Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 03:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 After effect 2 pytanka 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post After effect 2 pytanka
Witam Was!
Mam dwa pytania i nie wiem jak z tym dojsc do ladu:

1. zaimportowalem plik PSD do AAE jako composition plik sklada sie z dwoch warstw, teraz chcialem zrobic aby jedna warstwa sie schowala uciekajac w srodek kadru uzylem scale i filtra CC radial blur warstwa dosc ewektywnie uscieka ale jest "ALE" jak dodatkowo rozmyc krawedzie tej warstwy aby to nie byl kwadrat zmniejszajacy sie, na samej warstwie wyglada to zadowalajaco ale jak wyjsc tym rozmyciem poza jej krawedzie aby ich nie bylo widac??? (efekt taki jak np poruszajacy sie napis w AAE z uzyciem efektu motion blur) ja oczywiscie potrzebuje wiekszej poswiaty.

2. filmowalem ujecie ze statywu kilkanascie sekund bez ruchu ale zauwazylem stojaca osobe ktora chce usunac z kadru, chcialem uzyc stempla jak w PS tylko jak go zastosowac aby trwal w tym miejscu przez te kilkanascie sekund a nie tylko w tym gdzie stnal (jak by to nazwac pionowa czerwona kreska "indicator" ?? )

jezeli cos napisalem niezrozumiale piszcie a postaram sie naprostowac.
POZDRAWIAM!!!

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


Ostatnio edytowano niedziela, 28 grudnia 2008, 23:08 przez shogo23, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 28 grudnia 2008, 19:28
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 21:50
Posty: 123
Post Re: After effect 2 pytanka
Ad.2.
Czy kadrowanie lub zasłonięcie niechcianego obiektu drugą (nadrzędną) warstwą coś pomoże??

Pozdrawiam


niedziela, 28 grudnia 2008, 22:37
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: After effect 2 pytanka
nie wiem czy chodzi ci o powielenie warstwy zamaskowanie pewnej czesci i przeniesienie jej na dany obiekt?? bo innych warstw w tym klipie nie posiadam ;) a chcialbym zrobic to ta metoda o ktorej pisze wyzej.

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


niedziela, 28 grudnia 2008, 23:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL