Teraz jest piątek, 27 listopada 2020, 14:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Dluuugie wczytywanie projektu AP cs3 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dluuugie wczytywanie projektu AP cs3
Witam!
Moj problem z Adobe Premiere CS3 (jak i CS4 w wersji Trial) to strasznie dlugie wczytywanie projektu.

W AP CS3 sadzilem ze jest to moze jakas norma, mialem nadzieje ze w AP CS4 - ktory tesuje w trial problem zniknie, ale jest nadal tak samo.

Montuje glownie w HDV (pliki m2t) wrzuce do projektu ok 2godz materialu surowego plus jakies pliki dzwiekowe (biblioteki z VideoCopilot), zapisze projekt i na ponowne otwarcie musze czekac nawet do 30minut ;/

Czy ktos z kolegow moze mi poradzic w czym tkwi problem?

Sprzet jaki posiadam raczej jest wystarczajacy - znalazlem gdzies tu na forum przykladowy zestaw od Pana B. Spaly i taki zlozylem.
Procesor Intel Quad Core 9450 2.8GHz
Plyta głowna: Gigabyte x48-DQ6
Pamieci: Patriot 8GB DDR2
Dyski twarde: WD Raptor 10 000rpm na windowsa i programy
2x500GB na material wideo - sa one zlaczone w macierz raid stripe
Do tego windows xp 64bit no i tylko AP zadnych innych programow.

Poradzcie cos koledzy bo wymiekam :)

Dodam ze wszystkie zbedne uslugi dzialajace w tle mam wylaczone jak np przywracanie systemu , firewal systemowy itd. ogolnie system dziala super koduje bardzo szybko problem jest w tym wczytywaniu projektow.

Katalog temp dla AP jest ustawiony na tej macierzy - domyslnie byl na dysku c:\


wtorek, 18 listopada 2008, 13:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Dluuugie wczytywanie projektu AP cs3
30min wg mnie to zdecydowanie za długo ale wszystko zależy od wagi projektu. U mnie trwa to kilka minut przy projektach o wadze nawet do 120MB

MB oczywiście nie Mb :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


Ostatnio edytowano niedziela, 14 grudnia 2008, 12:53 przez TOKKSA, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 14 grudnia 2008, 11:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: Dluuugie wczytywanie projektu AP cs3
TOKKSA napisał(a):
... U mnie trwa to kilka minut przy projektach o wadze nawet do 120Mb


O kurcze ale projekt !
Az sprawdzilem u mnie cos godzinnego z ok 200 ujec ma ~ 20 MB :?
chyma ze faktycznie miales na mysli Mb
Taki projekt 20MB laduje sie u mnie 14 sek. wlasnie sprawdzilem (bez conformingu)
czyli reload.


niedziela, 14 grudnia 2008, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Dluuugie wczytywanie projektu AP cs3
No miewam takie :) Szczególnie przy realizacjach na 2 kam to częsty wynik

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 14 grudnia 2008, 12:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: Dluuugie wczytywanie projektu AP cs3
Hmmm - nie wazne ile kamer a ile scinkow i skladnikow w projekcie
bo 3 kamerki z mastershot no i mamy 3 ujecia longiem po np. godzinie
na TL ktorymi troche mieszmy i projekt jest lekki.
Ale gratki za odwage bo jak sie takie 120 MB sypnie to tylko szukac
gdzie tu sie rzucic z mostu :D Ja pekam robie posrednie by nie stracic zbyt wiele.
Pokaz screena z TL bo az chetnie zobacze takie dziwo - serio, serio :wink:


niedziela, 14 grudnia 2008, 12:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Dluuugie wczytywanie projektu AP cs3
hehehe no jest moc i masa :lol: ale zawsze mam kopie zapasowe więc jest spoko...jeszcze się mi nigdy nie sypnęło tak bym stracił wszystko, ale odpukać w niemalowane.... na takie projekty składa się masa cięć, filtrów i nie 1 timline a 5 do 9 ...a szkoda gadać...najczęściej takie wyniki osiągamy przy realizacji studniówek. przy ślubach jest lżej :)

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 14 grudnia 2008, 13:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Dluuugie wczytywanie projektu AP cs3
A ile mega waży projekt? (jeśli ma ok 1 GB to raczej wszystko jest wporząsiu:).
Na wstępie uprzedzę, że nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło i nie mam pomysłu co jest nie tak. Ale postawię kilka pytań, może jakoś przyczynią się do rozwiązania problemu.
Czy mówisz o ładowaniu się samego projektu już po otwarciu AP, czy ładowaniu się projektu wraz z ładowaniem AP, czy może o ładowaniu projektu łącznie z procesem conformingu audio? Czy ten problem dotyczy także projektów z innym materiałem źródłowym (np. dv, mpg)? Czy projekt tak samo ładuje się bez biblioteki VideoCopilot? Czy próbowałeś załadować ten projekt na innym kompie? Rozumiem, że do cs4 wczytałeś dokładnie ten sam projekt, z którym miałeś problemy w cs3. Jeśli tak to spróbuj utworzyć nowy projekt, wczytaj jakoś niewielki materiał a/v. Jeśli będzie OK, to doczytuj kolejno takie rodzaje materiału źródłowego, które używasz w kłopotliwym projekcie, za każdym razem przeładowując projekt. Właściwie to samo możesz uzyskać tworząc kopie projektu i usuwając krok po kroku materiał źródłowy.
Oczywiście postępując tą metoda nie znajdziesz ewentualnych pomyłek w doborze bebechów i konfiguracji.
A może brak tam service packa, albo poszedłeś o jedną usługę za daleko:)?


niedziela, 14 grudnia 2008, 16:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL