Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 23:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Premierka CS4 i Titler a polskie znaki! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 6 lutego 2009, 10:56
Posty: 5
Post Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
Witam!

Nie wiem czy ten temat był juz poruszany na forum ale w titlerze nie moge z klawiatury wbić polskich znaków, próbowałem różnych układów klawiatury, i różnych czcionek, w stylach również wyśwlietla polskie znaki.

Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Czy jedynym wyjściem jest kopiowanie z Word lub innego programu tekstowego?


piątek, 6 lutego 2009, 11:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
Spróbuj takiej kombinacji:
Shift+tylda+wybrana literka.
Trzymamy shift i jednocześnie wciskamy tyldę i wybraną literkę np. shift ~ s
i otrzymujemy "ś".
Do przełączania między małą a dużą literą pomocny nam będzie Caps Lock.
W CS3 działa na 100%.


piątek, 6 lutego 2009, 13:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 6 lutego 2009, 10:56
Posty: 5
Post Re: Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
Waldek69 napisał(a):
Spróbuj takiej kombinacji:
Shift+tylda+wybrana literka.
Trzymamy shift i jednocześnie wciskamy tyldę i wybraną literkę np. shift ~ s
i otrzymujemy "ś".
Do przełączania między małą a dużą literą pomocny nam będzie Caps Lock.
W CS3 działa na 100%.


Ok faktycznie działa, juz chwile wczesniej wyczytałem o tym na forum, w pracy przesiedliśmy sie z 6.5 i titledeko na CS4 i nie moge się nadziwić że program za takie cieżkie pieniądze ma takie uniedogodnienie:(, pozdrawiam i dziekuje.


piątek, 6 lutego 2009, 15:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
To faktycznie dziwne, że program za taką kasę ma takie niedoskonałości, tymbardziej, że w wersji Premiere 1.5 Pro wszystko migało aż miło (mam na myli polskie znaki wpisywane z altem w titlerze)

_________________
Powoli do celu...


środa, 2 września 2009, 14:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 19:14
Posty: 5
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Post Re: Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
Witam miło.
Dorzucę jeszcze jedno zapytanie w danym problemie jeśli można.
Otóż za pomocą programu "Font Creator" dorabiam czasami brakujące polskie znaki w fontach.Następnie taki font instaluję w katalogu windows/fonts i odpalam Premiere CS4.I tu rodzi się problem bo program nadal nie nie potrafi napisać polskich znaków ( ani wyżej podany sposób pisania ani kopiowanie z edytora tekstu nie działają w tym przypadku ), dodam jedynie że wszystkie inne programy nawet ADOBE Photoshop czy Aftereffects CS4 poprawnie interpretują zmiodyfikowane fonty.
Poza tym dziwnym sposobem pomimo usunięcia z systemu z folderu windows/fonts niektórych czcionek, Premiere ma je dalej w swoim "repertuarze".......
O co tutaj chodzi ...? Brak tutaj logiki, jedne czcionki daje się podmienić, usunąć inne zaś nie.Może ktoś spotkał się z takim problemem...???
Bardzo proszę o wsparcie.
Dodam jedynie że problem ten występuje tak samo na różnych konfiguracjach komputerowych, system Windows XP.
Z góry dziękuję :)

ps :
... swoją drogą to porażka, że taki drogi program nawet z tak prostymi rzeczami sobie nie radzi.Zresztą nie tylko z tym, gdyby tak dorzucić beznadziejną filozofię i skutek stosowania stop-klatki, czasochłonne i skomplikowane po zbóju pobieranie klatki obrazu, pseudo-płynność zwolnionego obrazu bądź już kompletne szarpanie obrazu przy odtwarzaniu do tyłu i wiele innych to okazuje się że nie bardzo jest jak korzystać z bogatych możliwości programu kiedy nie można dokonać prostego montażu materiału.


sobota, 18 grudnia 2010, 14:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
"... swoją drogą to porażka, że taki drogi program nawet z tak prostymi rzeczami sobie nie radzi.Zresztą nie tylko z tym, gdyby tak dorzucić beznadziejną filozofię i skutek stosowania stop-klatki, czasochłonne i skomplikowane po zbóju pobieranie klatki obrazu, pseudo-płynność zwolnionego obrazu bądź już kompletne szarpanie obrazu przy odtwarzaniu do tyłu i wiele innych to okazuje się że nie bardzo jest jak korzystać z bogatych możliwości programu kiedy nie można dokonać prostego montażu materiału."

life... jak w wielu przypadkach i ten program trzeba nauczyc sie obslugiwac... niestety niektorzy nie daja rady juz z najprostszynmi funkcjami


poniedziałek, 20 grudnia 2010, 02:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
Cytuj:
life... jak w wielu przypadkach i ten program trzeba nauczyc sie obslugiwac... niestety niektorzy nie daja rady juz z najprostszynmi funkcjami


Bo k...a gonią od Ediusa przez Vegasa do Premiera i z powrotem. Ja dziękuję Bogu, że zaczynałem bawić się w edycję w czasach gdy Chuck Norris dopiero formatował dyskietkę na którą później nagrał internet :D
Kiedyś był czas, żeby siedzieć i dłubać w programie aż odkryje się jak to zrobić.

sorry

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


poniedziałek, 20 grudnia 2010, 19:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
domena piratow :) 500 programow i nie wiadomo w co rece wlozyc


wtorek, 21 grudnia 2010, 00:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: Premierka CS4 i Titler a polskie znaki!
swave napisał(a):
...swoją drogą to porażka, że taki drogi program nawet z tak prostymi rzeczami sobie nie radzi...

hi
ostatnio znalazlem w necie stwierdzenie, ze: "90% problemow z komputerami siedzi przed monitorem". moze warto sie nad tym pochylic? czasami tak mala rzecz jak kolejnosc nalozenia filtrow potrafi napsuc krwi, bo nagle warstwa przestaje rzucac cien. myslalem ze krew mnie zaleje na cs4 a to tylko male przeoczenie z mojej strony ;)

a jezeli szukasz programu wszystkomajacego i wszytskoumiejacego, a na dodatek wszystkorobiacego jak ty chcesz... to bierz sie za pisanie takowego ;)

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


piątek, 31 grudnia 2010, 15:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL