Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 01:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
Witam

Podaje link do krótkiej prezentacji nowej wersji 4.1.
http://tv.adobe.com/#vi+f1510v1005
Co mnie cieszy to dodali nawet obługę VOB-ów i mozliwość bezpośredniej edycji ich na timeline co czasami sie przydaje.
Co do nowego exportu klatki faktycznie nie odbywa sie juz to przez Media Encodera ale i tak jest minimalnie więcej klikania niż w CS2 i CS3.
Mam tylko nadzieję, że przy tych nowosciach nie zapomnieli też popoprawiać niektórych błedów.

Pozdrawiam
Maciej

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 28 maja 2009, 10:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
Wiadomo kiedy update będzie ogólnodostępny? :)
Pozdrawiam

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


czwartek, 28 maja 2009, 18:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
andrzej_men napisał(a):
Wiadomo kiedy update będzie ogólnodostępny? :)
Pozdrawiam

Według zapowiedzi Adobe update miał być dostępny pod koniec maja. Więc mają jeszcze dwa dni :wink:

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 28 maja 2009, 18:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
Update 4.1 do Premierka juz dostepny. Mozna pobierac. Dostepny jest również Media Encoder w wersji 4.1 oraz AE 9.0.2

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 29 maja 2009, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
dzieki za info


piątek, 29 maja 2009, 12:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
pod XP x64, na ATI znaczaco przyspieszyl interface, nie ma klopotu z "rename" w binie, w liczeniu przyspieszenia nie odczulem, w granicach bledu pomiarowego czyli dla mnie zadne


sobota, 30 maja 2009, 00:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
mmstudio napisał(a):
Update 4.1 do Premierka juz dostepny. Mozna pobierac. Dostepny jest również Media Encoder w wersji 4.1 oraz AE 9.0.2

Pozdrawiam


no nareszcie .ale może teraz będzie można na tym popracować :)


niedziela, 31 maja 2009, 07:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
Degenerado napisał(a):
pod XP x64, na ATI znaczaco przyspieszyl interface, nie ma klopotu z "rename" w binie, w liczeniu przyspieszenia nie odczulem, w granicach bledu pomiarowego czyli dla mnie zadne

Witaj!
Ja tez zauważyłem lekkie przyspieszenie i oczywiście problem z rename został rozwiązany. Na plus moim zdaniem zasługuje jeszcze AME. Zauważyłem, że przy eksporcie materiału z timeline do pliku AME zaczyna od razu przeliczać. Wczesniej chwile to trwało zanim wogóle ruszył.
Jak na razie wersja 4.1 jest dla mnie na plus. Zobaczymy jak pójdzie przy dłuzszym projekcie bo na razie robiłem tylko krótkie testy.

Pozdrawiam
Maciej

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


niedziela, 31 maja 2009, 09:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
Hej, zmieniło się coś jeśli chodzi o edycję plików AVCHD? Czy tylko dodali nowe presety?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


środa, 3 czerwca 2009, 12:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
mi sie zmienilo wszystko na gorsze z ta ....... poprawka

przy montazu pal dv, nie mam rownoczesnie podgladu na monitorze i DV
u was tez tak jest ? po tym updacie same klopoty, przy przestawianiu preferencji juz sobie premiere wyszedl pare razy do windowsa co nigdy wczesniej nie mialo miejsca


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 00:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
Degenerado napisał(a):
przy montazu pal dv, nie mam rownoczesnie podgladu na monitorze i DV
u was tez tak jest ?

Witam!
Tego jeszcze nie sprawdzałem. Postaram sie dzisiaj to sprawdzić. Ale w sumie jeden film (weselny) już zmontowałem na wersji 4.1. Wszystko stabilnie bez problemów z tym ze faktycznie nie podpinałem nic na wyjście DV.

Pozdrawiam
Maciej

EDIT:
Przed chwilą sprawdzałem. Podpiąłem kamerke DV i mam bez problemu obraz i dźwięk na wyjściu DV. Cała zawartość Timeline jest bez problemu odtwarzana na LCD kamery. Rozumiem, że oczywiście w Playback Settings w External Device przełączyłeś na DV? Bo w przeciwnym przypadku to oczywiście obrazu ani audio nie będzie na wyjściu.

Pozdrawiam
Maciej

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 07:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
ale nie chodzi mi o sam playback na dv
ja chce miec tak jak do tej pory rownoczesnie w oknie podgladowym i na dv


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 12:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 marca 2005, 14:10
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere Pro 4.1 pokaz mozliwosci
Degenerado napisał(a):
mi sie zmienilo wszystko na gorsze z ta ....... poprawka

przy montazu pal dv, nie mam rownoczesnie podgladu na monitorze i DV
u was tez tak jest ? po tym updacie same klopoty, przy przestawianiu preferencji juz sobie premiere wyszedl pare razy do windowsa co nigdy wczesniej nie mialo miejsca


miałem to samo z tym podglądem, ale na maczku, u mnie pomogło wyczyszczenie cache, i podgląd śmiga jak poprzednio. Nie wiem jak pod windą, ale może to Cię na coś nakieruje.


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 12:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL