Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 11:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Proste pytanie PREMIERE 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Proste pytanie PREMIERE
Jak w Adobe Premiere PRO CS3 zmniejszyć jedno okienko żeby było np w lewym dolnym rogu i leciał na nim film , i pytanko , jak zarządzać FX'ami ?


czwartek, 3 grudnia 2009, 23:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Proste pytanie PREMIERE
Najprościej: w oknie monitorka (program) złap myszką za róg widocznego avika i zmniejsz go do potrzebnej wielkości, następnie przesuń go w miejsce które Ci odpowiada.Należy pamiętać że jeśli mamy kilka klipów pod sobą na wielu ścieżkach timeline, to ta metoda ma zastosowanie do klipu znajdującego się na najwyższej ścieżce video.
Ewentualnie to samo zrobisz zmieniając ustawienia w zakładce
Effect controls/Motion:
Position, Scale itp. - przesuwając myszką lewo-prawo nad tymi cyferkami.
Oczywiście wcześniej zaznaczamy klip który chcemy przemieszczać.
Proste rzeczy :-)


Ostatnio edytowano piątek, 4 grudnia 2009, 23:10 przez Waldek69, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 4 grudnia 2009, 00:28
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Proste pytanie PREMIERE
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź :)


piątek, 4 grudnia 2009, 19:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 grudnia 2009, 18:22
Posty: 1
Post Re: Proste pytanie PREMIERE
witam, mam pytanie chyba też dość proste, więc nie ma sensu zakładanie nowego tematu.

gotowy juz zmontowany film ma docelowo znaleźć się na kasecie BETA. w związku z tym mam pytanie jak wyeksportować materiał z CS4. konkretnie chodzi mi o to jakich uzyć kodeków. wszelkie informacje z tym zagadnieniem związane również mile widziane.

dzięki z góry:)


czwartek, 10 grudnia 2009, 18:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Proste pytanie PREMIERE
1. nagraj na dv i oddaj do kopierni, najtansze rozwiazanie
2. znajdz kopiernie, studio ktore ma recorder i zapytaj czy jest mozliwosc dostarczenia mateialu w pliku i jesli tak to jaki format - tu na forum to mozemy tylko strzelac


czwartek, 10 grudnia 2009, 22:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 8 listopada 2008, 19:20
Posty: 114
Post Re: Proste pytanie PREMIERE
Borrucek-jeśli chcesz kupić książke do Premiere CS3 odezwij się mnie jest już niepotrzebna.


czwartek, 10 grudnia 2009, 22:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL