Teraz jest niedziela, 17 stycznia 2021, 20:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 ile "udźwignie" CS4? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 21:50
Posty: 123
Post ile "udźwignie" CS4?
Witam,

Załadowałem do jednego projektu AP CS4 8 godzin materiału w AVCHD (1920x1080). Rozłożyłem materiał na ok 10 listwach zamiast montażu to co chwilę mam problemy - albo się wiesza albo długo ładuje. Dodam, że mam mocny komputer. Czy taka ilość materiału w jednym projekcie to przesada??


środa, 30 września 2009, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
mam projekty kilkudniowe gdzie z jednego dnia jest kilka godzin w avchd, nic sie nie dzieje, dodatkowo sa mieszane z materialami w innych kodekach


środa, 30 września 2009, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
stawiam na słaby sprzęt lub zamulony system

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


środa, 30 września 2009, 23:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
moze byc jeszcze zle skonfigurowany premiere, nawet mapowanie dzwieku ma znaczenie, tempy, cache, preview, jesli cos leci w system a system to przez przypadek vista to wystarczy


środa, 30 września 2009, 23:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 21:50
Posty: 123
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
Sprzęt jest wystarczający (Q9400, ATI4850 1GB, 4GB RAM, windows oczywiście xp). Dziś postawiłem cały system od nowa dla pewności, że nic nie śmieci, wywaliłem antywira avstat bo mulił (przy okazji jaki antywir nie jest taki mulący?).

Degenerado napisał(a):
moze byc jeszcze zle skonfigurowany premiere, nawet mapowanie dzwieku ma znaczenie, tempy, cache, preview, jesli cos leci w system a system to przez przypadek vista to wystarczy


Czy mógłbyś rozwinąć temat konfiguracji premiera?


środa, 30 września 2009, 23:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
no praktycznie to co wyzej napisalem, w preferencjach podajesz katalogi do:
media cache, previews i temp , sprawdz zeby nie lecialy w system, zrob w katalogu projektu miejsce albo jak masz specjalny dysk na takie przeliczenia to tam

jesli chodzi o antywirus to uzywam kasperskiego ale na czas montazu go wylaczam po prostu, kodeki pod xp 32bit : codec8.3.exe - ten zestaw dziala bez ingerencji w overlay, z niczym sie nie gryzie, pod xp x64 uzywam vista codec pack + x64 components, do tej pory nie zauwazylem zeby byly z czyms problemy, ponadto najnowszy QT


czwartek, 1 października 2009, 00:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
Degenerado napisał(a):
no praktycznie to co wyzej napisalem, w preferencjach podajesz katalogi do:
media cache, previews i temp , sprawdz zeby nie lecialy w system, zrob w katalogu projektu miejsce albo jak masz specjalny dysk na takie przeliczenia to tam


chodzi mi o to co napisał Degenerado . mam dwa dyski

DYSK 1: partycja C: system i AP CS4
D: projekty i preview

DYSK 2: nie podzielony to captured i media ceche

czy jest to dobre zestawienie. może coś pozmieniać?


czwartek, 1 października 2009, 20:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
nie wiem czy złe czy dobre wg ja wszystko mam ustawione : tu gdzie projekt , wtedy oddaję film i kasuje cały folder wtedy mam pewność że nie zostają mi niepotrzebne śmieci w komputerze typu poredendering, przeważnie są to wesela , no chyba ze robisz coś innego wtedy nowy projekt jest wskazany , niestety ja ciągle bazuje na 3-4 projektach a na tworzenie nowych po prostu brak mi czasu , za to wiem że jeżeli robię kolejne wesele na tym samym projekcie kasując tylko pliki wyjściowe a zostaną prewiewy i cache to są problemy właściwie ze wszystkim. niestety ja mam cs3 ale podejrzewam że jest podobnie.
Aha wydaje mi się jeszcze że wszystko powinno być na jednym dysku , nie zależnie od tego co mówi instrukcja , porostu program nie gania po całym komputerze i nie zbiera jakże ogromnych danych , ale ma je wszystkie w kupie , tak na prosty rozum.

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 1 października 2009, 20:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
poza tym dysk systemowy jest zawsze najbardziej obciazony, zawsze cos sie doczytuje z niego wiec robienie tam partycji na jakies przeliczenia to wg mnie nie najlepszy pomysl, ja tez wszystko laduje w katalog projektu na dysku pozasystemowym


czwartek, 1 października 2009, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
oczywiście że projekt mam na pozasystemowym w razie potrzeby formatu wszystko mi zostaje a przeinstalowuje tylko system i programy

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 1 października 2009, 20:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
czyli mam rozumieć że wszystko z partycji D: mam przerzucić na dysk drugi do jednego katalogu i tam trzymać wszystko ?


czwartek, 1 października 2009, 20:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
u mnie rozkład dysków wygląda jak na zdjęciu , projekty trzymam wszędzie oprócz dysku c i pendraywa

Aha nie patrz na to że na i pisze system , system mam oczywiście na c a tam instalowałem siódemkę i tak mu zostało


Załączniki:
dyski.jpg
dyski.jpg [ 85.3 | Przeglądane 146 razy ]

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .
czwartek, 1 października 2009, 20:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
kapuje ale w moim przypadku kiedy mam tylko dwa dyski do dyspozycji to nie uważacie ze trzymanie projectu , renderu i capture na jednym dysku będzie go trochę obciążać .


czwartek, 1 października 2009, 20:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
raczej nie , bardziej go obciąża skakanie po dyskach

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


czwartek, 1 października 2009, 20:57
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2008, 12:11
Posty: 82
Post Re: ile "udźwignie" CS4?
no to przyznam się szczerze że troche mnie zaskoczyliście ostatnio też gdzies czytałem podobną dyskusje ale tam capture stanowczo na inny dysk doradzano przezucić co by głowica w czasie renderowania nie skakała miedzy capturem a renderem . no dobrze a muzyka i różnego rodzaje dodatki typu jakies animacje czy cos tam to gdzie tez na tym samym dysku


czwartek, 1 października 2009, 21:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL