Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 07:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Mam stary projekt zrobiony w AP 6.5 składający się z klipów video, przejść między nimi i trzema ścieżkami audio.

Potrzebuję na timelinie zrobić jeszcze dwie dokładnie takie same kopie jak w pierwotnym projekcie.

Wiem jak zrobić z tego wirtualny klip ale ja potrzebuję żeby w tych 2-ch kopiach był zachowany cały układ - poszczególne klipy, przejśia, fragmenty audio.

Obecnie używam APPro CS4 i tu potrafię coś takiego zrobić ale jak zrobić to w starym AP 6.5 gdzie nie ma funkcji "zagnieżdżenia sekwencji" ?


czwartek, 29 kwietnia 2010, 00:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1258
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Może nie chwytam, ale cntrl+a, cntrl+c oraz cntrl+v x2 nie działa?


czwartek, 29 kwietnia 2010, 03:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Ta metoda działa tylko gdy zaznaczę 1 klip a przy zaznaczeniu całości nie działa.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1656
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
No przecież można utworzyć dwa razy clip wirtualny jako dwie instancje sekwencji.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 13:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
zaimportuj projekt do projektu.

pozdrawiam




_________________
Obrazek


czwartek, 29 kwietnia 2010, 14:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Potrafię zrobić w AP 6.5 klip wirtualny.
Ale....
taki klip zawiera jedną ścieżkę video /zsumowane klipy i przejścia/
i jedną ścieżkę audio /zsumowane wszystkie ścieżki/
A ja potrzebuję dokładną kopię projektu - pojedyncze klipy video i przejścia na trzech ścieżkach i fragmenty audio na 4-ch ścieżkach.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 14:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1656
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
No to słusznie podpowiedział Ci GrassHopper, zapisz aktualny projekt pod inną nazwą, a następnie zaimportuj pierwszą wersję projektu i wstaw w odpowiednie miejsce timelin-u.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 14:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Tadeusz napisał(a):
Potrafię zrobić w AP 6.5 klip wirtualny.
Ale....
taki klip zawiera jedną ścieżkę video /zsumowane klipy i przejścia/
i jedną ścieżkę audio /zsumowane wszystkie ścieżki/
A ja potrzebuję dokładną kopię projektu - pojedyncze klipy video i przejścia na trzech ścieżkach i fragmenty audio na 4-ch ścieżkach.

Andrzej rozwinął co miałem na myśli. skorzystaj z mojej podpowiedzi.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


czwartek, 29 kwietnia 2010, 21:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Dzięki GrassHoppeR. :D
Nie zmieniałem nazw projektu a tylko dwukrotnie zaimportowałem ten sam projekt i otrzymałem dokładnie to co potrzebowałem.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 21:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 lutego 2009, 23:15
Posty: 43
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Tadeusz napisał(a):
Potrafię zrobić w AP 6.5 klip wirtualny.
Ale....
taki klip zawiera jedną ścieżkę video /zsumowane klipy i przejścia/
i jedną ścieżkę audio /zsumowane wszystkie ścieżki/
A ja potrzebuję dokładną kopię projektu - pojedyncze klipy video i przejścia na trzech ścieżkach i fragmenty audio na 4-ch ścieżkach.

Tak przy okazji, jak się tworzy ten klip wirtualny w premiere 6.5?
pozdr.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 23:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Klip wirtualny w AP 6.5
Wybierz narzędzie "Block Select".
Klik i narysuj prostokąt na wszystkich klipach, które mają się znaleźć w klipe wirt.
Przesuń "Block Select" na środek wybranego materiału, klik i przeciągnij ten zaznaczony obszar w dowole miejsce Timeline.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 23:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 lutego 2009, 23:15
Posty: 43
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Tadeusz napisał(a):
Klip wirtualny w AP 6.5
Wybierz narzędzie "Block Select".
Klik i narysuj prostokąt na wszystkich klipach, które mają się znaleźć w klipe wirt.
Przesuń "Block Select" na środek wybranego materiału, klik i przeciągnij ten zaznaczony obszar w dowole miejsce Timeline.

Dzięki, teraz wydaje się to banalnie proste :)
pozdrawiam.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 23:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Jak grupowo skopiować klipy na timeline AP 6.5
Warto też podać (nie wszyscy znają) niedocenianą funkcję w Premiere jaką jest Storyboard (File/New/Storyboard), za pomocą której z gotowego już po trimmingu materiału, oraz po wcześniejszym zdefiniowaniu parametrów projektu w opcjach programu, czy też w transitions zmontujemy cały, najdłuższy nawet projekt w ciągu dosłownie kilku sekund.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 30 kwietnia 2010, 07:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL