Teraz jest wtorek, 1 grudnia 2020, 20:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Adobe Premiere Pro CS4 - przeplot 1080i NVIDIA CUDA 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 22 kwietnia 2010, 17:54
Posty: 13
Post Adobe Premiere Pro CS4 - przeplot 1080i NVIDIA CUDA
Witam,
problem polega na kompresji do avchd jak i mpeg2 w 1920x1080i (z przeplotem) przy użyciu oczywiście Adobe Media Encoder CS4

Problem polega na tym ze, obraz z materiału źródłowego w 1920x1080i do również 1920x1080i kaszani sie... robi sie coś takiego jak na załączonym obrazku.
http://img194.imageshack.us/img194/6608 ... procs4.jpg

Jak by przesuniecie pikseli co powoduje rozmycie każdej pojedynczej pół klatki.
Ktoś wie jak sobie z tym poradzić ? Zaznaczę tu ze nie mam takiego problemu przy kompresji do 1440x1080i

Aha i przy okazji jak wiecie jak zrobic dvd 720x576i z 1920x1080i w Adobe bez czarnych pasów po boku za info będę wdzięczny.
W nero niestety jest tez ten sam problem;-/
Pozdrawiam


Ostatnio edytowano niedziela, 25 kwietnia 2010, 15:31 przez morfeusz84, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 22 kwietnia 2010, 18:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 22 kwietnia 2010, 17:54
Posty: 13
Post Re: Adobe Premiere Pro CS4 - przeplot 1080i NVIDIA CUDA
Witam ponownie,
doszedłem że to chyba problem ze wspomaganiem NVIDIA CUDA.
Dokładnie tak samo dzieje sie w CyberLinku PowerDirector przy włączonej opcji Hardware video encoder.
Jest możliwość ominięcia jakoś tego w Adobe Premiere Pro ??


niedziela, 25 kwietnia 2010, 15:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere Pro CS4 - przeplot 1080i NVIDIA CUDA
"doszedłem że to chyba problem ze wspomaganiem NVIDIA CUDA."

stawiam flaszke jak mi powiesz jak cuda wlaczyc :) poza oslawionym elemental acceleratorem ktory wolniej liczy od moich procesorow


niedziela, 25 kwietnia 2010, 22:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 22 kwietnia 2010, 17:54
Posty: 13
Post Re: Adobe Premiere Pro CS4 - przeplot 1080i NVIDIA CUDA
No to jak ? nikomu tak sie nie dzieje jak mi kiedy koduje do AVCHD czy mpeg2 w 1920x1080i ?? Próbowałem już też kodować obraz maja na pokładzie kartę ati, skoro w przypadku nvidi tak sie dzieje w cyberlinku ale nadal robi sie takie ''coś'' nie wiem jak to fachowo nazwać.


niedziela, 2 maja 2010, 16:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL