|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 20:29
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
AP - jakość i rozdzielczość POMOC
Autor |
Wiadomość |
jakubo
Nowy
|
 AP - jakość i rozdzielczość POMOC
Witam jestem świeżym użytkownikiem AP CS4. Zanim postanowiłem zwrócić się tutaj z prośbą o pomoc sam próbowałem na wszystkie sposoby rozwiązać mój problem. Nieskutecznie. Posiadam kamere JVC GZ HM400. Pliki które zgrywam z dysku kamery na komputer mają format .MTS. Nagrywam jakością hd 1280x720 i taką też rozdzielczością chce zapisywać gotowe pliki filmowe. Mój problem polega na tym, że bez względu na wybór w początkowej opcji onka pracy czy też póżniej zapisu obraz traci na jakości i w żaden sposób nie moge zapisać filmu aby np na youtubie odtwarzany był bez zadnych kaszet. Zaznaczam że kamera nie dodaje od siebie czarnych pasów na górze i dole. Którą opcje wybrać na początku i jak przy ekspocie nie tracic jakości obrazu i podziękować ze zbędnych kaszet ? Poniżej zamieszczam pokolei obrazki w których prosze o pomoc. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. 1.  2.  3.  4. 
|
poniedziałek, 3 maja 2010, 13:39 |
|
 |
jakubo
Nowy
|
 Re: AP - jakość i rozdzielczość POMOC
Wporządk jeśli chdzi o rozdzielczość znalazłem rozwiązanie jednak kolor wydaje mi sie troche blady. I nie mówie tu o obrazie za mgłą. Czy Ktoś mógłby mi pomóc odnośnie ożywienia obrazu? Pozdrawiam
|
poniedziałek, 3 maja 2010, 20:43 |
|
 |
S_naf
Aktywny bywalec
|
Podczas zrzucania nie stosuje się żadnej korekcji kolorów, to po prostu tylko kopiowanie danych. Kolory możesz "ożywić" w postprodukcji, nakładając odpowiednie filtry. Popatrz i potestuj opcje AP w zakładce Effects -> Video Effects. Znajdziesz tam m.in. filtry 'Color Correction'. Zalecam też poszukac na YT odpowiedniego filmiku na słowa: Premiere color correction. Pozdrawiam. PS. Czy materiał masz nagrany w NTSC, czyli 29,97p?
|
poniedziałek, 3 maja 2010, 21:04 |
|
 |
jakubo
Nowy
|
tak nagralem materiał. Ale jeśli chodzi o kolory to innym programem kiedy rendeuje wychodzi żywszy kolor niz po eksporcie w Adobe premiere, stąd też moje pytanie. Zastanawiam się czy to normalne i czy nie da sie tego zmienic.
|
poniedziałek, 3 maja 2010, 21:21 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|