Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 13:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Adobe Premiere Pro CS3 - problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 lipca 2009, 11:50
Posty: 5
Post Adobe Premiere Pro CS3 - problem
Premiere na XP plus K-Lite Codec i
często na filmach mam zwalone klatki:

Obrazek

Podczas gdy przy oglądaniu filmu pod windows'em nie ma problemu.

Używamy jeszcze Ediusa i tych samych kodeków...
i po exporcie od niego do mpeg prawie zawsze występują
te "klocki".

Co może być przyczyna i jak to rozwiązać?

Z góry dzięki za pomoc.


czwartek, 13 sierpnia 2009, 13:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
moze boski, najlepszy i niepowtarzalny k-lite :)


czwartek, 13 sierpnia 2009, 13:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 lipca 2009, 11:50
Posty: 5
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
Może tak, nie wiem.

To co proponujesz jak nie klite?


czwartek, 13 sierpnia 2009, 13:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
kurde dwa tematy takie sa

hell, sprawdz sterownik od grafiki czy wszystko gra, odinstaluj k-lite i sprawdz czy bedzie to samo


czwartek, 13 sierpnia 2009, 16:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
Proponuję skontrolować, czy kamera nie uszkadza taśmy, tak to wygląda, jak gdyby taśma schodziła z toru jej prowadzenia, warto też przeczyścić głowice.
Nie jest to wina, anim Premiere, ani K-Lite.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 13 sierpnia 2009, 16:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
to z jakiej paki pod windowsem z pominieciem premierea nie ma tego problemu ?
napisal ze sie odtwarza poprawnie


czwartek, 13 sierpnia 2009, 16:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
szczerze powiedziawszy ja tak miałem jak już 5 raz używałem tej samej kasetki do nagrywania

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 13 sierpnia 2009, 16:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 lipca 2009, 11:50
Posty: 5
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
To nie jest wina kasetki, bo to są filmiki zrzucane z TV (z nagrywarki) :)


piątek, 14 sierpnia 2009, 08:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
Hmm...wytłumacz dokładniej jak to robisz.
Jeśli "surowy" materiał wygląda dobrze i plik uszkadza się podczas exportu (niewiem czy dobrze rozumiem, że robisz to w ediusie?), to wina ustawień mpega wynikowego.
Też już miałem nie raz przypadki że w playerze film wyglądał dobrze, a premierka wykryła w nim dropy, albo zamiast pożądanego obrazu ekran na 3 klatki robił się zieloną planszą.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


piątek, 14 sierpnia 2009, 10:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
no taki drop jak jest na ekranie pokazany to raczej niemozliwe zeby player ukryl .... ale jak to jest zrzucane z tunera to moze to jest syhnal zabezpieczony albo zaszumiany zeby go nie powielac wlasnie ?

do zalozyciela tematu - podwies kawalek filmu ktory dobrze sie odtwarza gdzies w sieci i sprawdzimy zaraz , jak wyglada w premierze i jak wyglada po eksporcie


piątek, 14 sierpnia 2009, 11:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 lipca 2009, 11:50
Posty: 5
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
Dostaję mpeg'a (przeważnie dostaję go wyeksportowanego z Edius'a, ale nie zawsze)
i odpalam go pod Windowsem - jest wszystko OK.
Kiedy wrzucam plik do Premiera - pokazują się te klatki.
Przykładowy plik do pobrania:
http://www.mavericek.pl/test/test1.zip
W tym pliku na czasie 00:00:07:20 pokazują się puzzle.


piątek, 14 sierpnia 2009, 15:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
zaimportowalem ten plik do premierea cs3 i cs4 przy preferencjach do dvd i pal dv

wszystko jest ok, polecam odinstalowanie kodekow :)


piątek, 14 sierpnia 2009, 16:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
ja mam zainstalowane tylko ffshow oraz QuickTime , apcs3 i wszystko działa jak nalezy

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


piątek, 14 sierpnia 2009, 20:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 lipca 2009, 11:50
Posty: 5
Post Re: Adobe Premiere Pro CS3 - problem
Dzięki wielkie.
Będę stawiał od nowa system więc zobaczę jak jest bez Kodecow.


sobota, 15 sierpnia 2009, 08:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL