Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 20:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 "Spuchniete" mpegi z Media Encoder 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post "Spuchniete" mpegi z Media Encoder
materiał DVCPROHD 1 godzina 25 sek. koduje przy pomocy AdobeMediaEncodera CS4 do MPEG2DVD. Ustawiam wszystko jak zawsze, bitrate 6000 CBR audio MPEG 224, a plik mpeg po konwersji ma 6GB.
Ktos ma jakis pomysł. Dosyć długo monitorowałem plik tymczasowy podzczas kodowania, w połowie konwersji miał ok 1,7GB, przed końcem ok 3,6 GB, a przewidywany rozmiar przez APcs4 to 3,7xx
Dlaczego tak nagle spuchł???? Liczę ten plik już 4 raz i wyniki są podobne

Spróbuję policzyć osobno obraz i osobno dźwięk .....

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


sobota, 8 maja 2010, 22:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: "Spuchniete" mpegi z Media Encoder
audio w pcm robisz z pewnością

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


sobota, 8 maja 2010, 23:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: "Spuchniete" mpegi z Media Encoder
NIE
Ten sam plik zrobiłem teraz rozdzielnie (wideo m2v audio wav) i wyszło dobrze.
Mimo,że tym razem zrobiłem do PCM plik wideo ma 3,57 GB a audio 937 MB.
Więc razem ni huhu nie wychodzi 6.2GB.
A poprzednie kodowanie robiłem do mpeg z kompresją dźwięku do MPEG nie PCM.
Zresztą w oknie eksportu Adobe Premiere jest podawana prognozowana wielkość pliku i było tam jak byk 3,7xx , a po renderze 6.2.
Zresztą popatrz na screen http://img708.imageshack.us/img708/5484/beznazwyim.jpg
I teraz najważniejsze :
przy trzeciej próbie śledziłem plik tymczasowy do którego Encoder zapisuje co robi i... prawie do samego końca trzymał on założenia projektu, tzn na jakieś cztery minuty przed końcem kodowania wielkość pliku wynosiła ok 3,6 GB.....



Przekodowałem bez demultipleksingu ( osobno obraz osobno dźwięk) i.... rozmiarowo jest OK, ale po wypaleniu płyty DVD na kineskopowym TV szarpie obrazem. No k...a rece mi opadają :( :( :(

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


niedziela, 9 maja 2010, 10:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL