Teraz jest niedziela, 29 listopada 2020, 09:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 CS4 zwariował!! 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 22 listopada 2008, 19:00
Posty: 73
Post CS4 zwariował!!
Mam wielki problem. Zrobiłem materiał w CS4. Następnie go przełiczylem do avi. W Encore CS4 zrobiłem menu i wypaliłem płytę DVD. Wszystko ok, ale kiedy chciałem zrobić małą poprawkę i wróciłem do Premiere to wszystko tam zostało pomieszane!!!Pomieszały się wszystkie sekwencje, nie widzi niektórych klatek (ciemny obraz) i trzeba odnowa przeliczać!!! Proszę pomóżcie bo to bardzo pilne.

Z góry dziękuję


piątek, 18 grudnia 2009, 19:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 6 października 2007, 11:07
Posty: 15
Post Re: CS4 zwariował!!
mam podobny problem choć jak otwarłem projekt zrobiony wczesniej na AP pro2 to cs4 go wczytuje w całości no i widzę ze są zapisane pliki tymczasowe i przeliczenia. Problem w ustawieniach cs4 ale gdzie tego szukac nie wiem, cały czas próbuję raz było dobrze jak zapisałem normalnie i od razu zrobiłem kopię. Zobacz jak u Ciebie z zapisem kopii? i daj znać. Pozdro


piątek, 18 grudnia 2009, 22:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 10 lipca 2009, 17:38
Posty: 66
Post Re: CS4 zwariował!!
sprawdźcie autosave (ałtosejwy:)... zwykle ustawiam tak aby premier robił je sam co 5 min i jeśli stanie się coś w głównym to zawsze odpalam poprzedni w pliku autosave i wszystko jest ok.... wiele razy uratowało mi to życie


sobota, 19 grudnia 2009, 11:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: CS4 zwariował!!
... i wróćcie do poczciwego Windows XP :mrgreen:

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 21 grudnia 2009, 17:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 zwariował!!
dokladnie - Darek ma racje - wersja 64bity smiga z cs4 az milo i 99% problemow opisywanych na forum nie wystepuje..... no chyba ze na wlasne zyczenie


poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: CS4 zwariował!!
CS4 to "Vista" wśród programów montażowych. Przez tydzień udało mi się zrobić 1.30h materiału z wesela. Ciągłe zwiechy i wywałki pod W7x64 wieczne przeliczanie wciągniętych do projektu mxf-ów, prawdziwa porażka, splułem sobie przez ten tydzień monitor i prawie rozwaliłem moją zabytkową klawiaturę. Z wielką ulgą wracam do swojego CS3 i na pewno nie kupię w ciemno - bez miesięcznych testów - CS5.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


niedziela, 24 stycznia 2010, 23:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 zwariował!!
uzywasz gownianego windowsa i masz pretensje do adoba a ten akurat na xp x64 chodzi bez zajakniecia
ladujesz sie sam w klopoty to nie narzekaj potem


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 00:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: CS4 zwariował!!
Przecież to nawet nie jest 64 bitowy soft! "Siedzę" na premiere od prawie 20 lat, od wersji 4.0 i takiego cuda jak CS4 to jeszcze nie było. Na XP64 pracuję z CS3 i zachowuje się przyzwoicie. Coś mnie podkusiło, aby postawić sobie CS4na W7.... no a jak już postawiłem,to żeby sprawdzić jak to działa musiałem popracować. A jak już utkałem 20 minut to pomyślałem, że dociągnę do końca, no i się zaczęło..... tak koło wtorku czyli od ok 35 minuty projektu....
Cytuj:
uzywasz gownianego windowsa i masz pretensje do adoba a ten akurat na xp x64 chodzi bez zajakniecia

Próbowałem z XP64, poza tym, że jest żwawszy to to samo gó.... co na W7.
Może przy SD sprawuje się dobrze, ale projekt DVCPROHD to masakra. Nawet podciągnięcie Q6600 na 3GHZ niewiele pomaga - coć DVCPROHD miało się przecież obrabiać jak SD.
Czekam na CS5 i wracam do CS3.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


Ostatnio edytowano poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:22 przez Najrad, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 zwariował!!
u mnie cs4 smiga na xpeku 64bitowym, win7 do testow mam postawiony i juz opisywalem klopoty jakie cs4 sadzi z 7-emka


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: CS4 zwariował!!
Czy próbowałeś pracy z DVCPROHD??
Może trzeba jakiś zewnętrzny kodek doinstalować?

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 zwariował!!
ten kodek akurat mam z poziomu karty montazowej decklink to nie mam porownania, sprawdz co pisza w historii updatow na adobie bo o ile kojarze gdzies sie watek tego kodeka/presetu przewinal


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 12:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL