Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 07:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 10:30
Posty: 8
Post Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Witam!
Nie ma sie czym chwalic ale podaje jaki mam sprzet bo byc moze ktos zauwazy w tym jakas nieprawidlowosc i mi w koncu pomoze:)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz x2
2 GB RAM grafika Nvidia GF 8600GT 256MB, dysk 320GB i 80GB 2 systemy windows Xp z sp2.
kupilem program APP CS3 zainstalowalem orginalnego kaspersky anty-vir(tak dla bezpieczenstwa).
A to moj problem. podczas pracy wylacza mi Adobe, podczas renderingu wylacza mi sie Adobe i nie moge skonczyc filmu. Filmy robie w jakosci SD. Stawianie nowego systemu nic nie daje. prosze o jakas rade.


niedziela, 22 lutego 2009, 14:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4619
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Podaj jaki masz dokładnie zasilacz i sprawdź czy temperatury w komputerze są w normie. Poza tym sprawdź czy się tak dzieje jak pracujesz z jedną tylko kostką RAM. Tyle wymyśliłem na początek.
Na koniec poczekamy na opinie kolegów używających pakietu Adobe z Kasperskim, czy możliwe jest żeby ten antywirus coś nabroił, ale to na prawdę ostatnia rzecz jakiej bym się spodziewał. Masz zaktualizowane CS3 ze strony Adobe?

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 22 lutego 2009, 16:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 stycznia 2009, 00:00
Posty: 25
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Ja pracuję na kasperskim i CS3 oraz CS4, miałem identyczny objaw że wykładał się premier bez powodu, nowa płyta główna na chipie P35 była tego przyczyną, wróciłem do starej na 965 i znów komp jest stabilny, Kasperski tu nie ma nic do rzeczy - sprawdzone.


niedziela, 22 lutego 2009, 21:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Cytuj:
......nowa płyta główna na chipie P35

mam płytę P35 od Gigabyte i nie ma problemów z wywalaniem się APCS3.
Nie mam co prawda Kasperskiego, a w zamian proponuję Recovery Card - nie potrzeba żadnego antywirusa, przy restarcie system w mgnieniu oka przywraca zapisany stan - ale z doświadczeń wiem, że antyviry obciążają system. Nie możesz wyłączyć na czas renderingu KAV ? Pobierz poprawki ze strony Adobe, sprawdź ustawienia w BIOS - taki jak Twój procesor kupowało się po to aby go podkręcać, jeśli jest kręcony to przywróć domyślne ustawienia. Następnie zastosuj się do rad kotina Instalowałeś jakieś zewnętrzne kodeki?

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


poniedziałek, 23 lutego 2009, 12:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Ja proponuję i to z krzykiem pozbyć się SP2, legendarnego już chorego zęba w systemie, który od zawsze sprawiał same problemy i aktualizację do SP3, jeśli to nic nie pomoże, to faktycznie jak napisał przedmówca zazwyczaj problemy tego typu tkwią w zbyt słabym zasilaczu, lub defekcie jednej z kości RAM.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 23 lutego 2009, 17:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Cytuj:
Ja proponuję i to z krzykiem pozbyć się SP2, legendarnego już chorego zęba w systemie

pomysł byłby rewelacyjny ale ..... Cs3 wymaga do instalacji XPsp2. Można uciec do przodu..... na XPsp3 :wink:

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


poniedziałek, 23 lutego 2009, 17:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Programy wymagające SP2, powinny mieć napisane w wymogach SP2, lub wyższy. Bez problemu zainstalują się i będą pracowały zdecydowanie lepiej.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 23 lutego 2009, 21:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 10:30
Posty: 8
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Dzieki chlopaki za rady juz chyba wszystko gra;] poprawilem troche chlodzenie procka i teraz smiga jak powinien. a Jesli chodzi o service packa to powiem wam ze CS3 wymaga SP2(jest podane w wymaganich) na SP3 przy renderingu wyskakuje bład, a mam ogrinalnego windowsa XP z SP3


wtorek, 24 lutego 2009, 09:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
dziwne ja też mam oryginalnego windowsa i premiera i sp3 i nic takiego się nie dzieje .ja bym raczej obstawiał na sprzęt .BIOS sztywne ustawienia dla proca i pamięci nic na auto .poza tym BIOS zakładka Advanced/CPU Configuration i tam wszystko na disabled .powinno pomóc


wtorek, 24 lutego 2009, 10:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 sierpnia 2008, 11:41
Posty: 51
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Mimo że topic już zamknięty, potwierdzę jeszcze, że to chłodzenie, miałem taki sam objaw i taką samą przyczynę - źle dociśnięty radiator > za wysoka temperatura. Pracował normalnie aż do renderingu, wtedy przy maksymalnym użyciu procka padał.


wtorek, 24 lutego 2009, 17:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 10:30
Posty: 8
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Witam!
Kicha z tym moim kompem. na długo sie nie naprawil ja juz nie wiem co mam robic, studniowki skonczyc nie moge a jeszcze 2 wesela do zrobienia;/ zrobilem wszystko o czym pisaliscie i pomogolo na chwile. jedyne co pomaga za kazdym razem to przed renderingem przeinstalowac program ale nie moge tak ciagnac tego w nieskonczonosc;/
przy instalacji sterownikow do plyty glownej Xpress Install wyskakuje sobie do DOSa i powinna zaczac sie instalacja Xpress Recovery2 ale wyskakuje komunikat ze nie mam wolnego miejsca na dysku Erorr:403. a miejsca oczywiscie jest za przeproszeniem w ch*j;/
płyta głowna Gigabyte P31, zasilacz 400W i dwie kosci RAMu po 1GB


środa, 25 lutego 2009, 10:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4619
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Fii napisał(a):
zasilacz 400W

Tak nie pogadamy. Spisz z faktury, lub tabliczki znamionowej, albo od razu pożycz na dzień / dwa coś porządnego od jakiegoś znajomego? Jak temperatury? Sprawdź stan SMART dysku. Próbowałeś z jedną kostką?
PS Używasz jakichkolwiek programów diagnostycznych do komputera?

_________________
最诚挚的问候


środa, 25 lutego 2009, 10:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
tak sprawdź te kości pamięci albo za słaby ten zasilacz


środa, 25 lutego 2009, 14:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Cytuj:
.....albo za słaby ten zasilacz

Jeśli jest "noname" to prawdopodobnie wyciąga nie więcej jak 300 W.
natomiast zawsze może być walnięty. Mam Tagana 430 W Chodzi na tym Quad6600 + 4 do 5 dysków + Nvidia Quadro 3400 - zero problemów!!!!
Zasilacz lub RAM !!!

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


czwartek, 26 lutego 2009, 23:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 sierpnia 2008, 11:41
Posty: 51
Post Re: Problem z Adobe Premiere Pro CS3- Prosze o jakas podpowiedz.
Zainstaluj program Speedfan i zrób monitoring temperatury w trakcie procesu, podczas którego Ci zwykle wywala, mimo wszystko stawiałbym ciągle na temperaturę.


piątek, 27 lutego 2009, 12:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL