Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 21:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Zdjęcia w AP CS3 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Zdjęcia w AP CS3
Witam . chcę wrzucić na timeline zdjęcia i ma takie pytania

1.czy zdjęcie które wrzucam może być od razu ze skalowane do rozmiaru okna
2.czy pod zdjęcie moge nadać cień
3.czy jeżeli ustale dla danego zdjęcia sposób poruszania się po ekranie to czy mogę potem ten efekt skopiować hurtowo od razu na kilka innych zdjęć czy do kazdego po kolei muszę wklejać ten efekt
4.czy jeżeli chodzi o funkcje rotation to wspomniane wyżej zdjęcie musi wykonywać ruch dookoła własnego środka czy można zrobić obrót 3D

Z góry dzięki za odpowiedz


sobota, 21 marca 2009, 10:56
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: Zdjęcia w AP CS3
1. Prawy przycisk myszy na zdjęciu na timeline i scale to frame.
3. Animujesz tak jak Ci pasuje i kopiujesz motion do wszystkich pozostałych zaznaczonych na timeline


sobota, 21 marca 2009, 15:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Zdjęcia w AP CS3
1 - dlaczego nie przygotujesz sobie zdjęć w innym programie do edycji tychże i gotową klatkę o rozmiarze Twojego kadru video nie wrzucisz do premiere?
2 - to też nadasz w punkcie 1
4 - bez problemu kopiując atrybut tego zdjęcia i wklejając go w pozostałe
5 - funkcja motion umożliwia dowolny ruch i przechylanie w przestrzeni

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 22 marca 2009, 06:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: Zdjęcia w AP CS3
3.myślałem ze można efekt motion skopiować hurtowo od razu do kilku zdjęć a nie do każdego wklejać z osobna
4.tak ale chodzi mi np: o pochylenie zdjęcia lub skręcenie wkoło własnej osi a nie obrót zdjęcia dookoła środka zdjęcia coś w rodzaju jak chyba funkcja 3d picture w ediusie


niedziela, 22 marca 2009, 08:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Zdjęcia w AP CS3
"1 - dlaczego nie przygotujesz sobie zdjęć w innym programie do edycji tychże i gotową klatkę o rozmiarze Twojego kadru video nie wrzucisz do premiere?"

no ma wiecej opcji wtedy do zrobienia z tymi zdjeicami, zoom, jakies poruszanie powiekszonego elementu

atrybuty mozesz skopiowac do dowolnej liczby zdjec, nie do jednego tylko
ctrl+c , zaznaczasz sobie potem klipy na timeline i ctrl+v

o ile pamietam, bo nie siedze na przeciwko programu, masz normalnie w efektach i perspektywe i basic 3d czy jakos tak, pelna rotacje mozna zrobic dodatkowo zakladka


niedziela, 22 marca 2009, 10:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL