Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 14:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Obracanie kilku sekund klipu bez ruszania reszty 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 kwietnia 2010, 00:55
Posty: 2
Post Obracanie kilku sekund klipu bez ruszania reszty
Witam,
Mam klip video, w którym po kilku sekundach została obrócona kamera o 90 stopni. Chciałbym, aby całość można było obejrzeć bez obracania głowy.
Czy jest jakiś sposób na obrócenie tylko części obrazu bez ruszania reszty?
Bardzo proszę o w miarę proste wytłumaczenie, bo cs3 dopiero się uczę :wink:

Odrazu druga sprawa... W/wym. film został nagrany nokia n82 (640x480) w formacie mp4. Po załadowaniu program nie widzi obrazu. Użyłem MP4Cam2AVI_v2.83 aby mieć go w formacie avi, obraz jest, ale nie ma ścieżki dźwiękowej... W takim razie załadowałem i mp4 i avi, żeby był obraz z dźwiękiem, jednak czy da się to jakoś zrobić bez takich zabaw? Na forum znalazłem coś o skopiowaniu plików dll do głównego katalogu programu, ale jakich?


wtorek, 6 kwietnia 2010, 01:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Obracanie kilku sekund klipu bez ruszania reszty
pawelwor napisał(a):
Chciałbym, aby całość można było obejrzeć bez obracania głowy.

Zawsze możesz odwrócic monitor :wink:

A tak na serio to w AP robisz cięcie w momencie odwrócenia, potem zaznaczasz "odwrócony bloczek" i w oknie Effects Control zmienasz parametry Rotation na 90st. Potem musisz jeszcze odpowiednio wykadrować obrazek aby nie był "pionowy" tylko "poziomy" :wink:

Pozdr.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 6 kwietnia 2010, 09:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 kwietnia 2010, 00:55
Posty: 2
Post Re: Obracanie kilku sekund klipu bez ruszania reszty
Dziękuję, o to chodziło :D

Jeszcze jedno pytanie, chodzi o tą drugą sprawę. Jak dodam ten sam film jako avi i mp4 to jedno z nich zawsze ma różną długość... Co się robi, aby długość filmu była taka jak w oryginale ? Ja to zmieniam w "speed/duration", chociaż nie wiem, czy tak się powinno robić...
Rozwala mi się też długość, kiedy coś robię na timeline. Jak można zablokować przypadkowe zmiany długość filmu?


wtorek, 6 kwietnia 2010, 12:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL