Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 08:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 eksport w premiere cs4 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 sierpnia 2009, 10:02
Posty: 4
Lokalizacja: Gdańsk
Post eksport w premiere cs4
cześć!

mam problem, bo nie radzę sobie z eksportem projektu do avi.
file/export/media (tam w encoderze avi ntsc dv)- nie działa wyskakują błędy
i


- Source File: C:\DOCUME~1\benek\USTAWI~1\Temp\3.prproj
- Output File: I:\Sequence 01.avi
- Preset Used: NTSC DV
- Video:
- Audio:
- Bitrate:
- Encoding Time: 17:00:12
2009-08-25 10:00:09 : Encoding Failed
-----------------------------------------------------------------------------
Could not read from the source. Please check if it has moved or been deleted.
-----------------------------------------------------------------------------

nigdzie nic sie nie eksportuje i nie zapisuje i walcze już dobę....

czy ktoś moze mi napisac instrukcje obsługi do tego?
pomocy!

_________________
Obrazek


wtorek, 25 sierpnia 2009, 10:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: eksport w premiere cs4
A jak ustawisz avi pal (albo inny kodek) to też nie chce exportować?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 25 sierpnia 2009, 10:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 sierpnia 2009, 10:02
Posty: 4
Lokalizacja: Gdańsk
Post Re: eksport w premiere cs4
andrzej_men napisał(a):
A jak ustawisz avi pal (albo inny kodek) to też nie chce exportować?


niestety, to samo, co ja źle robię?

_________________
Obrazek


wtorek, 25 sierpnia 2009, 10:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post Re: eksport w premiere cs4
wiolcia napisał(a):
czy ktoś moze mi napisac instrukcje obsługi do tego?
pomocy!

Chciałaś powiedzieć - przeczytać? :wink: Bo instrukcja do programu jest przecież.
Są też książki do tego LINK.
Nie mam Premiere, ale powiem Ci jak bym zrobił. Podejrzał bym ten plik filmowy programem GSpot. Może jest on zapisany kodekiem którego Premiere nie akceptuje? Wystarczy wtedy dokonać konwersji na jakis zrozumiały dla Premiere kodek. Możesz też podać informację z GSpot tu na forum. Na pewno koledzy będą potrafili coś poradzić.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 25 sierpnia 2009, 11:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 sierpnia 2009, 10:02
Posty: 4
Lokalizacja: Gdańsk
Post Re: eksport w premiere cs4
kotin napisał(a):
wiolcia napisał(a):
czy ktoś moze mi napisac instrukcje obsługi do tego?
pomocy!

Chciałaś powiedzieć - przeczytać? :wink: Bo instrukcja do programu jest przecież.
Są też książki do tego LINK.
Nie mam Premiere, ale powiem Ci jak bym zrobił. Podejrzał bym ten plik filmowy programem GSpot. Może jest on zapisany kodekiem którego Premiere nie akceptuje? Wystarczy wtedy dokonać konwersji na jakis zrozumiały dla Premiere kodek. Możesz też podać informację z GSpot tu na forum. Na pewno koledzy będą potrafili coś poradzić.


ale ksiazke mam do cs3, jednak w cs4 jest troche inaczej.... i inaczej to wszytko wygląda - problem w tym ze materiał jest z nikona d90, bez problemu sie zainportował, zmontowałam i chiałabym wyeksportowac sekwencje do avi, bo jak narazie to mamm tylko projekt ;| i niestety nie nie chce sie eksportowac.
koncza mi sie juz pomysły dlaczego.

_________________
Obrazek


wtorek, 25 sierpnia 2009, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1259
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: eksport w premiere cs4
Zrób tak jak napisał Kotin:
1) Wczytaj jakiś plik z Nikona do Programu Gspot i podaj na forum informacje z niego (najlepiej zrzut ekranu)
2) Podaj dokładne parametry eksportu punkt po punkcie
3) Napisz co z tym filmem zamierzasz dalej robić (chodzi o wskazówki do wyboru metody kompresji)


wtorek, 25 sierpnia 2009, 13:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 sierpnia 2009, 10:02
Posty: 4
Lokalizacja: Gdańsk
Post Re: eksport w premiere cs4
grabos napisał(a):
Zrób tak jak napisał Kotin:
1) Wczytaj jakiś plik z Nikona do Programu Gspot i podaj na forum informacje z niego (najlepiej zrzut ekranu)
2) Podaj dokładne parametry eksportu punkt po punkcie
3) Napisz co z tym filmem zamierzasz dalej robić (chodzi o wskazówki do wyboru metody kompresji)


tak włąsnie kolejno to wyglada....
pomocy.

dalej zamierzam go wyeksporotowac, czyliz apisać projekt w całosc ktora sie odtworzy....


Załączniki:
proj3.jpg
proj3.jpg [ 141.67 | Przeglądane 176 razy ]
proj1.jpg
proj1.jpg [ 276.7 | Przeglądane 113 razy ]
Komentarz: plik z gspot'a
i bez problemu moge go zainportowac do projektu

gspot.jpg
gspot.jpg [ 129.02 | Przeglądane 121 razy ]

_________________
Obrazek
wtorek, 25 sierpnia 2009, 17:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1259
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: eksport w premiere cs4
Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj najpierw eksportu bez kompresji w pełnych klatkach:
format: microsoft avi
compresor: none
frame size: 640x424 (taki jak z Nikona)
frame rate: 25
audio jest ustawione dobrze
Jak nie pójdzie to zmień frame rate na 30
Jak nie pójdzie spróbuj wyeksportować sam obraz.

Upewnij się, że masz kilkanaście giga wolnego miejsca na dysku. Jeśli się uda, to potem czeka Cię jeszcze kompresja do dużo mniejszego pliku divixem czy xvidem (np w programie Virtualdub).


wtorek, 25 sierpnia 2009, 18:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post Re: eksport w premiere cs4
Jak mówiłem nie znam Premiere, ale ...
Weź mały fragment tego filmu do prób i masz trzy wyjścia według mnie:
- próbuj dalej konwertować w Premiere, ale żadne NTSC, a zwykłe SD PAL, albo SD 24 klatki. Spróbuj od razu do mpeg2 SD na przykład
- weź amatorski program, może być Premiere Elements, tam częściej są zaimplementowane kodeki nie przeznaczone do edycji, amatorskie.
- darmowymi narzędziami doprowadź przez kolejne konwersje, (uwaga to oznacza dalszą utratę jakości), do postaci którą zaakceptuje Premiere
Przykłady takich narzędzi to VirtualDub i / lub MP4Cam2AVI - LINK.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 25 sierpnia 2009, 18:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 czerwca 2006, 12:08
Posty: 4
Post Re: eksport w premiere cs4
Odswieżam temat, gdyż mam ten sam problem. Chcę wyeksportować zmontowany materiał w cs4, jednak sie nie da z tego samego powodu co u "Wiolci" . Jedyne co mi zostaje to wyeksportowanie sekwencji do Adobe encore i nagranie plyty (on sam automatycznie konwertuje). Jednak to powoduje,że na plycie miesci mi sie max 70 minut, a przy normalnym eksportowaniu powinno wejsc nawet 100 minut. Prosze o pomoc!!


piątek, 13 sierpnia 2010, 08:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: eksport w premiere cs4
a jaki powod byl u wiolci ?

moze taki "C:\DOCUME~1\benek\USTAWI~1\Temp\3.prproj" - pewnie wszystkie tempy i cala reszta smieci tez tam sie nagrywala


piątek, 13 sierpnia 2010, 09:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 września 2010, 22:41
Posty: 1
Post Re: eksport w premiere cs4
Okej, moi drodzy.. sam miałem ten problem dziś i udało mi się znaleźć odpowiedź...

Chodzi o to że musieliście mieć zainstalowane wcześniej różne wersje premiera i się trochę pochrzaniło... ale wystarczy zrobić 4 proste kroki

1) Wejść do folderu gdzie zainstaolany jest AP
2) następnie stworzyć skrót do pliku Adobe Premiere Pro.
3) Zmienić jego nazwę na Premiere (musi być samo Premiere, żadnych więcej znaków)
4) Skopiować ten skrót do katalogu C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\dynamiclink

i wszystko... powinno już spokojnie pójść w Encoderze... i oczywiście odpalacie z tego nowego skrótu :)


wtorek, 28 września 2010, 22:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2011, 22:35
Posty: 4
Post Re: eksport w premiere cs4
O Boski!
dokładnie tak zrobiłem i zadziałalo :lol: a sie z tym kopałem juz jakis czas no i wreszcie Bingo!!
dzieki!
pomysleć ze zmieniałem dostepność dysków, uprawnienia administratora no i ta nieskończona ilość nieudanych exportów z różnymi kodekami i bez kompresji echh... :oops: Jeszcze raz dziekuje! :D :D :D


środa, 23 lutego 2011, 00:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL