Teraz jest piątek, 14 sierpnia 2020, 14:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 premiere pro cs3 problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 7 marca 2010, 13:40
Posty: 6
Post premiere pro cs3 problem
mam problem, zedytowałam w premiere pro cs3 film który jest w hd i miał jakieś 300mb i problem jest w tym, że nie wiem jak go zapisać tak aby nie zmieniła się rozdzielczość itp., bo jak zapisuje go to albo zmieniona jest rozdzielczość albo po zapisaniu wszystko jest ok tylko że plik ma jakieś 1,5gb

jak to zapisać żeby plik końcowy miał normalną wielkość?


niedziela, 7 marca 2010, 13:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 listopada 2007, 20:28
Posty: 243
Post Re: premiere pro cs3 problem
to jest normalna wielkość , teraz posłuż się programem do autoringu

_________________
Windows 7 64-bit, 16,00 GB ram, Procesor: Intel(R) Core(TM)i7-3770K CPU @ 3,50GHz, Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760,Adobe Premiere CS 6.0.5 .


niedziela, 7 marca 2010, 14:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 7 marca 2010, 13:40
Posty: 6
Post Re: premiere pro cs3 problem
normalna wielkość z 300mb do 1,5gb z małą przeróbką?


niedziela, 7 marca 2010, 15:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 7 marca 2010, 13:40
Posty: 6
Post Re: premiere pro cs3 problem
więc jak to zapisać żeby wielkość pliku tak się nie zwiększyła i rozdzielczość się nie zmieniła? bo na pewno tak się da, bo w innym programie normalnie po zapisaniu wielkość się nie zmienia wiele (tylko nie piszcie żeby sobie w tamtym programie przerabiać to wideo, bo tam nie ma funkcji którą potrzebuję)


niedziela, 7 marca 2010, 16:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 7 marca 2010, 13:40
Posty: 6
Post Re: premiere pro cs3 problem
więc...

pomoże ktoś?


niedziela, 7 marca 2010, 16:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1312
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: premiere pro cs3 problem
Podaj parametry oryginalnego pliku.


niedziela, 7 marca 2010, 17:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 7 marca 2010, 13:40
Posty: 6
Post Re: premiere pro cs3 problem
Type: QuickTime Movie
File Size: 294,3 MB
Image Size: 1280 x 720
Pixel Depth: 1280
Frame Rate: 30,00
Source Audio Format: 48000 Hz - 16 bit - Stereo
Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo
Total Duration: 00:06:17:10
Average Data Rate: 798 KB / second
Pixel Aspect Ratio: 1,0

QuickTime Details:
Movie contains 1 video track(s), 1 audio track(s) and 0 timecode track(s).

Video:
This movie appears to have DROPPED FRAMES.
There are 11309 frames with a duration of 1/30th.
There is 1 frame with a duration of 113/300ths.

Video track 1:
Duration is 0:06:16:29
Average frame rate is 30,01 fps

Video track 1 contains 1 type(s) of video data:

Video data block #1:
Frame Size = 1280 x 720
Compressor = Sorenson Video 3
Quality = Normal (3,00)
Temporal = Normal (3,00)

Audio:
Audio track 1 contains 1 type(s) of audio data:

Audio data block #1:
Format = 16 bit - Stereo
Rate = 48 Hz
Compressor = 16-bitowy format Little Endian (uncompressed)


niedziela, 7 marca 2010, 17:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1312
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: premiere pro cs3 problem
Mówiąc szczerze nie używałem nigdy eksportu z Premiera do quicktajma, ale najpierw spróbowałbym eksportu właśnie do tego kontenera (w jego opcjach poustawiać wszystkie parametry zgodnie z plikiem oryginalnym).
A jeśli quicktajm nie zadziała dobrze to np., o ile masz xvida w systemie, to (po właściwej konfiguracji opcji eksportu) wyjdzie Ci wielokrotnie mniejszy plik od oryginalnego.
Albo koduj do mpega adobe media encoderem.


niedziela, 7 marca 2010, 17:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: premiere pro cs3 problem
wybierz preferencje do hdv i takie same ustawienia, wyjdzie mpeg 2 i bedzie smigac


niedziela, 7 marca 2010, 22:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 7 marca 2010, 13:40
Posty: 6
Post Re: premiere pro cs3 problem
dzięki, poszło adobe media encoderem


poniedziałek, 8 marca 2010, 19:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL