Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 22:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Eksport klatki w cs4? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post Eksport klatki w cs4?
W premiere pro 2 było eksport frame a jak w cs4 bo chyba ślepy jestem?
Chodzi mi o zapisanie klatki jako JPEG lub BMP.
Pozdrawiam

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


środa, 2 grudnia 2009, 14:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5098
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Eksport klatki w cs4?
S_tach napisał(a):
... bo chyba ślepy jestem?

Nie, to Adobe trochę nabroiło: LINK (i LINK). :wink:

_________________
最诚挚的问候


środa, 2 grudnia 2009, 15:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1672
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Eksport klatki w cs4?
Jeśli jest do przetworzenia więcej klatek, to można pokusić się o okrężną ale szybszą metodę eksportu niż AME :D

- Dynamic link : export to Encore
- otworzyć podgląd timeline
- znaleźć na nim klatkę do zapisania jako obraz
- zapisać jako obraz wybierając Timeline > Save Frame As File

Powrót do Premiere Alt+Tab i ewentualne powroty do Encore przez Alt+Tab dla zapisania kolejnych klatek.
Można też na timeline w Premiere wybrać wszystkie klatki do zapisania jako obrazy oznaczając je markerami encore, a później w Encore "taśmowo" po kolei zapisać je jako obraz.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


środa, 2 grudnia 2009, 16:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Eksport klatki w cs4?
od wersji 4.1 mozna sobie ustawic w media encoderze preset ramki (np. pal botmap) i 3 klawisze wystarczaja zeby zrobic export do ustalonego katalogu
export,enter,enter


środa, 2 grudnia 2009, 19:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post Re: Eksport klatki w cs4?
Degenerado napisał(a):
od wersji 4.1 mozna sobie ustawic w media encoderze preset ramki (np. pal botmap) i 3 klawisze wystarczaja zeby zrobic export do ustalonego katalogu
export,enter,enter

Witam a te poprawki to trzeba wgrywać po kolei czy wystraczy ostatnia.
U mnie ze znajomością english nie bardzo( dlatego pytam).
Pozdrawiam.
W wątku (Windows 764 bit i Adobe Premiere CS4)o drżeniu paska Timeline napisałem jak temu zaradzić(może komu się przyda)chodzi o win764bit.

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


środa, 2 grudnia 2009, 20:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Eksport klatki w cs4?
Klikasz > Help > Updates > program sam sobie sciągnie to czego potrzebuje :)

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


środa, 2 grudnia 2009, 21:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post Re: Eksport klatki w cs4?
Jednak najprościej to otworzyć film w Photoszopie cs4 i wtedy jaką chcemy klatkę filmu możemy zapisać do dowolnego formatu.

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


sobota, 5 grudnia 2009, 08:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Eksport klatki w cs4?
S_tach napisał(a):
Jednak najprościej to otworzyć film w Photoszopie cs4 i wtedy jaką chcemy klatkę filmu możemy zapisać do dowolnego formatu.


To zależy od tego czy specjanie otwierasz premierke, żeby wygenerować klatkę, którą później obrabiasz w photoshopie :)

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


sobota, 5 grudnia 2009, 19:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL