Teraz jest środa, 2 grudnia 2020, 15:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 lipca 2004, 10:10
Posty: 18
Post AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
czy jest możliwośc w 6.5 dodanie na długości paru clipów i tego samego efektu np crosse dissolve?
nie chiałbym pojedynczo dodawać tylko hurtem na zaznaczone pole?


wtorek, 12 sierpnia 2008, 12:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
Ja mam CS3 wiec napisze jak jest u mnie (nie powinno się zbytnio różnić)
Zaznacz elementy które chcesz wstawić z przejściami potem wybierz Project -> Automate to sequence/timeline (w menu okna, tam co jest File, Edit itd. :wink: ) Miedzy kolejnymi elementami powinno pojawić się domyślne przejście. Jeżeli chcesz aby automatycznie wstawiane było inne wyszukaj w efektach znajdź transition jaki Ci odpowiada, kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i ustaw na domyślny.
Mam nadzieje, że na AP 6.5 będzie podobnie :)

pozdrawiam


środa, 13 sierpnia 2008, 01:02
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 lipca 2004, 10:10
Posty: 18
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
Mam to w zakładce project automate to tmiline.
ale niemożna wejść na tą opcję bo niejest na czarno.??


czwartek, 14 sierpnia 2008, 10:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
Może masz zaznaczone elementy na timeline. Zaznacz te które są na liście po imporcie do programu i które dopiero chcesz wstawić na timeline


czwartek, 14 sierpnia 2008, 21:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
Obrazek
Obrazek


czwartek, 14 sierpnia 2008, 22:00
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:11
Posty: 77
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
mam film ktory wycinam z 4 godzinnych plikow i powiem Ci ze podswietlenie wg Twojego scenariusza nie wiele daje moze zna ktos inny sposob ja AP pro2 nalozyc seryjnie jeden ten sam efekt na wszystkie przejscia?????????????????

_________________
Janusz Kulig zyje w naszych sercach!!!


środa, 24 września 2008, 17:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
Nie jest to automatyczne nałożenie przejść, ale można dość szybko. Potrzebny efekt określ jako default, klipy powinny być na timeline na jednej ścieżce, która musi być aktywna t.j. podświetlona na jasno z lewej strony. Umieszczasz kreche na 1 przejściu i wciskasz ctrl+d (dla efektu video lub ctrl_shift+d dla efektu audio) następnie przeskakujesz do następnego łączenia (cięcia) naciskając Page Down (do przodu) lub Page Up (do tyłu) i znowu ctrl+d itd. Można osiągnąć niezłe tempo w minutę 60 łączeń. Powodzenia.


czwartek, 25 września 2008, 00:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
ja robie to w ten sposób i to jest chyba to czego wszyscy szukali zaznaczam na timeline klipy , wybieram sequence - aply default trnsitions to selection i ładnie układa mi przejścia na timeline , oczywiście wybrane przejście musi być oznaczone jako default

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


niedziela, 4 lipca 2010, 23:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
Witam, temat podobny więc zapytam tutaj: czy da się zmienić w Vitascene domyślne przejście ? :?


poniedziałek, 5 lipca 2010, 11:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: AP 6.5 Dodanie jednakowych transitions?
Odniosę się do tematu i oto dokładny opis jak to robić w 6.5:
Wpierw musimy w sekcji transitions określić, który z nich ma być domyślnym, zaznaczamy go w prawym górnym rogu palety jest maleńki okrągły przycisk z trójkącikiem na sobie tam z listy wybieramy Set Selected as Default...
W okienku określamy ilość klatek trwania efektu, poniżej pozostawiamy Center at Cut i zatwierdzamy. Efekt domyślny w palecie transitions jest w czerwonej ramce.
Teraz zasadnicze zadanie, które można wykonać na dwa sposoby:
1 - w oknie klipów zaznaczamy te, które znaleźć się mają na time line (Ctrl+wybrany), lub Ctrl+A zaznaczając wszystkie, maleńka ikona w prawym górnym rogu z symbolem strzałeczki pozwala wybrać pozycję Automate to timeline i tu teraz najważniejsze:
=>>
w polu From Bin 1 wybieramy z listy Selected Clips (wybrane klipy) Ordering pozostaje b/z, w polu To Timeline w pozycji Insert At: wybieramy miejsce, gdzie cały nasz układ sekwencji ma wylądować na timeline, można przecież dołączać kolejne przed, lub po już będącym, nawet całym projekcie, wybieramy przez ile klatek trwać ma nasz domyślny efekt, wybierając jednocześnie frames, zaznaczamy poniżej pole Use Default Transition, możemy też Perform Audio Cross Fade, jeśli chcemy, aby dźwięk przenikał z sekwencji w kolejną i OK.
2 - sposób na błyskawiczny montaż:
W "pustym" Premiere klikamy na File, New, Storyboard.
Klikamy wewnątrz okna 2X wczytując wszystkie klipy, jakie chcemy zmontować (mogą to być nie tylko video), zaznaczamy je Ctrl+A i klikamy poniżej w oknie na mały przycisk symbolizujący, export na timeline (druga ikonka od prawej), dale postępujemy podobnie jak opisałem wyżej od symbolu ==>>.
Okno storyboard można, choć nie trzeba zapisywać.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 5 lipca 2010, 16:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL