Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 22:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 AP CS3 v3.2.0(374)najnowsza. problem z przejsciami, HELP :) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post AP CS3 v3.2.0(374)najnowsza. problem z przejsciami, HELP :)
witam
w 1999roku mialem dv500 i AP5.5 potem nic nie robilem
teraz wracam do interesu, po zakupie AP cs3 zaczalem lekko od wesela :)
i od razu mam taki problem ze jako lekko zaawansowany user szlag mnie trafia bo nigdy w ap5.5 nie mialem takich problemow.

opis problemu:
mam material zrzucony w jednym pliku avi czas okolo 60min rozmiar 12gb
ten plik w oknie source tne sobie na kawalki i pomiedzy te kawalki chce wstawiac przejscia. juz nie cuduje z hollywood/borix tylko chce wstawic "firmowe" przejscia. wybralem np CURTAIN i jak mozna zobaczyc na filmie ze zrzutu ekranu zamiast efektu kurtyny mam popieprzony efekt.
nie ma tutaj zbyt wiele opcji ale wyglada jakby premiere zamiast kluczowac jeden obraz w drugi w miedzyczasie odtwarzal jeszcze koncowke pierwszego co w efekcie daje kurtyne ale z dwoch obrazow.

koledzy i kolezanki bardzo prosze o jakies sugestie. usuwalem to przjscie, dawalem inne, restartowalem kompa, nawet zrobilem update premiere do najnowszej wersji 3.0.2(374) i dalej jest tak samo.
czasem jak obok mojego time line dam dwa klipy to efekt jest prawidlowo odtwarzany ale wystarczy ze popracuje dalej i pododaje kolejne klipy to jakims czasie znowu zamiast efektu przejscia mam jakby efekt przejscia z dwoch kliow (mozna to zobaczyc na filmie o co mi chodzi)
adres filmiku z wizualizacja problemu: http:// xxx usuniety link xxx/-----.avi

prosze o pomoc. pozdrawiam


Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 października 2008, 23:12 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 19 października 2008, 22:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS3 v3.2.0(374)najnowsza. problem z przejsciami, HELP :)
hmmm piracki premiere ? wylacz wspomaganie karta graficzna bo kiepsko dziala z premierem ?


niedziela, 19 października 2008, 23:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AP CS3 v3.2.0(374)najnowsza. problem z przejsciami, HELP :)
piracki? nie bardzo rozumiem. program zakupiony legalnie u polskiego dystrybutora, zreszta jak moglbym zrobic update?
ok niewazne gdzi sie wylacza wspomaganie karty ?


poniedziałek, 20 października 2008, 09:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post Re: AP CS3 v3.2.0(374)najnowsza. problem z przejsciami, HELP :)
problem tkwi w źle przyciętym materiale. Użyj klawisza "B" i przesuń lekko w lewo video 1 i lekko w prawo video 2 (czynność zrób z nałożonym przejściem)
tzn: najedź na centralny punkt przejścia i przesuń w lewo, aż pojawi Ci się ostatnia klatka materiału A i następnie znowu przesuń kursor na centralne miejsce przejścia i przesuń w prawo, aż pojawi Ci się pierwsza właściwa klatka materiału B.

pozdrawiam


poniedziałek, 20 października 2008, 10:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AP CS3 v3.2.0(374)najnowsza. problem z przejsciami, HELP :)
@Digital
bardzo ci dziekuje za pomoc. rzeczywiscie material musi byc jeszcze raz przyciety po nalozeniu przejscia. to dziwne ale przesuwalem tyle razy material z nalozonym przejsciem (bedac w trybie edycji przejscia) co do klatki jednak nie urzywalem literki B tylko przesuwalem kursorem.
uwierz mi ze material byl "docienty" dokladnie co do klatki ciecia robie normalnie w oknie Source klawize I i O a wrzucam na timeline ","

teraz kazde przejscie ktore jest nalozone musze jeszcze raz przyciac bo inaczej powstaje efekt przejscia z dwoch klipow.
dzieki raz jeszcze , pozdrawiam


poniedziałek, 20 października 2008, 11:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post Re: AP CS3 v3.2.0(374)najnowsza. problem z przejsciami, HELP :)
psg napisał(a):
uwierz mi ze material byl "docienty" dokladnie co do klatki ciecia robie normalnie w oknie Source klawize I i O a wrzucam na timeline ","


racja, ale pamiętaj, że zrobiłeś capuring bez detekcji scen. Masz jeden plik wideo o długości 60min. Nawet jak idealnie przytniesz to przecież przejście zabiera załóżmy pół s. z klipu A i pół s. z klipu B i siłą rzeczy masz opisany przez Ciebie problem.
Po mojemu lepiej zrzucaj z detekcją scen, później tylko minimalnie dwa łączone klipy skracasz (używasz "v" lub "b") i nakładasz przejście. Jak za mało przytniesz to program automatycznie skróci Ci czas przejścia. :wink:

pozdrawiam


poniedziałek, 20 października 2008, 12:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AP CS3 v3.2.0(374)najnowsza. problem z przejsciami, HELP :)
nigdy jak siegne pamiecia w ap5.5 nie mialem takich problemow. kiedys jak chcialem wlasnie tak zepsuc przejscie zeby srodek przejscia byl koncem klipu A i poczatkiem klipu B czyli miec np kurtyne ktora odslania ten sam klip A a potem konczy odslanianie klipem B ktory tez jest w czesci kurtyny i nie moglem tego zrobic. AP5.5 zawsze intuicyjnie ukladal mi przejscie. wtedy rowniez mialem caly material jako jeden plik 60min i cialem w oknie source.
teraz pewnie premiere jest lepszy itd ale dziwne ze intuicyjnie przejscie nie jest traktowane jako przejscie tylko jako jakies efektowne scalenie klipow gdzie tylko srodek przejscia zmienia klipy. dziwne, bardzo dziwne... takie zachowanie lekko nieintuicyjne znamy raczej z systemu oienkowego ktory wie lepiej co chcesz robic niz ty sam.
ok, pomecze sie jeszcze mam nadzieje ze to juz bedzie jakos szlo.
pozdrawiam


poniedziałek, 20 października 2008, 14:11
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL