Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 13:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Epsport poklatkowy do jpg i edycja w photoshop... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Epsport poklatkowy do jpg i edycja w photoshop...
Temat trochę enigmatycznie brzmi, ale tłumaczę o co mi chodzi.

Chcę na kilkuset klatkach filmu wykorzystać filtr z photoshopa (coś na wzór kolorowania kredkami). W tym celu exportuje pojedyncze klatki z premiere do bitmapy .bmp i następnie wykonuję pojedyncze działania na kolejnych bitmapach w photoshopie. No, ale skoro to kilkaset klatek to i trwa. Czy nie da rady tego procesu przyspieszyć? Zarówno eksportu do klatka po klatce do .bmp lub .jpg i wykonanie jednorazowago nałożenia filtra na wszystkie klatki?

pozdrawiam

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 7 sierpnia 2008, 14:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Epsport poklatkowy do jpg i edycja w photoshop...
o ile dobzre pamietam to w PS CS3 Extended włączało sie Smart filters i wtedy leciało na całym wczytanym filmie... tak PS CS3 moze wczytywać filmy :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 7 sierpnia 2008, 14:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Epsport poklatkowy do jpg i edycja w photoshop...
poza tym w premiere działają filtry z photoshopa...

a jak nie to w photoshop są "akcje" które możesz zdefiniować np. dla jakiegoś katalogu z plikami

pozdrawiam
Muchomor


czwartek, 7 sierpnia 2008, 14:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Epsport poklatkowy do jpg i edycja w photoshop...
Croolick napisał(a):
tak PS CS3 moze wczytywać filmy :)


ale chyba tylko w "extended edition"

Pozdrawiam
Muchomor


czwartek, 7 sierpnia 2008, 15:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Epsport poklatkowy do jpg i edycja w photoshop...
a czy w AAE też zadziałają?? :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 7 sierpnia 2008, 15:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Epsport poklatkowy do jpg i edycja w photoshop...
http://www.studiodaily.com/main/minisit ... /5157.html

ale sprawdź czy nie działa też dokopiowanie pluginów do katalogu aae

pozdrawiam
Muchomor


czwartek, 7 sierpnia 2008, 15:53
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 kwietnia 2008, 08:52
Posty: 16
Post Re: Epsport poklatkowy do jpg i edycja w photoshop...
Cześć

może format filmstrip poradzi na twój problem

w PS widac wszystkie klatki na raz, ale może to byc pamięcio chłonne.

za to filtr jednym ruchem zakładasz ( jeśli zadziała )

Ako


piątek, 8 sierpnia 2008, 22:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL