Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 21:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
Jakie są optymalne wymagania dla Premiere CS4 ? Mówię oczywiście o samym procku i Ramie. Mój Intel Core Duo 1,8 GHz ma 2MB Ramu i z Edkiem 4.6 radzi sobie całkiem dobrze. Jednak na CS4 po wrzuceniu efektów to już są duże problemy. A jeszcze jak zapakuję coś z MBL to renderowanie 30 sekundowego klipu trwa całe wieki. Dlatego pytam czy zakup jakiegoś procka na topie plus 4-8 MB Ramu przyśpieszy znacząco pracę ?


środa, 10 lutego 2010, 15:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
Koledzy nikt nie używa CS4 ? Wystarczy podać tylko parametry swojego kompa i odczucia związane z płynnością montażu :D


poniedziałek, 15 lutego 2010, 11:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
Mirkus napisał(a):
Koledzy nikt nie używa CS4 ? Wystarczy podać tylko parametry swojego kompa i odczucia związane z płynnością montażu :D

Moja konfiguracja w stopce na dole.Montaż HDV płynny w obróbce jak DV. AVCHD - montaż przyzwoity.
Zmień procesor na Quada lub i7 i dołóż Ramu.

Pozdr.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 15 lutego 2010, 12:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
q6600 + 8gb ram + radeon 4850 +xp x64 + intensity pro
q9550 + 16 gb ram + radeon 4890 + win7 x64 + intensity pro
I7 + 12 gb ram + gf 9800GT + vista x64 + intensity pro
2x opteron quad core + quadro 3800fx + 20gb ram + xp x64 + decklink studio 2

moje konfigi, wszystkie chodza bardzo dobrze poza wpadkami generowanymi przez sam system (vista i win7)


poniedziałek, 15 lutego 2010, 12:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
Degenerado ---> Nie za dużo masz tych kompów ? Podam Ci adres to byś jeden mi przesłał :)

A tak poważnie to dzięki Wam za info o to mi chodziło.


poniedziałek, 15 lutego 2010, 18:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 22:16
Posty: 295
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
Proc Q9300
Płyta MSI P45 Neo 2
Grafa EVGA GTX280
Ram 8 GB 800Mhz
2 dysk po 2TB Sata
System Winda 7 64bit
Adobe Master Collection CS4

Przy montażu materiału DV HDV Oraz HD śmiga bez problemowo
i taka konfiguracja starcza

Natomiast jak by kolega zechciał popracować na multicamie to zaczyna się robić mało ramu w moim przypadku po pierwszych 20 minutach montażu w MC zaczyna się przycinać i nie zmieniają się płynnie polecenia wejścia na inną kamerę sprawa znacznie się poprawia po zainstalowaniu 16 Gb na pokładzie stacji roboczej ,ale przecież nie na codzien mamy do czynienia z pracą w MC z obrazem 4 kamer

Pozdrawiam


poniedziałek, 15 lutego 2010, 20:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
Degenerado napisał(a):
2x opteron quad core + quadro 3800fx + 20gb ram + xp x64 + decklink studio 2


Hej, możesz napisać jakie masz chłodzenie na tych opteronkach? Jeśli masz BOX-owe to może poleciłbyś jakąś alternatywę dla quad core s2000 ?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 16 lutego 2010, 02:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
nie, to nie jest chlodzenie boxowe, zabralem plyte z procesorami i wlozonym ramem do cooling.pl i tam mi dopasowali chlodzenia, nie mam zielonego pojecia jak sie nazywa


Załączniki:
chlodzenie.jpg
chlodzenie.jpg [ 40.33 | Przeglądane 85 razy ]
wtorek, 16 lutego 2010, 03:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
Jest to Scythe Mine SCMN-1000
Szkoda, że już niedostępny.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 16 lutego 2010, 13:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS4 i rozsądne wymagania sprzętowe
aha , to juz wiem, chlodzenie jest swietne bo idealnie ciche i utrzymuje procesory w stresie w temperaturze 34 stopnie gora


wlasnie sie zastanawiam czy nie sprzedac tego chlodzenia :)


wtorek, 16 lutego 2010, 15:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL