Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 23:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
Witam Was !!!
1. Mam okolo 3 godz materialu w 5-ciu plikach AAE posiada filtr ktory chcialbym nalozyc na caly film pozniej poszatkowac i dolozyc przejscia w AP.
Chcialbym to zrobic bez zapisywania gotowego projektu do DV, pozniej otwierac w AAE, nakladac filtr i znow zapis do DV i pozniej w premiere zapis do MPEG2 (przy uzyciu ProCodera) wiaze sie to ze strata na jakosci. Probowalem poprzez DL, wrzucilem do AAE kazdy plik pojedynczo dodawalem filtr i zapisywalem jako projekt pozniej importowalem poprzez DL do AP ale niestety po dwoch plikach zapchalo mi ram :( takze to nie jest chyba dobry pomysl, nie uzywalem jak dotad DL i dlatego nie wiem jaki jest na to sposob.
Bardzo prosilbym w tym temacie o pomoc!


Jezeli cos napisalem niezrozumiale napiszcie, postaram sie odrazu naprostowac. Pozdrawiam!


usunolem drugie pytanie poniewaz doszedlem gdzie tkwil blad ;)

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


niedziela, 14 grudnia 2008, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
jak Ci wychodza marginesy to sparwdź w APPro czy dobrze interpretuje PAR, jak nie to zmień

a tak jak chcesz zrobic to co tak robisz to najpierw poszatkuj materiał a potem zaimportuj projekt Premiere do Aftera (najlepiej podziel sobie film na akty - sekwencje zeby Ci sie go lepiej potem obrabiało )

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 14 grudnia 2008, 20:59
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
Widze ze zdazyles przeczytac drugie pytanie :D dzieki za info ale co do drugiego nie wiem jakim cudem :? otwarlem nowy projekt w AAE z ustawieniami D1/DV (1,07) zaimportowalem plik ktory wczesniej utworzylem w PS-ie jako composition i teraz pokazuje po ludzku nie wiem co bylo wczesniej nie tak chodz w ustawieniach grzebalem i bylo DV (1,07) i square pixels.

co do pierwszego to skorzystam z Twojej rady i zobacze jak to bedzie wygladac. Wielkie dzieki za pomoc. Pozdrawiam!

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


niedziela, 14 grudnia 2008, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
Premiere bezposrednio korzysta z filtrow aftera, mozna go skopiowac do katalogu premierowego i nalozyc na timeline w premierze


niedziela, 14 grudnia 2008, 21:49
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
Jezeli tak to powiedz jak mam to zrobic, to nie sa filtry ktore producent zalaczyl w oprogramowaniu tylko filtry dorzucone do aftera, fajnie by bylo jakby mozna bylo wrzucic do AP tylko jak.

Do Croolik-a wrzucilem projekt do AAE ale AAE nie widzi przejsc tylko jest normalny przeskok obraz, przejscia zaimportowal jako warstwy "solid"

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


niedziela, 14 grudnia 2008, 22:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
a czy te przejścia to były tez pluginy firm trzecich?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 14 grudnia 2008, 22:23
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
wszystko do dalo Adobe do swojego produktu "DIP TO WHITE" tylko tego uzywalem w kilku miejscach, jedynie co to jak pisalem wyzej mam zaladowane filtry do AAE

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


niedziela, 14 grudnia 2008, 22:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
kopiujesz plugin nazwa.AEX do katalogu premiera z pluginami od aftera, pojawia sie normalnie w efektach, nie wiem jak z transitions bo nie korzystam
ja dzieki temu zrezygnowalem z aftera juz przy wersji 5.0, kilka wtyczek ktore kupilem chodzi pod premierami a do kompozycji duzo lepszy od Aftera jest Combustion, ktory tez lyka pluginy od aftera


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 01:23
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
Trosze naprostuje bo widze ze ja zle to opisalem, raczej to nie bedzie plugin bo to znajduje sie w katalogu "PRESETS" oczwiscie w AAE i ikony sa calkiem inne takie jak na zalaczonym obrazku wiec raczej tego nie skopiuje do AP ???

Bede musial wrzucic poszatkowany juz material do AAE przez DL narzucic ten "filtr" i zaiportowac projekt przez DL spowrotem do AP.


Załączniki:
AAAA.jpg
AAAA.jpg [ 86.21 | Przeglądane 57 razy ]

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.
poniedziałek, 15 grudnia 2008, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
to pewno tak latwo nie da rady, w premierze tez sa presety ale te z aftera moga sie odwolywac do jego i tylko jego funkcji, mozesz sprawdzic ale na 99% nie zadziala


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 16:43
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP-AAE Dynamic Link i jeszcze jeden problem
OK czyli trzeba zrobic to przez DL tylko dreczy mnie teraz jedno gdy otwieram projekt AP w AAE dlaczego AAE nie widzi tych zwykłych efektow przejsc??? (nie sa to zadne dolaczone pliki z zewnatrz)

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 16:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL