Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 08:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 AP CS4 malep ytanie 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post AP CS4 malep ytanie
Witam Was!
Mam maly problemik z AP CS4 otoz importuje pliki zgrane wczesniej z kamery i oczywiście nastepuje "Generating Peak File for TAPE 01" postep w prawym dolnym rogu zaimportowalem tak 5 kaset i zaczalem kroic i szatkowac caly projekt oczywiście zapisujac co jakis czas. Problem moj polega na tym ze po uruchomieniu AP CS4 za kazdym razem wyskakuje mi wlasnie "Generating Peak File for TAPE 01, 02 ,03 ..... i plikow muzycznych" czym to jest spowodowane ??
Z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam!

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


niedziela, 16 sierpnia 2009, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: AP CS4 malep ytanie
poczekaj aż się skończy , każdą kasetkę musi zrobić i drugi raz nie powinno powtarzać

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


niedziela, 16 sierpnia 2009, 16:06
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS4 malep ytanie
problem w tym ze po tym wszystkim jak sie skonczy montuje material zalozmy 3-4godz wychodze z programu na drugi dzien wlaczam to znow to samo przy CS3 tego nie mialem.
DODAM jeszcze ze robilem update do ver. 4.0.1

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


Ostatnio edytowano niedziela, 16 sierpnia 2009, 16:50 przez shogo23, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 16 sierpnia 2009, 16:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: AP CS4 malep ytanie
mam AP CS3 i powiedziałem tyle co wiedziałem

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


niedziela, 16 sierpnia 2009, 16:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 malep ytanie
ostatni update jest o ile pamietam 4.1 i instaluje sie z poziomu programu

ustaw mu cache i preview w jakis inny dysk/katalog i sprawdz jeszcze raz


niedziela, 16 sierpnia 2009, 18:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS4 malep ytanie
degenerado sorki mialo byc 4.1.0 moja wina :oops: preview i media cashe files mam na dysku systemowym dysk systemowy to dwa HDD polaczone w RAID 0, ale sprobuje zmienic zobaczymy.

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


niedziela, 16 sierpnia 2009, 19:19
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS4 malep ytanie
Dalej to samo nie rozumiem :x tak jakby premiere wogole nie zapisywal plikow zmienilem na inny dysk sprawdzilema folder media files zajmuje tylko pare kilo :? co jest grane ??

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


niedziela, 16 sierpnia 2009, 20:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 malep ytanie
wez tempy , cache i prev na jakis osobny dysk, jak mozna w system to ladowac :)


niedziela, 16 sierpnia 2009, 20:54
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: AP CS4 malep ytanie
Problem jest w tym, ze pliki zapisywane zostają jako jedynie skróty, te z kolei układane w projekcie niczym faktyczne pliki do zrenderowania i podglądu proszą o wkładanie kasetek na których się one faktycznie znajdują.
Zgraj filmy na twardy dysk, następnie całemu katalogowi z klipami nadaj priorytet "tylko do odczytu", z pewnością Premiere w którymś momencie pytał Cię czy zachować na dysku zgrane pliki składowe projektu przy jego zamykaniu, na co odpowiedziałeś "Nie".

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 16 sierpnia 2009, 21:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS4 malep ytanie
Darku pliki posiadam na dysku , dysk z materialem surowym mam pelny a wyglada na to ze na tym dysku AP laduje cash i preview, co prawda tam mam ustawione zapisywanie save-ów ale czy ma to cos wspolnego z tym ze AP probuje zapisywac cashe o preview tam gdzie save-y ?? skopiowalem seva na HDD systemowy tam jest kupe miejsca ale nic to nie dalo odpalilem AP poczekalem az wszystkie pliki zapakuje ctrl+s i zamknalem program po uruchomieniu znow to samo :(

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 00:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AP CS4 malep ytanie
zrob nowy projekt z kawalkiem materialu, zaloz jakis filtr , policz i zobacz czy jest to samo ?

jak dla mnie to sprawa balaganu z ustawieniami premierea
ja montuje w taki sposob:

caly material wciagam jako jeden plik ( nie uzywam detekcji scen )
w katalogu projektu mam podkatalogi na cache, preview i temp
w zadnym razie nie zapisuje nic na dysk systemowy
wczesniej mialem osobny dysk na "dodatki" ktore podczas pracy tworzy premiere ale przy tej metodzie jest ok, obchodzi sie bez defragmentacji, nie ma zadnych niespodzianek i nie mieli dyskami


poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 01:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: AP CS4 malep ytanie
Też myślę, że problem tkwi w ustawieniach Premiere, nie wystarczy przenieść katalog z plikami tymczasowymi tworzonymi przez program, lecz tam przecież, w ustawieniach są wskazania gdzie mają lądować pliki preview, gdzie render itp, jeśli chodzi o defragmentację, to robiłem ją ostatnio w czasach Windows 98 i nigdy nie mam problemów związanych z jej brakiem z pewnością nie ma ona nic wspólnego z Twoim problemem.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 09:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post Re: AP CS4 malep ytanie
czy nowe projekty i czy juz utworzone problem powtarza sie wciaz ten sam, pozatym u mnie nie ma czegos takiego jak smietnik w systemi lub na dyskach :D pliki tez zrzucam w calosci bez detekcji, ale odpowiem w czym tkwil problem. Przymierzam sie ostro do zakupu WIN 7 tak wiec zassalem 30dniowa ostatnia wersje build 7060 i wlasnie dzieki temu win 7 mialem problem tylko z wiecznie wczytujacymi sie plikami nagran ;( mam nadzieje ze zakup w pazdzierniku mnie nie rozczaruje i nie spotkam sie z czyms podobnym :( mysle ze juz wszystko bedzie dopracowane na TIP TOP ;(

temat uwazam za zamkniety. Dziekuje jeszcze raz za szybka reakcje POZDRO!!

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 21:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL