką audio, bo być może kopiujesz sam obraz. Jeśli dałbyś radę jakiegoś screena pokazać, byłoby łatwiej.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 6 sierpnia 2008, 00:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 23 lutego 2008, 10:12
Posty: 46
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
Spróbuj otworzuć ten klip oknie Source i później zaznacz fragment lub całość tego klipu (klawisz I). Nie piszesz nic o wersji premiere, ale w cs3 to pomaga.

_________________
Theta Studio - zestawy animacji, projekty dla After Effects


środa, 6 sierpnia 2008, 07:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 sierpnia 2008, 07:49
Posty: 8
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
hmmm napisze spokojniej :)

korzystam z adobe premiere 2.0 otwieram nowy projekt importuje potrzebny plik avi i zaczynam wstepny monaż.
akurat kilka ujec mi sie spodobalo i postanowilem je skopiowac (klikam w oknie timeline na pasek wideo polaczony z audio :) wciskam ctl c i sejwuje projekt zamykam otwieram inny gdzie podobny a jednak inny montaż i tam umieszam na listwie timelime ten fragment video-razem z audio )
sejwuje projekt nr2 i otwieram znowu pierwszy projetk moze znajde cos innego jeszcze :) no i jak znalazlem to robie to samo zaznaczam kopiuje zapisuje zamykam 1szy projekt otwieram drugi i tam wklejam i tu jest problem bo juz na otwarciu zupelnie wyciszylo mi - brak dzwieku charakterystycznego obrazu fali - sciezke audio pod ostatnio kopiowanym wideo.

bawiliscie sie w takie cuda jak praca na kilku projektach?...bo moze to tak nie powinno byc i trzeba pracowac w sekwencjach ;/ . nie wiem dopiero teraz ten problem mnie uderzyl gdy pracuje na kilku projektach i wymieniam miedzy nimi video.

moge obejsc tylko ten problem przez polaczenie moniotra zrodlowego z programowym i "odszukanie" audio ktorego mi ucieklo ale to tylko leczenie a nie zapobieganie
czy ktos wie jak to naprawic te znikajace audio??

zaraz umieszcze fotke :)


czwartek, 7 sierpnia 2008, 07:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 sierpnia 2008, 07:49
Posty: 8
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
;)


Załączniki:
adobre.JPG
adobre.JPG [ 67.75 | Przeglądane 72 razy ]
czwartek, 7 sierpnia 2008, 08:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
Strasznie się męczysz!
Nie prościej otworzyć oba projekty w programie jednocześnie obok siebie i zwykłym przeciąganiem poprzenosić do drugiego to co potrzebne, po wszystkim usunąć projekt nr 1, zlikwidować po nim puste miejsce, aby projekt nr 2 znalazł się na początku time line? Całość wystarczy teraz zapisać jako nasza nowa praca i gotowe.
Problem tkwi podejrzewam w tym, że pierwszy projekt ten z którego pobierasz klipy nie jest zrenderowany, kopiujesz więc sekwencję wraz z definiowanymi na niej ustawieniami montażowymi, lecz wklejona do projektu 2 sprawia, że ustawienia te nie mają do czego się odnieść.
Można też i nawet wydaje się to bardziej prawidłowe importować klip video z pliku (nie z projektu), przecież leży on fizycznie na dysku w określonej lokalizacji.
Podstawą szybkiej i zautomatyzowanej pracy jest działanie na kilku projektach inaczej ja i wielu tu innych zagrzęźlibyśmy w robocie.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 7 sierpnia 2008, 08:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
Zgadzam się z darkiem wystarczy że wciśniesz enter i program zrenderuje pliki i będzie ok. A poza tym spróbuj pracować korzystając z sequencji w ramach jednego projektu to o wiele ułatwi Ci pracę

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 7 sierpnia 2008, 09:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 sierpnia 2008, 07:49
Posty: 8
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
dzieki Darek

tak tylko że to są zupelnie inne montaże i tez nie wiem czy praca kilku wątkowa w jednym projekcie i to na na dluzszy dystans powiedzmy pol roku jest wogóle możliwa bo hdv są strasznie obciążajace...

ale rozumiesz w czym tkwi problem?...ja nic nie robie a adobe sam wyczyszcza mi sciezke dzwiekowa chociaz vizja zostaje nie naruszona. jak tylko ponownie otworze w programie stary projekt to na ostatnim kopiowanym fragmecie brakuje mi dzwieku :/

a w sekwencji to chyba i latwiej i nie ma tego problemu
tylko ze to jest 1 projekt i nie wiem czy windows zapamieta mi kilka sekwencji on-line :))

ehm...życie jest trudne :)


piątek, 8 sierpnia 2008, 01:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 kwietnia 2008, 08:52
Posty: 16
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
Cześć
mi pomaga odlinkowanie i podlinkowanie klipu źródłowego

wtedy AP ponownie robi conforming audio lub ponownie go odczytuje.

napisz jak poszło.

Ako


piątek, 8 sierpnia 2008, 22:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 sierpnia 2008, 07:49
Posty: 8
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
mysle ze coś w tym jest ....
tak wlasnie tak robililem ze kasowalem niepotrzebny projekt zmiana nazwy i gotowe tylko ze tutaj to juz bym sie pogubił...mam na kompie z 40 roznwych projektow i latwiej mi je trzymac jak są ponumerowane opisane i tylko kopiowac niektore fragmenty nie szukając ich w plikach źródłowych ( poprawny montaż )

dziekuje jak znajde momento to zaraz pomocne rady zweryfikuje

cool chłopaki :))


środa, 13 sierpnia 2008, 01:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 sierpnia 2008, 07:49
Posty: 8
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
Ako napisał(a):
Cześć
mi pomaga odlinkowanie i podlinkowanie klipu źródłowego

wtedy AP ponownie robi conforming audio lub ponownie go odczytuje.

napisz jak poszło.

Ako



DZIEKI

podzialało to takie proste to odlinkowanie...

ale teraz inne pytanie :))
czemu przy kopiowaniu miedzy projektami (nawet po zrenderingowaniu) musze nakladac w sekwencji od nowa efekty??
nic sie nie kopiuje z efektów


niedziela, 17 sierpnia 2008, 15:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 kwietnia 2008, 08:52
Posty: 16
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
Jako efekty rozumiem, że rozumiesz przejścia miedzy klipami (Transitions)
bo efekty (Effect) sie kopiują.

Przynajmniej u mnie w PPro CS3.


"czemu przy kopiowaniu miedzy projektami (nawet po zrenderingowaniu) musze nakladac w sekwencji od nowa efekty??"

Nie wiem, jeśli kopiujesz tylko zestaw klipów to tak jest.
Spróbuj skopiowac cały timeline, wtedy skopiują sie klipy razem z efektami i przejściami.

z panelu Project do panelu Project w nowym projekcie.

U mnie działa :)

Ako


środa, 20 sierpnia 2008, 22:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 sierpnia 2008, 07:49
Posty: 8
Post Re: problemz kopiowaniem video pomiedzy projektami
a u mnie (PPro 2.0 )
ani przejscia ani effects

jak zaznaczyłeś "cały" timeline? stare ctl+a juz nie wystarcza :D


czwartek, 21 sierpnia 2008, 00:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL