Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 20:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 ! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 stycznia 2010, 03:09
Posty: 3
Post BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
Witam wszystkich ! Mam kamerkę samsung która nagrywa filmy w rozszerzeniu MPEG4, niestety po importowaniu ich do programu adobe premiere pro cs3 otrzymuję jedynie audio, nie ma obrazu. Nie mam pojęcia dlaeczego tak się dzieje. Zaznaczam ,że mam wersję próbną adobe , czy to powód? Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu ! Jestem w trakcie sesji na Asp i musze niezwłocznie zmontować kilka performance's ,liczy się szybka pomoc ! dziękuję z góry!!! :)


sobota, 23 stycznia 2010, 03:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
tak, to ten powod, trial adoba polowy funkcji nie ma, w tym presetow, kodekow itp


sobota, 23 stycznia 2010, 12:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 stycznia 2010, 13:36
Posty: 7
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
Mam podobny problem - adobe premiere pro cs4 importuje mi tylko kilka klatek video i całe audio.
Podejzewam kodeki ale mam tmpgenc, divx, klite -wiec wszystko powinno byc ok -czy to kwestia ustawien adobe premiere?


sobota, 23 stycznia 2010, 16:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
nie, to kwestia ze masz wszystkie kodeki


sobota, 23 stycznia 2010, 17:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 stycznia 2010, 13:36
Posty: 7
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
wywalilem divix tmpgenc. zostal klite - problem pozostal


sobota, 23 stycznia 2010, 17:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 stycznia 2010, 13:36
Posty: 7
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
zresztą - sądzę że to chodzi o ustawienia w premierze bo dzieje sie tak nie ze wszystkimi filmami. w tych "zlych" filmach importuje poczatkowe np 1 minute video z 5 minut filmu jak rowniez 100% audio. wiec to musi chyba byc cos z ustawieniami w premierze? anybody to help?

cheers


sobota, 23 stycznia 2010, 17:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 stycznia 2010, 03:09
Posty: 3
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
jeśli chodzi o np filmy w formacie avi to premier ( zaznaczam ze jest w wersji próbnej) otwiera je bez zarzutu! problem nadal z plikami mp4 , otwiera jedynie audio. Zainstalowałam także próbny pinnacle studio , zeby chociaż po najniższej lini oporu złożyć filmy, te z kolei się otwierają, ale już jakakolwiek funkcja ( np odwrócenie filmu) powoduje ,że nic nie działa, film nie drgnie nawet.


niedziela, 24 stycznia 2010, 17:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 stycznia 2010, 03:09
Posty: 3
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
a jak te kodeki sprawdzić lub je uzupełnić?


niedziela, 24 stycznia 2010, 17:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
kupic pelna wersje i ja updatowac przez internet


niedziela, 24 stycznia 2010, 18:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 stycznia 2010, 13:36
Posty: 7
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
mam pelna wersje AP pro cs4 i podobny problem. importuje sie 30 sekund video i 100% audio.


niedziela, 24 stycznia 2010, 18:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
no to sie zgadajcie co macie za kupe wrzucona w system, k-lite ? jakis cudaczny zestaw kodekow albo jakis ffdshow ?

mam kilka komputerow z cs4 i nie ma zadnych klopotow z importem mp4, niezaleznie od konfigu , 4 stoja na xp 32 i 64 bity a jeden na win7 64


niedziela, 24 stycznia 2010, 21:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 stycznia 2010, 13:36
Posty: 7
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
problem jest z importowaniem avi. kodeki: k-lite i MainConcept DV/DVCPRO Import. Jest gdzies mozliwosc wyboru jakim kodekiem ma importowac do AP CS4?
Da sie wogole cos takiego ustawic? po to pytam aby nie wyrzucac kodekow a ustawic.


niedziela, 24 stycznia 2010, 21:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
pliki *.mp4 wczytuja sie natywnie do premierea bez zadnych dodakowych kodekow, dopiero jak zainstalujesz jakies badziewie robia sie schody, w tym przypadku k-lite


niedziela, 24 stycznia 2010, 23:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
Witam, jakie polecasz kodeki pod winde xp x64 z CS 3 na pokładzie? Bo póki co zrzucony materiał HDV po zaimportowaniu do AP mam samo audio, obraz czarny :?

z góry dzięki za pomoc


środa, 14 lipca 2010, 07:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: BRAK OBRAZU PRZY IMPORCIE PLIKÓW MPEG4 !
teraz juz zadne, uzywalem vista codec pack + x64 components ale juz tak to udziwnili ze przestalem uzywac i nic nie instaluje, uaktualniony media player, quick time to wszystko co mam wrzucone w xpeka x64, do odgrywania uzywam crystal playera i bs playera


środa, 14 lipca 2010, 09:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL